Trenutno čitaš
Latte makeup je najnoviji beauty trend na TikToku, kao stvoren za ljeto

Latte makeup je najnoviji beauty trend na TikToku, kao stvoren za ljeto

Afrodita - Ljeto
Afrodita - Ljeto

U slučaju da se pitaš šta izaziva talase u beauty sferi na TikTok-u, to je “latte makeup” ili “latte girl makeup”. Ljeto je vrijeme kada bronzani izgled boginje uvijek dobro prolazi. Evo zašto će latte šminka biti tvoja omiljena potraga za blistavom, bronzanom kožom ovog ljeta.

Latte makeup se fokusira na tople smeđe tonove poput karamele, preplanule boje, bronze ili kakaa nanesenih na oči, obraze i usne. Naslanja se na monohromatsku šminku, ali sa osunčanim nijansama koje su savršene za ljeto.

#lattemakeup je počeo da privlači pažnju nakon što je kreatorka Rachel Rigler objavila video o trendu na TikTok-u. “Ovo ćemo nazvati ‘latte šminka'”. Od tada, hashtag je imao više od 88,4 miliona pregleda.„Topao je i bronzan, mliječan i bez napora“, rezimirala je, prije nego što je podijelila vrhunski savjet kako da cijela stvar izgleda prirodnije. “Koristite minimalnu pokrivenost”, savjetovala je.

@rachelrigler

LATTE MAKEUP ✨☕️ cheers 🙂 #makeup #makeuptrends #beauty #lattemakeup #summermakeup #makeuphacks #greenscreen

♬ original sound – Rachel Rigler

Trend već privlači IT djevojke, poput Hailey Bieber, koja je na svom Instagramu objavila fotografiju s natpisom “latte makeup”. Na fotografiji, Hailey se držala toplih smeđih tonova na očima, obrazima i usnama koje je uparila sa zlatnom haljinom i zlatnim minđušama, kako bi povezala cijeli look.

Najvažnija stvar kod latte šminke je da je izgled monohromatski, sa karamel nijansama. Dakle, koristimo proizvode na bazi žute i smeđe boje, a držimo se podalje od crvenih tonova. Koristimo bronzer na jagodicama, kao i na očima, uključujući i donju liniju trepavica, što će otvoriti oči.

Za oči je najbolja tehika smokey eyes, koristeći bogate smeđe tonove i malo svjetlucavih sjena za oči. Ako koristiš olovku za oči ili eyeliner, za latte look izbjegavaj crno i drži se smeđe.

A što se tiče usana, izbjegavaj sve što je previše ružičasto. Na kraju, nanesi olovku za usne i završi blistavim sjajilom za usne za izgled koji vrišti: “Da, provodim cijelo ljeto na plaži.”

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum