Trenutno čitaš
Sve što znamo o četvrtoj sezoni serije Succession. Pogledaj trailer.

Sve što znamo o četvrtoj sezoni serije Succession. Pogledaj trailer.

Kritički hvaljena, zadivljujuće zloglasna, gotovo Šekspirova saga Jessea Armstronga koja prati medijskog mogula Logana Roya i njegovu ambicioznu djecu vraća se sa svojim četvrtom sezonom.

HBO je potvrdio da se svi glavni glumci serije Succession vraćaju u četvrtoj sezoni: Brian Cox kao nesalomivi patrijarh Logan, Jeremy Strong kao emocionalno nestabilni Kendall, Kieran Culkin kao urnebesni Roman, Sarah Snook kao proračunata Shiv i Alan Ruck kao Connor.

Treća sezona serije završila je brutalnom izdajom: otkrivši da je Matsonov GoJo na ivici kupovine Waystara, Kendall, Roman i Shiv udružili su snage kako bi srušili Logana i poništili dogovor. Shiv je tada podijelila njihov plan s Tomom – potez koji se ubrzo pokazao fatalan. Kada je trojac stigao u Loganovu ratnu sobu, saznali su da ih je on već nadmudrio, a kasnije je Shiv ugledala Logana kako se čini da zahvaljuje Tomu.

Zvanični sinopsis za nadolazeću seriju glasi: „U četvrtoj sezoni od 10 epizoda, prodaja medijskog konglomerata Waystar Royco tehnološkom vizionaru Lukasu Matssonu sve je bliže. Izgledi za ovu seizmičku prodaju izazivaju egzistencijalnu tjeskobu i porodične podjele među Royevima dok predviđaju kako će izgledati njihovi životi nakon što se posao završi. Pojavljuje se borba za moć dok porodica teži budućnosti u kojoj je njihova kulturna i politička težina ozbiljno ugrožena.”

“Sa svakom sezonom serije, Jesse Armstrong je nastavio da nadmašuje naša najluđa očekivanja, povlačeći nas dublje u unutrašnje svetište porodice Roy sa neizbrisivom duhovitošću, humanošću i preciznošću. Ova sezona nesumnjivo nije izuzetak i ne možemo ne biti uzbuđeniji zbog sve što nas čeka u narednoj sezoni”, rekla je Frančeska Orsi, izvršna potpredsednica HBO-ovog dramskog programa.

Pročitaj

Ostaje veliko pitanje koliko dugo će serija trajati. U intervjuu za Variety uoči treće sezone, kreator Armstrong je rekao da, iako ne može dati određeni broj sezona, ima ideju za finale serije. “Ne želim da kažem”, rekao je na pitanje koliko je sezona preostalo. “Sve što znam je da postoji obećanje u naslovu Sukcesije, i to ne može trajati zauvijek.”

Sukcesija će se vratiti na male ekrane 26. marta.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum