Trenutno čitaš
Sve o mladom mjesecu u Vodoliji 09. februara i šta to znači za tvoj znak i podznak

Sve o mladom mjesecu u Vodoliji 09. februara i šta to znači za tvoj znak i podznak

Bingo - Osmomartovski projekat
Bingo - Osmomartovski projekat

Vibracije se mijenjaju, a sve to zahvaljujući mladom mjesecu u Vodoliji, 9. februara 2024. Ovaj mladi mjesec je tu je da nas iščupa iz naših zona udobnosti i katapultira u nešto novo.

Mladi mjeseci u Vodoliji generalno vas ohrabruju da se fokusirate na svoj osjećaj zajedništva, pripadnosti, pronalaženje podrške iz vaše zajednice, kao i da slijedite svoje nade i snove za budućnost. Može se pojaviti iznenadna drama u vašem društvenom krugu i možete se sprijateljiti jednako lako kao što možete odlučiti da prekinete prijateljstvo ili druženje koje više nije usklađeno. Ovaj mladi mjesec često naduva i ego, a mi smo ispunjeni željom da se suprotstavimo autoritetima u našim životima zbog kojih se osjećamo ograničeno na neki način. Vodolija je ipak revolucionarni znak, tako da je bilo kakva promjena na bolje važna.

Ultra magazin

Dok je mlad mjesec uvijek početak novog ciklusa, ovaj mjesec je malo drugačiji jer se događa u Vodoliji, znaku Plutona, planete ponovnog rođenja i transformacije. Povrh ove energije koja donosi poremećaje i radikalne promjene, veće priče će početi da se pišu sada, od kojih će se mnoge razvijati tokom dugog vremenskog perioda – tačnije, u narednih dvadeset godina!

Vodolija je znak koji brine o kolektivu, a mlad mjesec u njenom prostoru može nas podstaći da u to vrijeme učestvujemo u grupnim projektima, isprobavamo nove stvari ili se bavimo humanitarnim naporima. Ovaj mladi mjesec nudi novi početak u ovim područjima, tako da je odlično vrijeme za istraživanje novih mogućnosti i povezivanje s drugima koji dijele vaša interesovanja. Sve u svemu, energija ovog mladog mjeseca u Vodoliji podržava društvene teme, orijentisane na zajednicu i inovativne poduhvate.

Mladi mjesec u Vodoliji kvadrira Uran, planetu revolucije i iromjene i planetarnog vladara Vodolije. Svi ćemo biti gurnuti izvan naših zona udobnosti, što znači da možda nećemo svjesno htjeti napraviti bilo kakav korak naprijed ka postizanju promjena. Međutim, budući da mlad mjesec predstavlja novi početak, možda ćemo biti katapultirani i pozvani da to učinimo. Doći će do mnogo naučnih otkrića, kao i želja za slobodom. Mogući su potresi i raskidi ako nisu usklađeni sa našim sadašnjim i budućim putevima.

Zbog uticaja Urana ovo je malo nestabilnije i nepredvidljivije vrijeme. Vaš intuitivni um je otvoreniji za inovativne ideje i rješenja, a ometajuće vijesti ili događaji mogu dovesti do prodora i promjena koje ste izbjegavali. Ovo nije vrijeme za pretpostavku da će sve ići po planu, jer je Uran poznat po svojoj nestabilnosti i iznenađenjima.

Ovaj mladi mjesec ima i nježniju stranu. Formira veliki vazdušni trigon na nebu sa lunarnim južnim čvorom u Vagi i asteroidom Vestom u Blizancima. Ova kombinacija će nam pomoći da donosimo odluke iz objektivne perspektive i odmaknemo se od odnosa ili ugovora koji više ne rade za nas kako bismo mogli uložiti svoje vrijeme i energiju u stvari koje su nam zaista svete i važne. Mladi mjesec je vrijeme promjena – to znamo. Međutim, na vama je kako ćemo koristiti mjesečevu energiju za stvaranje promjena.

Ultra magazin

Ovan

Vaš društveni status će uskoro zablistati, jer će vas februarski mlad mjesec natjerati da se uključite, pridružite  zajednicama ili povežete s drugima, pa će ovo za vas biti vrlo društveno vrijeme. Takođe se možete ponovo povezati sa mnogim prijateljima i vjerovatno steći nova prijateljstva, možda bi neko mogao čak “uskočiti da vam pomogne da napredujete ka velikoj težnji”. Novi počeci u prijateljstvima i grupnim druženjima su aktuelni, jer se mladi mjesec javlja u vašem 11. polju. Vaš prijateljski krug sada može proći kroz promjene i može biti ukorijenjen u pitanjima vlastite vrijednosti. Možda sebe vidite na nov način, kao i svoju budućnost. Veze koje su sada uspostavljene vjerovatno će dugoročno biti značajne.

Bik

Javite se na dužnost, Bikovi. Mlad mjesec ovog februara će donijeti “slavu i zlato” u vaš profesionalni život. Razmislite o svojim sljedećim velikim ambicijama i kako želite da se krećete prema njima. Promocija, novi posao ili čast mogli bi biti odmah iza ugla. Sada naporno radite, jer možete postići ogroman napredak! Sa ovim mladim mjesecom koji se dešava u vašem 10. polju, imate priliku za novi početak koji se odnosi na pitanja karijere, reputacije ili nasljeđa. Može biti da promjena vaše fizičke vitalnosti ili promjena u načinu na koji predstavljate svoju profesionalnu ličnost. Sada se osjećate puni energije da napravite korake ka dugoročnim ciljevima.

Ultra magazin

Blizanci

Budite otvorenog uma, Blizanci! Februarski mladi mjesec vas gura u novim pravcima ličnog i intelektualnog rasta. Spremite se da razmišljate izvan okvira! Mogle bi se pojaviti prilike u obrazovanju, medijima ili putovanjima – ili čak duhovnosti. Vaša uvjerenja prolaze kroz transformaciju, a ovaj mlad mjesec u vašoj 9. kući može poslužiti kao trenutak proboja. To zahtijeva od vas da prepoznate podsvjesne obrasce koji zauzimaju prostor u vašem životu i otpustite emocionalne veze, koje vam više ne služe. Sada će biti lakše uočiti ova osjećanja sa distance. Ovo takođe izaziva želju za avanturom.

Rak

Vrijeme je da se suočimo s činjenicama, Rakovi! Mladi mjesec bi mogao biti provjetravanje prljavog veša koji ste možda gurnuli pod tepih u vašim vezama, ali u isto vrijeme, mlad mjesec bi vas mogao tjerati da budete ranjivi i da se zbližite. Na drugom mjestu su imovina, zajmovi i investicije koje bi se sada takođe mogle pokazati unosnim i korisnim. Kao jedini znak kojim vlada mjesec, duboko ste pogođeni njegovim fazama, a ni ovaj mladi mesec, koji se javlja u vašoj 8. kući, nije ništa drugačiji. Imate priliku za nove početke vezane za intimnost, ličnu moć i zajedničke resurse. A moglo bi se dogoditi da neko novo društvo, može ukazati na put ka razvoju sporednog posla ili povećanju pasivnog prihoda. Za druge, promjena vašeg društvenog kruga mogla bi podstaknuti psihološku obnovu.

Ultra magazin

Lav

Vrijeme je da se upoznate sa svojim vezama, Lavovi! Februarski mlad mjesec ohrabruje vas da se stopite bliže s nekim koga cijenite. Mogu se ukazati prilike za uniju, ljubavnu vezu, sjedinjenje, dajući vam priliku da obećate, uselite se, zaručite se ili čak vjenčate. Ako ste slobodni, ne plašite se! Oni koji nisu u vezi mogli bi ukrstiti puteve sa nekim ko ima moć postojanosti. Sa ovim mladim mjesecom koji se dešava u vašoj 7. kući partnerstva, sada su u ponudi novi počeci u vezama. To bi moglo ukazivati ​​na produbljivanje veze kroz prosidbu ili ulazak u novu fazu veze. Partnerstva povezana s vašom karijerom mogu takođe doživjeti neku vrstu obnove. Možda ćete vidjeti novo vođstvo ili ćete biti zamoljeni da se ponašate kao vođa. Nemojte se plašiti da pokažete svoje jedinstvene talente.

Djevica

Vreme je za akciju, Djevice! Ovomjesečni mlad mjesec daje vam energiju da poboljšate svoje planove i postanete još efikasniji. Ako budete stalno zaposleni, onda ćete vjerovatno u ovom trenutku preuzeti više odgovornosti i projekata. Nasuprot tome, ako ste nezaposleni, možda biste mogli pronaći savršen posao ili dobiti unosnog klijenta. Na drugom mjestu ovaj februarski mesec može uticati na vaše zdravlje, ishranu i kondiciju. Ključno je postaviti važne ciljeve za godinu i krenuti! Ako ove sedmice konačno kažete “dosta je bilo”, to je vjerovatno zbog mladog mjeseca koji aktivira vašu 6. kuću zdravlja, posla i dnevne rutine. Loše navike su sada dostigle tačku ključanja i spremni ste da krenete putem do zdravijeg života, bilo da je to mijenjanje prehrane ili uspostavljanje boljih granica s poslom, sada je vrijeme da osvježite svoju dnevnu rutinu. Šta god da sada implementirate, vjerovatno će izdržati test vremena.

Pročitaj

Ultra magazin

Vaga

Neka vaše srce i duh pjevaju, Vage! Mladi mjesec će učiniti da vidite boje življe i donijeti vam vatrenu strast za životom. Dan zaljubljenih se događa nekoliko dana nakon februarskog mladog mjeseca, dijelom i zbog čega je ovaj mladi mjesec “najromantičniji” u godini! Ako ste slobodni, izložite se dodatno, jer možete pronaći vezu sa srodnom dušom. Ako ste u posvećenoj vezi, parovi mogu uživati ​​u ovoj energiji tako što će u svoju rutinu unijeti više smijeha i seksi vremena. Na drugom mjestu bi umjetnici mogli odjednom biti inspirisani. Svježi početak u romantici, samoizražavanju i stvarima koje su bliske srcu obiluju ove sedmice, jer ovaj mladi mjesec budi vašu 5. kuću kreativnosti. Kreativni projekti koji su sada započeti vjerovatno će vam na neki način koristiti i pravo je vrijeme da sebi dozvolite slobodu eksperimentisanja, a ne usavršavanja.

Škorpija

Kućne brige će vam biti na listi prioriteta oko februarskog mladog mjeseca. To može izazvati iznenadno preseljenje, renoviranje ili uređenje doma. Međutim, mlad mjesec bi vas takođe mogao “jednako natjerati da  riješite porodične probleme. Ako je tako, dajte sve od sebe da podržite svoje najbliže. Bilo da se radi o vašem stambenom prostoru ili vašoj unutrašnjoj sigurnosti, vaš porodični život će vjerovatno prolaziti kroz promjene. Neki možda razmišljaju o selidbi ili u procesu promjene lokacije. Ako je bilo izazova s ​​partnerom u vezi s zajedničnim životom, ovaj mladi mjesec mogao bi otkriti rješenje.

Ultra magazin

Strijelac

Mlad mjesec može pomoći da sagledate svoj život iz nove perspektive i da promijenite tempo vašeg ritma iz dana u dan. Sada možete početi raditi na prekretničkom projektu pisanja, govora, oglašavanja ili komunikacije. Takođe je vjerovatno da ćete rezervisati mini odmor na obližnjoj lokaciji. Ako ste se mučili da prenesete važnu poruku, ovaj mladi mjesec u vašoj 3. kući mogao bi vam pomoći da pronađete prave riječi. Moglo bi se osjetiti da se oblak emocija ili neizvjesnosti razilazi. Problemi oko transporta takođe bi mogli biti riješeni, a može se svesti na isprobavanje nečega što još niste probali. Kreativno pisanje ili projekti kreirani ručno su veoma favorizovani u ovom trenutku.

Jarac

Novac vam je na na umu? Mlad mjesec će vas učiniti magnetom za novac! Pripremite se za više bogatstva koje će vam doći u obliku povišice, ponude novog posla ili unosnog klijenta. Razmislite o načinima da uložite taj novac, ali i priuštite sebi novu imovinu, odjeću ili putovanje. Mlad mjesec u vašoj 2. kući donosi nove početke u stvarima vezanim za novac i vlastitu vrijednost. Ovo bi vas moglo podstaknuti da tražite novi posao ako osjećate da ste potcijenjeni na vašem trenutnom radnom mjestu. Ili možete odlučiti da tražite povišicu. U aspektu sa svojim petim poljem, nemojte se plašiti da pratite svoje srce i intuiciju, posebno u smislu kreativnosti. Možda ćete biti iznenađeni šta ćete pronaći.

Ultra magazin

Vodolija

Sretan rođendan, Vodolije! Svemir se smiješi jer je ovo najvažniji mlad mjesec u godini! U sedmici koja slijedi, preduzmite korake da se potvrdite i radite na svojoj listi deset najboljih ciljeva za ovu godinu. Vaš je mlad mjesec, drage Vodolije, koji se može smatrati početkom lične nove godine za vas. U vašoj prvoj kući fizičke vitalnosti i suštinskog identiteta, ovaj mladi mjesec je povezan sa temama uklanjanja nereda, kako biste identifikovali šta želite u svom srcu i krenuli novim putevima za ispoljavanje ovih želja u narednoj godini. Možete kreirati novu ideju snova ili dnevnik iz perspektive da se već pretvarate u osobu kakva želite da budete. Dozvolite sebi da verujete da je vaš život iz snova moguć.

Ribe

Pokušajte da se opustite. Februarski mlad mjesec ohrabruje vas da se odmorite i odspavate. Iako se možda osjećate pomalo umorno i sporo, ipak ne dozvolite da vas to stresira. U stvari, priuštite si pjenušavu kupku, masažu ili boravak u prirodi ili spa centu… Zaslužili ste! Možda osjećate potrebu da se povučete iz svakodnevne monotonije i ponovo se povežete sa sferama izvan ove opipljive stvarnosti, jer ovaj mladi mjesec aktivira vašu 12. kuću, drage Ribe. 12. kuća obuhvata dijelove vas koji su skriveni i držani u vašoj podsvijesti, mašti i snovima. Kao takvi, mogli biste primati poruke u svojim snovima koje otključavaju ove dijelove vas i omogućavaju vam duboke nivoe obnove. Obratite pažnju na ono što se predstavlja i vježbajte umjetnost predaje.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum