Trenutno čitaš
Stižu dobre vijesti za našu ljubav i finansije, jer Venera više nije retrogradna!

Stižu dobre vijesti za našu ljubav i finansije, jer Venera više nije retrogradna!

Bingo kataloška akcija
Bingo kataloška akcija

Januar je skoro gotov, a isto tako i astrološki tranzit koji je odredio naš ulazak u 2022. godinu: retrogradna Venera. Proteklih mjesec i po dana, ovaj moćan, moćan i pomalo ometajući transit retrogradne Venere, nas je primorao da se suočimo sa haotičnim neredom, koji je vladao tokom 2021. godine. A sada, konačno od 29. januara, planeta ljubavi, romanse, novca, ljepote, Venera kreće direktno, omogućavajući nam da preuzmemo teške istine, koje smo naučili i koristimo ih kao odskočnu dasku da nas pokrenenu prema naprijed.

Foto: Ultra magazin

Retrogradna Venera nam je omogućila da dobro, detaljno i dugo sagledamo svoje živote i otkrijemo šta zaista želimo od naših ljubavnih i finansijskih života. Ako ste doživjeli kraj veze (romantične ili platonske) ili želju da obnovite svoj budžet, onda je retrogradni period učinio svoje. Sada je vrijeme da preduzmemo akciju oko onoga što smo otkrili u proteklom periodu.

Ovaj protekli retrogradni tranzit Venere skrenuo nam je pažnju na dinamiku odnosa, koja u osnovi više nije u skladu s onim što postajemo. Ovo je uglavnom zbog veze koju je Pluton, planeta moći i transformacije, uspostavljala sa Venerom dvije sedmice, tokom svog retrogradnog kretanja. Otkrivajući teme ljubomore i kontrole, ova retrogradna Venera nam je pomogla da vidimo šta treba da promijenimo u našim odnosima, kako bi naše interakcije bile autentičnije i iskrenije.

Foto: Ultra magazin

Iako se Venera često naziva planetom ljubavi, zabave i romanse, ona takođe upravlja našim finansijama, a s obzirom da se ova retrogradna Venera dogodila u Jarcu, horoskopskom znaku koji se fokusira na karijeru i posao, u ovom sektoru smo bili pogođeni, čak i više nego inače. Bili smo primorani da duboko zaronimo u svoje motive i prave razloge, zašto radimo to što radimo. Da li se previše trudimo? Šta nam uspjeh zaista znači? Da li nam karijera donosi radost? I što je najvažnije, da li je način na koji zarađujemo novac u skladu s našom istinskom strašću.

Bez obzira na to je li vas retrogradna Venera namučila na poslu i sa finansijama, još uvijek postoje produktivni koraci koje možete preduzeti, kako biste svoj poslovni život učinili boljim. Osim posla, stvari u sektoru za ljubav i finansije, možda su se osjećale zaglavljeno, ustajalo, učmalo, sporo ili potpuno stagnirano u proteklih nekoliko sedmica, ali sada možemo očekivati ​​da ćemo ponovo osjetiti kretanje naprijed i promjene koje nam dolaze.

Foto: Ultra magazin

Venera će i u svom direktnom hodu, ostati u znaku Jarca sve do 6. marta, pa iskoristite ovo vrijeme da se osvrnete na lekcije, koje ste naučili o svojim vrijednostima i kako ih možete primijeniti na svoje veze, ciljeve novca ili razvoj karijere. Možda ste naučili da ste spremni za viši nivo i sada se od vas traži da postupite na osnovu onoga, šta to znači za vas.

Pročitaj

Retrogradna Venera je možda takođe bacila svjetlo na ono što zaista želimo od naših odnosa, a uticaj Jarca nas je učinio još praktičnijim u pogledu onoga što tražimo. Pa smo se zapitali, da li je ova veza samo san ili ima pravi potencijal? ili, Da li se zaista dobro slažemo i uklapamo i mogu li da vidim budućnost te veze? Jarac je konzervativan i po pitanju novca i osjećaja i naginje se fokusiranju na ono što je stvarno i dostižno. Za neke ovo može biti pravi poziv za buđenje i vrijeme za donošenje važnih odluka.

Foto: Ultra magazin

Postoji nekoliko postretrogradnih datuma, na koje biste trebali paziti. Od 16. do 18. februara Venera će se sastati sa Marsom u Jarcu, donoseći prelijepu priliku za novi početak. Ovo je vrijeme da razmislimo o onome što smo naučili o sebi i našim odnosima tokom retrogradne Venere i da to integrišemo u svoje živote. Zatim će se 03. marta Venera i Mars sastati sa Plutonom, a ovo nevjerovatno vrijeme da vratimo svoju moć. Ovo se može primijeniti na odnose, ali i na karijeru i promjene, koje moramo učiniti kako bismo se osjećali ispunjenije u ovoj oblasti naših života.

Proteklih mjesec i po dana stalno se preispitujemo i procjenjujemo. Sada je vrijeme da preduzmemo stvarne, djelotvorne korake kako bismo napravili promjene za kojima smo dugo žudjeli. Iako nam je možda bila potrebna retrogradna Venera da ih vidimo, samo mi ih sada možemo i ostvariti.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum