Trenutno čitaš
Personalizacija patika je modni trend koji osvaja svijet

Personalizacija patika je modni trend koji osvaja svijet

personalizacija patika
Afrodita - Ljeto
Afrodita - Ljeto

Personalizacija patika postala je jedan od najistaknutijih modnih trendova ove godine. Već smo pisali o tome da je maksimalizam dostigao dizajnerske torbe i da je bitno kako ćeš ukrasiti svoju torbu ovog ljeta. Tako je i sa patikama. Ali, ovaj fenomen nije samo prolazna moda, već način da izrazimo svoju jedinstvenost i kreativnost.

U svijetu u kojem se masovna proizvodnja često stavlja ispred individualnosti, personalizacija nudi osvježavajuću promjenu. Na TikToku je mnogo inspiracije kako personalizovati patike, a mi donosimo ono što je nama privuklo pažnju i odgovor zašto je ovaj trend toliko popularan.

Kako personalizovati patike

Zamjena standardnih pertli sa pertlama u različitim bojama, sa uzorcima ili čak pertlama sa svjetlećim LED diodama može značajno promijeniti izgled tvojih patika. Ovo će unijeti osvježenje na tvoje omiljene patike i dodati osobnost tvom modnom izražaju. Dodavanje amblema, zakrpa ili bedževa je maksimalisstički pristup personilizacije patika i daje im poseban karakter. Ovi dodaci mogu biti prišiveni ili zaljepljeni, u zavisnosti od materijala patika.

Mix i Match – Kombinovanje različitih materijala kao što su koža, tekstil, čipka i saten može dati patikama jedinstven izgled i teksturu dok korištenje održivih materijala, kao što su reciklirani plastični i organski pamuk, ne samo da doprinosi jedinstvenosti, već i očuvanju životne sredine. Ovaj trend ne poznaje granice, često je haotičan i sve je dozvoljeno. Od prenatrpanosti do malih sitnih detalja koje ćeš dodati na svoje omiljene patike.

@grace.susilo

For reference, this is the og designer @metagirl.studio on instagram and etsy! 🫶 #newbalance#custom#design#coquette#diy#art#pearls#shoes#fashion#fashiontiktoks#artist#tiktok#diy

♬ How`s Your Day – aAp Vision

Zašto je personalizacija patika popularan trend

U svijetu u kojem se mnogi proizvodi masovno proizvode, personalizacija omogućava pojedincima da se izdvoje iz mase. Kreiranje unikatnog para patika pruža osjećaj lične identifikacije i samopouzdanja.

Takođe, patike mogu postati pravo malo umjetničko djelo jer poigravanje sa ukrašavanjem omogućava nam da izrazimo svoju kreativnost. Bilo da se radi o jednostavnim dodacima ili kompleksnim dizajnima, proces personalizacije je umjetnički izraz sam po sebi.

Mnogi poznati brendovi, kao što su Nike i Adidas, nude opcije personalizacije, što dodatno povećava vezu između potrošača i brenda. Ova prilika da kupci kreiraju nešto unikatno stvara lojalnost i osećaj pripadnosti.

Takođe, korišćenje održivih materijala i reciklaža starih patika za kreiranje novih, personalizovanih modela, doprinosi ekološkoj svijesti i smanjenju otpada.

Bez obzira na to da li se odlučiš za jednostavne izmjene ili kompleksne dizajne, personalizovane patike omogućavaju ti da nosiš nešto što je istinski tvoje. Ovaj trend nastavlja da raste, podstičući ljude širom svijeta da budu jedinstveni i da se izraze kroz svoje modne izbore.

@mikayla.vallati

only $5 to elevate ur sneaks! 🔗 under “recent orders 2” #ribbonlaces #amazonfinds #ribbonlacesadidas #adidas #satin #ribbonshoelaces #adidassamba #adidassambarose #diy #hacks #pinkshoelaces #girly #pink #lightpink #babypink #sneakers #sneakerheads #sneakernews #sneakeraddict #trends #summerfashion #itgirl #dainty #pinterestinspired #pinterestgirl #streetstyle #girly #girlythings #colorfulsneakers #notsobasic #summersneakers #platformsneakers #sneakertok #viral #amazonfashion

♬ Barbie World (with Aqua) [From Barbie The Album] – Nicki Minaj & Ice Spice & Aqua

Naslovna fotografija: concon_wi

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum