Trenutno čitaš
Taylor Swift ima više albuma broj 1 od bilo koje žene u istoriji

Taylor Swift ima više albuma broj 1 od bilo koje žene u istoriji

Banja Luka Fest - Bijelo dugme
Banja Luka Fest - Bijelo dugme

Pop zvijezda Taylor Swift zvanično ima više albuma broj 1 od bilo koje žene u istoriji. “Speak Now (Taylor’s Version)”, objavljen ranije ovog mjeseca, treći je album u njenom nastojanju da ponovo snimi svojih prvih šest albuma, podstaknuta prodajom njenog muzičkog kataloga.

Album je zvanično je debitovao na broju 1 na Billboard 200 liste, postavši njen 12. album koji je došao na prvo mjesto. Ranije je rekord držala Barbra Streisand sa 11 albuma broj 1.

Album sa 22 pjesme objavila je u petak, 7. jula, skoro 13 godina nakon što je prvi put objavila nagrađivani album. 2019. Swift je prvi put potvrdila da ponovo snima svojih prvih šest albuma, nakon što je njena izdavačka kuća Big Machine prodala njene master snimke kompaniji Ithaca Holdings, Scootera Brauna.

Taylor Swift se izjednačila sa Drakeom sa 12 albuma broj 1, ali se nalazi odmah iza Jay-Z-ja, koji ima 14 albuma br. 1 uz svoje ime, i The Beatlesa, koji imaju 19.

Pročitaj
wonka

Taylor je objavila “Midnights”, svoj 10. studijski album, 21. oktobra. Album sa 13 pjesama oborio je rekorde, uključujući “album s najviše striminga na Spotify u 24 sata”, a bio je i najprodavanije izdanje 2022. godine.

Instagram/taylorswift

Taylor Swift je trenutno na turneji koja joj donosi u prodaji karata više od 13 miliona dolara po koncertu – što je stavlja na putanju da ostvari najveću zaradu na turneji u istoriji muzike. Većina novca ide na troškove produkcije, ali ta suma ne uključuje i dodatne milione dolara u prodaji promotivnih materijala na turneji Eras.  Swift je na putu da zaradi više od milijardu dolara, što je prag koji nijedan umjetnik nikada nije dostigao.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum