Trenutno čitaš
Teaser video Netflix najvećeg TV takmičenja “Squid Game: The Challenge” otkriva nove detalje

Teaser video Netflix najvećeg TV takmičenja “Squid Game: The Challenge” otkriva nove detalje

Ana Ivanović Natural Performance
Ana Ivanović Natural Performance

Netflix popularna serija “Squid Game” inspirisana dramatičnom pričom o preživljavanju sada postaje realnost, ali ne brini, u ulozi nisu život ili smrt.

Netflix platforma za streaming još prošle godine, najavila je “najveće reality takmičenje ikada” na Svjetskom medijskom festivalu u Banffu.

netflix

Baš kao i serija, takmičenje će ugostiti 456 natjecatelja – najveću glumačku postavu u takmičenju do sada, koji će se boriti u nizu uzbudljivih igara za osvajanje ogromne novčane nagrade.

Netflix je ponudio obožavateljima u Brazilu da zavire u ono što slijedi u reality takmičenju tokom godišnjeg događaja obožavatelja Tudum streamera. “Najozloglašenija igra na svijetu postaje stvarnost”, glasilo je u videu.

Iako konkretne igre nisu najavljene, serija od 10 epizoda biće “puna napetosti i obrata”, a potvrđena je IRL (ali nesmrtonosna) lutka Red Light, Green Light. Obožavatelji serije takođe bi voljeli vidjeti igru ​​povlačenja konopa i izazov dalgona-bombona, koji je toliko frustrirajući da ćemo se držati za ivicu svojih sjedala dok gledamo. Ali takođe očekujemo da će se dodati nekoliko novih izazova, kako bi se takmičari držali na nogama, što znači da bi stvari mogle postati opasne.

netflix

Prvobitna najava stigla je samo nekoliko dana nakon što je Netflix službeno najavio “Squid Game” za drugu sezonu. “Zahvalni smo na ovoj podršci dok fiktivni svijet pretvaramo u stvarnost u ovom velikom takmičenju i društvenom eksperimentu. Ljubitelje dramatičnih serija čeka fascinantno i nepredvidivo putovanje”, rekao je Brandon Riegg iz Netflixa.

Pročitaj

Netflix još nije otkrio identitete takmičara, koji će se suočiti s tom jezivom lutkom za novčanu nagradu. Međutim, u ranije je Deadline izvijestio da su trojica od 465 igrača trebala ljekarsku pomoć tokom snimanja. To je pokrenulo nezavisnu sigurnosnu procjenu britanske Izvršne uprave za zdravlje i sigurnost, ali organizacija je na kraju odlučila da ne treba preduzimati nikakve daljnje radnje.

Novčana nagrada “Squid Game: The Challenge”

U originalnoj Netflixovoj seriji, Gi-hun nosi kući 45,6 milijardi wona, ili oko 38 miliona dolara. Za svakoga ko bude dovoljno lukav i spretan da stigne do kraja reality TV takmičenja, novčana nagrada biće nevjerojatnih 4,56 miliona dolara, najveća novčana nagrada u istoriji TV-a. Još nije jasno kako će se novac raspodijeliti niti hoće li nekoliko dobitnika moći podijeliti nagradu.

Datum izlaska “Squid Game: The Challenge” je novembar, 2023. godine.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum