Trenutno čitaš
Sve što znamo o 3. sezoni serije Bridgerton

Sve što znamo o 3. sezoni serije Bridgerton

Banja Luka Fest - Bijelo dugme
Banja Luka Fest - Bijelo dugme

Lady Whistledown je otkrila da je treća sezona baš o njoj i njenoj ljubavnoj priči. Tačnije ljubavna priča Penelope Featherington, koju tumači glumica Nicola Coughlan.

Liam Daniel/Netflix © 2022

Tokom prve dvije sezone, Penelope svoju ljubav prema bliskom prijatelju Colinu Bridgertonu (Luke Newton) čini jasnom samo gledaocima, ali to prešućuje od njega. Ali pred kraj druge sezone čini se da Colin počinje da vidi Penelopu drugim očima, jer shvata da je ona uvijek bila tu za njega.

“Toliko je ljubavi u toj vezi”, rekao je Newton za Netflix. “Što donosi pritisak, jer postoje ljudi koji su zaista uzbuđeni zbog ove priče.”

To je skretanje sa originalne vremenske linije autorke Julie Quin, jer se njena treća knjiga o Bridgertonu fokusira se na Benedicta Bridgertona, a četvrta na Penelopu i Colina. Ipak, fanovi vjerovatno neće biti razočarani, jer su od početka serije čekali razvoj ovog prijateljstva.

Netflix je takođe potvrdio da Penelopino i Colinovo prijateljstvo potencijalno preraste u nešto više dok balansira njen dvostruki život kao Lady Whistledown, u trećoj sezoni.

Netflix je podijelio kratki snimak u kojem glumci potvrđuju da je snimanje treće sezone već počelo. “Dobro došli nazad u Bridgerton! Treća sezona je službeno u produkciji”, stoji u tvitu.

Pročitaj

Strimer je također kratko zavirio u prvu epizodu treće sezone tokom svog godišnjeg događaja za obožavatelje, Tudum. U klipu, koji počinje intervjuom i slikarskim izazovom između Lukea Newtona i Claudie Jessie (koja glumi Eloise Bridgerton), Coughlan upada da pročita dio iz scenarija epizode, otkrivajući prvih nekoliko redaka naracije Lady Whistledown.

Povrijeđena što je čula kako je Colin omalovažava pred svojim prijateljima, Penelope je fokusirana na pronalaženje muža koji će poštovati njenu nezavisnost kako bi mogla nastaviti svoj dvostruki život kao lady Whistledown. Colin se vratio sa svojih ljetnih putovanja i obeshrabren je zbog Penelopinog hladnog prijema. U želji da povrati njeno prijateljstvo, Colin pomaže Penelopi da podigne samopouzdanje kako bi privukla savršenog muža.

Hannah New, koja je prije nekoliko godina glumila u Starz seriji Black Sails, pridružila se ekipi nadolazeće treće sezone Netflixove drame iz perioda Regency. Britanska glumica će tumačiti lik Lady Tilley. Lik je mlada udovica koja “uživa u privilegijama i moći koje dolaze kada bude na čelu imanja svog bivšeg muža, živeći život pod vlastitim uslovima uz finansijsku nezavisnost i seksualnu slobodu.”

Jim Smeal/Shutterstock

Za sada, još nema riječi o tome kada će nova sezona biti objavljena, ali znamo da je trenutno u produkciji. Sezona 2 je premijerno prikazana nešto više od godinu dana nakon prve sezone, ali s obzirom na to da je produkcija usporena zbog pandemije, moguće je da bi kreativni tim mogao ubrzati razvoj sezone 3. Ako je tako, mogli bismo da gledamo novu sezonu na proljeće 2023.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum