Trenutno čitaš
10 najljepših Airbnb smještaja 2021.godine

10 najljepših Airbnb smještaja 2021.godine

NLB Banka - Okvir pomoći
NLB Banka - Okvir pomoći

U 2021. gledali smo zaljubljenim očima u ekran, zamišljajući sebe kako spavamo pod zvjezdanim nebom stjenovitih planina, kupamo se u hidromasažnoj kadi u šumi ili ručamo s prijateljima u našoj vikendici na selu.

Airbnb je otkrio kojih 10 kuća za iznajmljivanje su bile najpoželjnije i fotogeničnije u 2021. godini. Ove smještajne jedinice su dobile najviše lajkova na Airbnb Instagram profilu, čime su zvanično postale najpoželjnije u godini.

I ako smo se dosad zadovoljavali sanjarenjem o njima, 2022. je odlična prilika da se spakujemo i odemo da odsjednemo u jednoj od njih.

Zion EcoCabin –Utah, SAD

Na prvom mjestu je ova eko-kabina sa prekrasnim pogledom na planine Zion, Utah. Osim panoramskih prozora, ova kućica u obliku slova A povezana je sa mnogim planinarskim stazama i opremljena je hidromasažnom kadom koja je osvijetljena noću, za opuštajuće kupke okružene prirodom.

Raven Rock Treehouse – Fletcher, North Carolina, SAD

Ako si ikada poželio/poželjela živjeti u kućici na drvetu, ovaj Airbnb smještaj je za tebe. Smještena u prirodnom rezervatu od 40 jutara, ova kućica je savršena za odvajanje od svakodnevne stvarnosti, paljenje male vatre i puštanje vjetra da te uljuljka.

Crow’s Nest – Monte Rio, California, SAD

Smješten na uzvišenju između sekvoji Monte Rija, ovaj smještaj je savršeno boemsko duhovno utočište. Kućni mol ti omogućava da se “kupaš” u drveću, ali i hidromasažna kada u kući je savršena za ovu svrhu. U blizini, rijeka ti omogućava da neko vrijeme provedeš na plaži ili u kanuu.

The Kingdom A-frame – Burke, Vermont, SAD

Arhitektura krova u obliku slova A se vraća, kao i izloženi drveni stil, rustikalan i šik u isto vrijeme. Seosko savršenstvo večeri provedene na verandi ispred vatre – uz roštilj ili jednostavno posmatranje prirode Vermonta – čini se dovoljnim, ali znaj da ima još toga. Ovaj smještaj ima sobu za igre, sa vazdušnim hokejem i još mnogo toga.

The Woodlands House – Sandy, Oregon, SAD

Nakon dugog pješačenja do planine Hood, stazama između borova ili nakon opuštajućeg dana na tepihu pored vatre, nema ništa bolje od dugog namakanja u džakuziju na jednoj od dvije terase ovog smještaja.

Villa Amalfi – Tulum, Meksiko

Blizu bijele pješčane plaže u Tulumu stoji ova vila s minimalnom geometrijom, otvorenim prostorima i velikim prozorima koji daju osjećaj da si uvijek na otvorenom.

Mariner Boathouse – Beograd, Srbija

Noćenje u plutajućoj kući je iskustvo koje se događa jednom u životu. Smješten na raskrsnici rijeke Save i Dunava u Beogradu, ovaj smještaj je idealan za posjetu zanimljivom gradu, opuštanje uz pogled u vodu i ponovni početak istraživanja.

Maison Lafleur – Le Vignau, Francuska

Ima li išta više šik od potpuno renovirane seoske kuće iz 18. vijeka s grijanim bazenom? Ova vila smještena u francuskom selu okružena je stoljetnom šumom i mladuncima zaintrigiranim gostima. Nedaleko se nalazi Côte d’Argent.

Hermosa Cabaña – Mineral del Chico, Hidalgo, Meksiko

Moderna koliba (čiji je arhitekta Edgar takođe i domaćin) raspoređena na dva sprata i uronjena u šumu sjeverno od Meksiko Sitija, u selu odabranom među meksičkim “Pueblos Mágicos”(magičnim selima).

Historic Guesthouse and Gardens – Marietta, Georgia, SAD

Ova kućica koja je nekada pripadala dvojici guvernera, sada je mjesto za uživanje i istraživanje. Izgrađena 1840. godine, uključuje svijetli staklenik u kojem možeš ispijati kafu i bazen sa slanom vodom okružen hrastovima, magnolijama i javorovima.

Izvor: elle.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum