Trenutno čitaš
Stiže nova Netflix serija „Wellmania” koju željno iščekujemo

Stiže nova Netflix serija „Wellmania” koju željno iščekujemo

L'Occitane
L'Occitane

U Netflix seriji od 8 epizoda “Wellmania”, slavna australijska glumica i komičarka Celeste Barber glumi glavnu ulogu.

George Santoni

Celeste Barber glumi glavnu junakinju serije Liv, kritičarku hrane koja kreće na wellness putovanje, nakon što ju je dijagnoza “katastrofalnog zdravlja” zarobila u Australiji, daleko od posla iz snova u New Yorku.

Seriju korežira Helena Brooks, koja je ranije radila na popularnim serijama Jono i Ben, The Brokenwood Mysteries i Funny Girls.

Wellmania stiže na Netflix 29. marta, a bazirana je na istomenom romanu “Wellmania: Misadventures in the Search for Wellness” poznate australijeske autorke i novinarke Brigid Delaney. Netflix se udružuio s australijskom komičarkom i glumicom Celeste Barber, kako bi razvili novu dramsku seriju pod nazivom Wellmania o ženi koja je primorana promijeniti svoj način života, kako bi poboljšala svoje zdravlje i krenula na put zdravlja.

netflix

Zvijezda Celeste Barber ovako je komentarisala ovu seriju: “Tako sam uzbuđena zbog ovog projekta, cijeli tim je sjajan. Radili smo na tome već neko vrijeme i pokušavala sam svima reći o tome. Privlače me projekti koji se fokusiraju na zanimljive, dinamične i složene glavne ženske likove i to je upravo ono što je serija Wellmania. Oduševljena sam što radim s Netflixom i da ispričam ovu australijsku priču međunarodnoj publici, a takođe sam i izvršna producentkinja serije”.

Iz produkcije poručuju: „Rad sa Celeste Barber i Netflixom je ostvarenje sna za sve nas u Fremantle Australia. Jedva čekamo da vidimo uticaj koji ova serija ima u Australiji, ali i širom svijeta.”

Kada ljudski tornado Liv (Celeste Berber) doživi veliku zdravstvenu krizu, prisiljena je da preispita svoj stav ‘živi brzo umri mlad’. Bacajući se prvo tijelom u wellness putovanje, pokušava sve od benignog do bizarnog u pokušaju da brzo ozdravi i povrati svoj stari život. Knjiga je dobila oduševljene kritike, jer je osvetlila često kontroverzne popularne wellness tretmane.

Pročitaj

netflix

Que Minh Luu, Netflixov direktor sadržaja u Australiji i Novom Zelandu, rekao je sljedeće o glavnoj glumici: “Celeste Barber utjelovljuje upravo ono čemu Netflix teži. Potraga za onim što je dobro i nekim smislom što je u osnovi ljudski nagon, a u svijetu nakon pandemije ova potraga za nas ima veću težinu nego ikad. Imati umjetnika sa toplinom i komičarskim talentom, kao što je Celeste Barber. koji nas vodi kroz ekstreme, trijumfe i otkrića samousavršavanja i razumijevanja je apsolutno zadovoljstvo, a znamo da će se svidjeti Netflix publici.”

Zabavna djevojka koja je posvećena dionizijskom načinu života mora uroniti u nepoznat svijet, kako bi se „popravila“ – svijet wellness kulta. Od režima u teretani i džogiranja na obali do veganske dijete i biljnih laksativa, to je bučna avantura u ekstremnom svijetu. Ali ono s čime ona zaista treba da računa je ono što pokreće njen strah i nesigurnost i da li je ona tu za ljude u svom životu.

Uz Celeste Barber glume JJ Fong, Genevieve Mooy, Lachlan Buchanan, Remy Hii, Alexander Hodge, Simone Kessell, Virginie Laverdure i Johnny Carr.

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum