Trenutno čitaš
Taylor Swift objavila novi album “Midnights”

Taylor Swift objavila novi album “Midnights”

L'Occitane
L'Occitane

Globalna pop senzacija Taylor Swift objavila je svoj deseti album, Midnights. Ovo je prvi album novih pjesama u gotovo dvije godine, a označava službeni povratak pop žanru nakon alternativnijih i introspektivnijih albuma Folklor i Evermore 2020. godine.

Midnights je napisan kao “priče o 13 neprospavanih noći rasutih kroz moj život” i “zbirka muzike napisane usred noći, putovanje kroz strahote i slatke snove,” objasnila je muzičarka. “To je uglavnom elektronska afera, kao što je album 1989. ili Folklor sa akustičnim gitarama zamijenjen sintisajzerima”, okriva Swift.

Swift je zajedno sa Jackom Antonoffom napisala sve pjesme osim dvije na albumu Midnights. “Snow On The Beach” potpisuje Lana Del Rey, koja se na pjesmi pojavljuje kao jedini gost na albumu. “Sweet Nothings” je najnovija saradnja sa Williamom Boweryjem, pseudonim pod koji piše njen partner glumac Joe Alwyn, dok je zajedljivu “Vigilnte Shit” napisala isključivo Swift.

Također, prema teaser traileru, u video spotovima za Midnights će se pojaviti Jack Antonoff, Laith Ashley, Mike Birbiglia, Laura Dern, John Early, Mary Elizabeth Ellis, Haim, Pat McGrath i Dita Von Teese.

“Midnights je divlja vožnja i nisam mogla biti sretnija što je moj kopilot na ovoj avanturi bio Jack Antonoff. On je moj doživotni prijatelj  i zajedno stvaramo muziku skoro deceniju. Međutim… ovo je naš prvi album koji smo radili nas dvoje kao glavni saradnici.  Život može biti mračan, zvjezdan, oblačan, zastrašujući, naelektrisan, vruć, hladan, romantičan ili usamljen. Baš kao i ponoći,” napisala je muzičarka na Instagramu.

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum