Trenutno čitaš
Svaki znak zodijaka ima svoj jezik ljubavi, a koji je tvoj?

Svaki znak zodijaka ima svoj jezik ljubavi, a koji je tvoj?

Sigurno poznaješ 5 jezika ljubavi – riječi afirmacije, djela služenja, primanje poklona, ​​kvalitetno vrijeme i fizički dodir, koje je uveo bračni savjetnik i autor dr. Gary Chapman u svojoj istoimenoj knjizi iz 1992. godine: 5 jezika ljubavi.

Ali, šta tvoj horoskopski znak može reći o tvom ljubavnom jeziku? Mnogo. Čitaj dalje.

Ultra magazin

Kojih je to 5 ljubavnih jezika?

Riječi afirmacije mogu uključivati ​​verbalnu pohvalu, komplimente izrečene naglas i direktne izjave poput “Volim te”, “Cijenim te” ili “Ti si najbolja stvar koja mi se ikada dogodila”.

Kvalitetno vrijeme nije samo vremenski period u kojem ste u istoj prostoriji. To znači da ste fokusirani jedni na druge, komunicirate, gledate jedni druge u oči i uklanjate ometanja poput skrolovanja društvenih mreža.

Primanje poklona je način na koji se neki ljudi osjećaju voljeno, posebno ako pokloni pokazuju pravu pažnju na potrebe i želje osobe. To mogu biti sitnice, ne samo materijalno vrijedni pokloni, ovaj jezik ljubavi može označavati duboku i smislenu vezu.

Djela služenja su blagodat za prezaposlene osobe, pa im partner/partnerka pomaže u obavljanju poslova, čišćenju kuće, brige oko djece ili kućnog ljubimca, kuhanju, spremanju, obavljanju stvari za svog partnera/partnerku.

Fizički dodir je najintuitivniji jezik ljubavi – na kraju krajeva, držanje za ruke, maženje, grljenje i ljubljenje su ono što razdvaja naše ljubavnike od naših prijatelja.

Ultra magazin

Ljubavni jezik svakog znaka zodijaka otkrij u nastavku…

Jezik ljubavi Ovna: Riječi potvrde

Uvijek ste u misiji za planinom na koju se morate popeti, idete za svojim sljedećim ciljem. Želite da pobijedite u svemu! A vaš idealan partner je neko ko stalno navija za vas, ko pokazuje da je na vašoj strani bez obzira koliko ideja bila divlja, blesava, otkačena, nategnuta ili luda. Cijenite pozitivne afirmacije, lijepe riječi, komplimente, riječi podrške, telefonske pozive za laku noć i lijepe poruke. Potreban vam je neko ko vam stalno iskazuje svoju ljubav.

Jezik ljubavi Bika: Netflix & Chill (fizički dodir s naznakom djela službe)

Kao zemljanom znaku, nema ništa važnije od opuštanja sa svojim najmilijima. Blaženstvo vam je dan na kauču, zagrljeni u plišanoj dekici s maratonom dobrih serija ili filmova, dok jedete još jedan tanjir nachosa. Potreban vam je neko ko je spreman da bude lijen i opušteni hedonista sa vama i za vas. Neko ko je spreman da pospremi nakon dana odmora i opuštanja, dobija i bonus poene.

Jezik ljubavi Blizanaca: Razgovor (riječi afirmacije i kvalitetno vrijeme)

Suočimo se s tim: nikad ne prestajete pričati. Zato padate u nesvijest za svakoga ko može pratiti vaše intelektualne zečje rupe i pokrenuti mnogo tema. Želite da vaša mišljenja budu potvrđena i proširena, ali volite i dobru debatu. Sve dok nema rasprave o tome ko te voli. Razgovori su božanstveni kao i vicevi. Priča, smijeh uz partnera, podrška i lijepo provedeno vrijeme to je super kombinacija za Blizance.

Ultra magazin

Ljubavni jezik Raka: Duboko vezivanje (kvalitetno vrijeme)

Sve što želite je da budete u blizini svojih posebnih ljudi. Vaš idealni partner želi da vas prati na svim životnim prekretnicama, kao i da vas drži za ruku kroz teška vremena. Vaša ljubavna filozofija može se sažeti u ikoničnu rečenicu iz finala filma Kada je Harry sreo Sally: „Došao sam večeras ovdje, jer kada shvatiš da želiš provesti ostatak života s nekim, želiš da ostatak života počne što je brže moguće.” Sve je bolje kada ste zajedno.

Jezik ljubavi Lava: Osjećaj slave (fizički dodir i primanje poklona)

Volite reflektore i biti u centru pažnje, zato tražite od partnera da vas obasipa pažnjom, poklonima, zagrljajima, poljupcima i da vam se divi. Osjećate se voljeno i najviše nalik sebi kada se osjećate kao zvijezda filma i kad vaš partner vidi to svjetlo u vama. Želite da se osjećate posebno uz partnera, da budete vrednovani i cijenjeni.

Jezik ljubavi Djevice: Poslovi (Djela služenja)

Vi ste svačiji kontakt za hitne slučajeve, zbog čega vam toliko znači kada se neko drugi ponudi da ponudi pomoć i podršku. Vaš jezik ljubavi je da neko ponekad pere vaše suđe ili vodi vaš auto na redovni pregled kod mehaničara. Ništa vas ne uzbuđuje kao partner koji vas podsjeća kada vam ističe pasoš ili kada trebate na redovne ljekarske preglede.

Ultra magazin

Jezik ljubavi Vage: Umjetnost i elegancija (primanje poklona)

Kao neko ko ima stila i ljubav prema estetici i umjetnosti, padate na dobro odabrane poklone od partnera. Poklon ne mora biti skup ili luksuzan, to mogu biti i ulaznice za muzej, predstavu ili film samo treba da odražava vašu jedinstvenu ličnost i estetski smisao. Kao i Blizanci, i vi volite lijepe razgovore i šale. Želite partnera koji može to sve potkrijepiti dobrom pričom i smislenim poklonom.

Pročitaj

Jezik ljubavi Škorpije: Eskapizam (kvalitetno vrijeme i fizički dodir)

Iako vas svi pretvaraju u seksi, misteriozni tip, ono što vam je zaista važno je da provodite kvalitetno vrijeme sa ljudima koje volite. Potrebni su vam prijatelji i partneri koji su zadovoljni svim vašim dubinama – bilo na ulici ili u posteljini. Bilo da se radi o nestvarnom spa odmoru, dekadentnom obroku ili seksu na plaži, uvijek želite stvari dovesti do njihove krajnosti.

Jezik ljubavi Strijelca: Putovanje (kvalitetno vrijeme)

Budući da uvijek jurite za sljedećom avanturom, potreban vam je neko ko može držati korak s vašim tempom. Stvaranje savršenih uspomena je od najveće važnosti. A bilo da se radi o tihom odmoru bez mobilnih telefona, romantičnom i brzom putovanju ili planinarenju, važno je iskustvo. U idealnom slučaju, vaš partner već ima isplanirana sva ova putovanja tako da možete samo sjesti i uživati ​​u vožnji.

Ultra magazin

Jezik ljubavi Jarca: Vintage luksuz (primanje poklona)

Izuzetni ste u svemu što radite i ambiciozni, kao i uvijek. I pošto očigledno znate najbolje, uživate i u finijim stvarima u životu i želite partnera koji te stvari cijeni. Ništa nije bolje od nekoga ko zna odabrati komad najvišeg kvaliteta po najboljoj cijeni. Neko ko neće izabrati ono što je jeftino u odnosu na nešto što je trebalo da traje, vi volite da stvari traju. Takođe volite visokokvalitetne vintage stvari, pa ako vam nabave onaj klasični Levi’s ili onaj starinski marokanski tepih, počnite planirati vjenčanje.

Jezik ljubavi Vodolije: Aktivizam (djela služenja)

Vi ste buntovnik sa ciljem, pa želite da oni koje volite ne samo da dijele vaše lične vrijednosti, već i da se bore za njih. Ludite za nekim koga ne treba podsjećati da se uključi u dobru priču sa većim ciljem i vrijedne humanitarne akcije. A ključ vašeg srca nije samo davanje velike donacije ili pojavljivanje na velikom protestu, već da svaki dan radite male stvari koje čine razliku. Vaš jezik ljubavi je altruizam, sloboda i spremni ste da se pridružite svom partneru u promjeni svijeta, volite nekoga ko čini nešto za vas i vi volite činiti nešto korisno i dobro za druge.

Jezik ljubavi Riba: Ekstremna empatija (riječi potvrde i djela služenja)

Budimo realni, želite nekoga ko bi za vas prošao kroz vatru. Ali to nikada ne biste tražili, jer uvijek mislite na druge prije sebe. Potreban vam je partner koji vas afirmiše i podržava, a istovremeno skida veliku količinu emocionalnog stresa sa vaših ramena. Vi ste sanjar i oni koji vas vole moraju biti spremni da vas prizemljavaju, jer odlepršate u svoj svijet mašte. Bonus bodovi takođe idu svima koji su spremni pomoći vam da obradite svoj emocionalni prtljag koji svaki dan pokupite kao spužva.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum