Trenutno čitaš
The Ipcress File – premijera nove špijunske serije na Pickbox NOW

The Ipcress File – premijera nove špijunske serije na Pickbox NOW

Britanska špijunska triler-serija Dosije Ipcress (The Ipcress File) na Pickbox NOW stiže 16. januara! Smještena u 1963. godinu, za vrijeme Hladnog rata, ova serija oduševiće sve obožavaoce krimića i špijunskih serija.

the ipcress file pickbox
Foto: Pickbox

Serija je adaptacija romana The IPCRESS File Lena Deightona iz 1962. Priča je opsežno prerađena, radnja i neki likovi radikalno su izmijenjeni te je dodano mnogo novog materijala, čineći TV seriju značajno drukčijom od Deightonova originala. Obožavaoci će se vjerovatno sjetiti originalne filmske adaptacije iz 1965. u kojoj je glumio legendarni Sir Michael Caine u ulozi Harryja Palmera. Kultni klasik smatran je antitezom Jamesu Bondu, skidajući glamur filmova o agentu 007 kako bi stvorio autentičniji i oštriji prikaz života tajnog špijuna.

U središtu priče je Harry Palmer, bivši krijumčar koji nevoljko postaje špijun i nađe se u središtu opasne tajne misije u kojoj mora upotrijebiti svoje veze kako bi pronašao nestalog britanskog nuklearnog naučnika.

the ipcress file pickbox
Foto: Pickbox

O ČEMU JE RIJEČ?

Šef špijuna Dalby daje malom prevarantu i trgovcu na crnom tržištu Harryju Palmeru izlaz iz vojnog zatvora u Colchesteru nudeći mu posao obavještajnog časnika u svojoj maloj, ali uticajnoj sigurnosnoj jedinici. Ova sigurnosna jedinica civilni je odjel britanske obavještajne zajednice koji odgovara direktno Kabinetu. U romanu je opisana kao “jedna od najmanjih i najvažnijih obavještajnih jedinica”. Istraga jedinice o nestalom britanskom nuklearnom naučniku proširuje se na slučaj međunarodne špijunaže koji je dokumentovan u sadržaju istoimene “datoteke IPCRESS”. Značenje je Induction of Psycho-Neuroses by Conditioned Reflex under Stress.

Pročitaj

the ipcress file pickbox
Foto: Pickbox

FANTASTIČNA GLUMAČKA POSTAVA

Na čelu s britanskim glumcem Joeom Coleom (Skins, Peaky Blinders) u ulozi Harryja Palmera, zvjezdanu glumačku postavu čine i američko-britanska glumica Lucy Boynton (Bohemian Rhapsody, The Politician) i nagrađivani britanski glumac Tom Hollander (The Night Manager). Kritičari i publika puni su riječi hvale za glumačku postavu, a osim glume, uvjerljiv scenario potpisuje John Hodge, a režiju James Watkins.

Atmosferična, snažna i uvjerljiva, premijera nove špijunske serije kreće na Pickbox NOW 16. januara.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum