Trenutno čitaš
The King – prva italijanska zatvorska kriminalistička serija na Pickbox

The King – prva italijanska zatvorska kriminalistička serija na Pickbox

Nova kriminalistička serija Kralj (The King, 2022) stiže na Pickbox NOW 15. jula! Svježa i oštra, ovaj italijanska zatvorska drama nadilazi žanrove kako bi ispričala kompleksan način borbe sa zlim silama. Serija se temelji na ideji italijanskog glumca s A-liste Luce Zingarettija, najpoznatijeg kao glavnog lika u italijanskoj seriji Inspektor Montalbano.

the king serija

Nakon što je glumio simpatičnog Sicilijanca koji se bori protiv mafije u Montalbanu, „Zingaretti je želio napraviti seriju smještenu u italijansku kaznionicu s maksimalnom sigurnošću i glumiti lika koji je šef ovog zatvora”, rekao je producent serije Kralj (The King) Lorenzo Mieli.

O čemu je riječ?

Bruno Testori (Zingaretti) šef je kaznionice koji ličnu ideju pravde primjenjuje u svom zatvoru, dok je izvan njega njegov život daleko od uređenog. Zatvor, koji se nalazi u neodređenoj italijanskoj pograničnoj zoni koja nije podvrgnuta italijanskom zakonu, prepun je tvrdokornih kriminalaca raznih vrsta. Kada njegovo kraljevstvo neočekivano dođe pod prijetnju, on se nađe u najtežem ratu u svom životu.

Budući da je Bruno čuvar tih zlih ljudi, on mora pregovarati sa zlom. Ovo je jedini način da stvari pokuša držati pod kontrolom. Ali to takođe uzrokuje da Testori rizikuje i da izgubi razum.

the king serija

Treba li pregovarati sa zlom?

Pitanja koja ova serija želi postaviti su: može li se i treba li uopšte pregovarati sa zlom? Koliko se daleko u tome može ići? Ovo je element priče koji je nagnao Zingarettija na ideju za prvu italijansku zatvorsku seriju.

Kralj (The King) nadilazi klasične konvencije zatvorske drame jer postoji širi narativ koji uključuje način na koji se Italija bori s terorizmom i njegovim posljedicama u zatvorima te takođe vezu između prevencije terorizma i italijanskih tajnih službi. Iako je priča izmišljena, ima jasne elemente autentičnosti.

Pročitaj

Uz Zingarettija, glumačku postavu čine Isabella Ragonese kao zatvorska policijska agentica, Anna Bonaiuto kao tužiteljica koja istražuje mrežu ilegalnih saradnika koja vodi natrag do Testorija, Barbora Bobulova kao Testorijeva bivša supruga te Giorgio Colangeli kao zatvorski upravnik.

Fenomenalnu italijansku kriminalističku seriju Kralj (The King) gledajte od 15. jula samo na Pickbox NOW!

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum