Trenutno čitaš
Stiže nam uzbudljiv pun mjesec u Ovnu 29. septembra a evo šta donosi svim znakovima

Stiže nam uzbudljiv pun mjesec u Ovnu 29. septembra a evo šta donosi svim znakovima

Mjesec je u Ovnu, a Sunce je u Vagi. Ova lunacija je posebna, jer je prva otkako su sjeverni i južni čvor prešli u Ovna i Vagu. Iako još nije sasvim sezona eklipsi, zamisli ovaj puni mjesec kao kratak uvid u ono što dolazi.

Pun mjesec će nas voditi kako postaviti zdrave granice, pronaći sklad i harmoniju u svojim odnosima i prestati dopuštati drugima da diktiraju naša očekivanja. Mjesec predstavlja naše emocije, a kada je pun, služi kao reflektor na naš emocionalni svijet, otkrivajući skrivene istine i osjećaje.

Ultra magazin

Puni mjeseci su savršeni za rituale čišćenja i otpuštanje prošlosti, kako bi se napravilo mjesta za svježu energiju i nove prilike. Ovaj pun mjesec posebno sadrži neke lekcije o prepoznavanju neravnoteže u našim odnosima i kreativnom izražavanju. Žrtvujete li ponekad svoju individualnost samo da biste održali mir i ugodili drugima? Pripremite se za dašak impulsivnosti i napetosti u svojim odnosima, ali ne zaboravite ostati vjerni sebi.

Fokusirajte se na izgradnju suzdržanosti kada su u pitanju vaši postupci i impulsi u vašim vezama s drugim ljudima. Ovaj pun mjesec je usmjeren na pronalaženje one slatke tačke kompromisa, gdje vi i vaši odnosi napredujete. To je prilika da rasvijetlite gdje ste se suzdržavali i kako možete preduzeti odlučnije korake u korist i sebe i svojih veza.

Ultra magazin

Ovan

Pripremite se, Ovnovi, jer je ovaj pun mjesec posvećen vama. Možda ćete se zateći kako malo istražujete sebe, preispitujete svoj identitet i odlučujete postoji li neravnoteža u tome kako sebi dajete prednost u odnosu na druge u svojim vezama. Smatrajte ovo trenutkom samoprovjere – kosmičkim ogledalom u kojem ćete pronaći odraz sebe. Evo o čemu se radi: ovaj puni mjesec dešava se u dijelu vašeg života koji upravlja vašim identitetom, vašim osjećajem sebe i načinom na koji se instinktivno izražavate svijetu. Osim toga, vaše polje odnosa takođe dobija nebesko svjetlo. Dakle, evo pitanja od milion dolara: jeste li previše živjeli u svom malom svijetu ili vam možda svijet koji ste odabrali ne dopušta da zablistate onoliko koliko biste trebali? Ovo bi moglo biti savršeno vrijeme da se ponovno osmislite, promijenite, zablistate i predstavite pod vlastitim uslovima. Ovaj pun mjesec je vaš trenutak da zakoračite u vlastiti centar pažnje i donesete novi nalet energije i strasti ljudima u vašem životu. Prihvatite to!

Bik

Kao fiksni zemljani znak, skloni ste pristupiti životu s praktičnom i racionalnom perspektivom, dragi Bikovi. Ovaj puni Mjesec je usmjeren na dodirivanje vaše duhovne i intuitivne strane, otkrivanje tajni i raspršivanje iluzija. To je poput kosmičke potrage za ponovnim povezivanjem sa svojom unutrašnjom bazom. Možda će vam biti izazov otpustiti stvari iz svoje prošlosti i prihvatiti da ponekad odgovori koje tražimo ne dolaze iz materijalnog svijeta, već iz naših dubljih emocija. To je tvrd orah, ali je neophodan. Dakle, evo plana igre: oprostite sebi što ste se pridržavali određenih standarda, koje su drugi nametnuli u prošlosti, a oprostite i onima koji su možda previše očekivali od vas. Upamtite, oni koji su nam najbliži obično djeluju u našem najboljem interesu. Sada je vaše vrijeme da se fokusirate na povezivanje s onim što vam je doista potrebno da biste se promijenili, izliječili i osjećali se sigurno u sebi i svojim odnosima. Ovaj pun mjesec je vaše kosmičko dopuštenje da stupite u kontakt sa svojom emocionalnom stranom i prigrlite putovanje samospoznaje.

Ultra magazin

Blizanci

Blizanci, pripremite se za neka otkrića koja će vam otvoriti oči. Možda ćete u ovom trenutku žudjeti za više veza i vidljivosti u različitim društvenim krugovima. Lampica će se ugasiti, a vi ćete ostvariti svoju želju za sadržajnijim vezama. Ali ovdje je prava zanimljivost: takođe je vrijeme da shvatite s kim se trebate povezati i kako ostvariti te veze u skladu sa svojim snovima i težnjama. Stvar je u tome da te veze više djeluju kao porodica, čak i ako nisu u krvnom srodstvu. Dakle, ovo je vaša misija: fokusirajte se na prizivanje stabilnosti, sigurnosti i osjećaja sigurnosti unutar vaših grupa prijatelja. Razmislite o trudu koji ulažete i šta dobivate zauzvrat. Ipak je to dvosmjerna ulica. Zapamtite, Blizanci, porodica nije samo dana; odabrana je. Prihvatite energiju ovog punog mjeseca, njegujte ta prijateljstva i gledajte kako vaš društveni život postaje još korisniji i ispunjeniji.

Rak

Ovaj puni mjesec se odnosi na vašu karijeru, vaš društveni ugled i priznanje koje zaslužujete. Ovo je vaše vrijeme da zablistate na svom odabranom putu. Ali evo pitanja: balansirate li ponekad očekivanja svoje porodice, koja vas možda koči u postizanju većeg uspjeha pod vašim uslovima? Tokom ovog punog mjeseca očekujte neke pomake u svojoj karijeri, možda nekoliko poslovnih razgovora i osjećaj odvajanja od onih starih uvjerenja o tome što biste trebali ili ne biste trebali raditi. Smatrajte to promjenom karijere! Evo o čemu možete da razmislite: Po čemu želite biti profesionalno poznati? Kakav trag želite ostaviti u svijetu? Identifikujte odnose koji će podržati vaše snove i podsticati ih. I nemojte se bojati uzvratiti poziv na veze, koje bi vam mogle blokirati put. Ovaj puni mjesec je vaš kosmički reflektor. Prihvatite ga, vjerujte u vlastite sposobnosti i dopustite mu da vas vodi prema uspjehu koji definišete vi i vaše želje.

Ultra magazin

Lav

Možda ćete se naći u škripcu, boreći se da dobijete pravu količinu podrške od drugih. Ali evo u čemu je riječ: malo ste se previše zaokupili sitnicama – malim stvarima koje vam često ometaju sagledavanje velike slike. Svi smo bili tamo. Otvorite se različitim perspektivama i učite iz životnih iskustava. Nemojte se zaglaviti jednim malim komentarom prijatelja, saradnika ili čak svoje porodice. Ponekad se znojimo i nerviramo oko malih stvari kada bismo se trebali fokusirati na širu sliku života. Naravno, usput bi moglo biti napetosti i frustracije, ali zapamtite, ti sićušni trenuci mogu stvoriti nešto veće ako im dopustite. Sve je u širenju vaših horizonata, i gledanju na svijet kroz širu perspektivu. Razmatrajući širu sliku, možete podstaknuti svoj sistem vjerovanja da postanete otvoreniji i jedinstveniji. Držite tu veličanstvenu glavu gore! Vi to imate u sebi, a šira perspektiva samo će učiniti da vaš duh lavljeg srca još više zablista.

Djevica

Vrijeme je da prigrlite sebe i prihvatite stvarnost onoga što jeste. Djevice imaju smisao za pretjerano razmišljanje i zarobljavanje u vlastitim glavama, brinući se o tome kako ih se doživljava i šta bi trebale učiniti da ugode drugima. Ovaj pun Mjesec je vaša prilika da popričate sami sa sobom. Sve je u suočavanju s istinama o vašem identitetu i tome gdje se možda suzdržavate od povezivanja s drugima zbog tih dosadnih strahova od osude. Evo plana igre: idemo malo po malo raditi na smanjenju ranjivosti. Umjesto da se hrabro izrazite i kažete: “Dobro sam”, budite iskreni kada vam ne ide. Govorite i dajte drugima do znanja šta želite ili trebate, umjesto da uvijek radite kompromise u njihovu korist. Kraj mjeseca mogao bi biti pomalo težak, ali ne brinite. To vas samo podstiče da praktikujete više ljubavi prema sebi. Kada to učinite, bićete bolje opremljeni za primanje ljubavi i povezanosti od drugih. Prihvatite svoju ranjivost, vodite iskrene razgovore sami sa sobom i otpustite te strahove i tjeskobe. Imate moć u svojim rukama i svijet će vas još više voljeti zbog toga.

Ultra magazin

Vaga

Pripremite se za val kreativne inspiracije i vrtlog ideja. Osjetićete goruću želju da se povežete s drugima, podijelite svoja razmišljanja i doživite one “a-ha” trenutke, o tome kako možete više doprinijeti odnosima u svom životu. Tokom tog vremena takođe možete shvatiti da pružanjem više prostora drugima jačate svoje veze na lijep način. Ali evo pravog dragulja ovog punog mjeseca: to je savršena prilika da se oprostite od veza koje pripadaju prošlosti i postavite neke zdrave granice u sadašnjim. Ne zaboravite se potvrditi s povjerenjem i izbjegavajte pristati na samozadovoljstvo ili pravljenje previše kompromisa. Radi se o razumijevanju vaše uloge u tim vezama i vođenju sa strpljenjem. Ovdje nema potrebe za impulsivnim odlukama! Preuzmite kontrolu nad svojim izborima i mirnom rukom upravljajte brodom svog života. Ovaj puni mjesec je vrijeme da zablistate! Prihvatite promjene i dopustite da vas vodi prema zdravijim, ispunjenijim odnosima.

Pročitaj
cvijeće

Škorpija

Vi ste predivno tajanstvena i duhovna duša, ali ne možemo zanemariti činjenicu da ponekad znate biti jako tvrdoglavi. (Stare navike teško umiru, zar ne?) Pa, ovaj puni mjesec je sve o odbacivanju udobnog pokrivača nostalgije i konačnom prihvatanju ideje da je vrijeme da se te loše navike izbace, ali i obrasci koji su vas sputavali od ulaska u novu eru. Ali čekajte, ima dobrih vijesti! Ovaj pun mjesec ističe područje vašeg života koje upravlja vašim navikama, rutinama i zdravljem. Podstiče vas da prodrmate svoje komunikacijske obrasce i promijenite perspektivu u svom svakodnevnom životu. Kako možete to učiniti? Pa, vrijeme je da postanete lični i intimni sa sobom. Pokušajte uroniti u duhovnu rutinu kako biste se oslobodili svakodnevnih rituala. To će vam pomoći da steknete bolje razumijevanje tih malih područja u vašem životu, onih ponavljajućih iskustava kojima se stalno vraćate i neka od njih možda ne služe vašoj višoj svrsi. Otpustite te stare obrasce, prihvatite promjene i čvršće uhvatite svijet pred sobom. Ovaj pun mjesec je vaše kosmičko zeleno svjetlo za neke pozitivne pomake.

Ultra magazin

Strijelac

Ovaj pun mjesec usmjeren je na vraćanje malo radosti, zadovoljstva i sreće u vašu dnevnu rutinu. Pun mjesec ne samo da osvjetljava vašu zonu strasti i uzbuđenja, već je i vaša vladajuća planeta, Jupiter, nedavno postao retrogradan, dodajući dodatni sloj introspekcije vašem životu i navikama. Sada slijedi zabavni dio – dopustite si da uronite u razigranost bez stresa zbog svakodnevne buke. Energija Strijelca govori o slobodi i istraživanju, a ovaj pun mjesec je poput vaše kosmičke navijačice, koja vas podstiče da u potpunosti prihvatite taj avanturistički duh. Zamislite to kao redovni mali mentalni odmor. Sada, ne brinite, ne govorimo o jet-settu svake sedmice, ostavljajući svoje obaveze iza sebe. Ovdje se više radi o pronalaženju prostora u vašem životu za one trenutke kada se možete odmaknuti od gužve i vreve, čak i samo na predah. Radi se o pronalaženju slatke ravnoteže između onoga što morate učiniti i onoga što istinski želite učiniti. Dakle, uživajte u ovom lunarnom podsticaju koji će unijeti malo više uzbuđenja i zabave u vaš život. Vaše su odgovornosti i dužnosti još uvijek važne, ali ne zaboravite usput napraviti mjesta za malo zaslužene radosti i istraživanja!

Jarac

Pripremite se, jer će ovaj pun mjesec osvijetliti dio vašeg života koji se tiče doma, porodice i vaših uvjerenja. Mogli biste primijetiti kako neki stari osjećaji iz prošlosti ponovno izbijaju na površinu, a to bi moglo probuditi malo neugodnosti. Pred kraj mjeseca mogli biste osjetiti želju da se odmaknete, predahnete i povučete se iz gužve i strke. Vidite, energija Jarca je sve oko tog laserskog fokusa na postignuće i autoritet, šta god to vama lično značilo. Ovaj pun mjesec vaša je kosmička prilika da raspakujete kofer s blagom uvida u svoj dom i porodični život. Vrijeme je da otpustite svu prtljagu iz prošlosti koja vas možda još uvijek opterećuje. Zamislite da sami sa sobom razgovarate od srca. Istražite odakle doista dolaze vaš poriv, ​​vaša ambicija i vaše želje. Kakvi su bili uticaji u vašoj prošlosti i jesu li još uvijek prisutni kada je u pitanju postavljanje vlastitih standarda? Dakle, evo dogovora: usporite, uzmite olovku i malo papira i pustite svoje misli da teku. Zapišite šta osjećate i koja vam sjećanja naviru kada razmišljate o svom djetinjstvu. Bićete iznenađeni onim što ćete otkriti o svom osjećaju zagonetke, postignuću i o tome što vam “dom” i briga o sebi zaista znače.

Ultra magazin

Vodolija

Ovaj nadolazeći pun mjesec će ozbiljno vježbati vaš mozak. Otkrićete da ste prepuni znatiželje, željni zaroniti u fascinantne teme, a možda čak i izazvati neka od vlastitih uvjerenja. To je duh Vodolije! Vi ste prirodni humanitarac, uvijek nastojite učiniti svijet boljim mjestom. Ali evo zaokreta: vaš dom i porodični život možda su trenutno pomalo nesigurni i napeti. Ovaj lunarni događaj odnosi se na odbacivanje starih, zastarjelih perspektiva koje jednostavno nisu u skladu sa sadašnjošću ili vašim ličnim standardima. To je poput kosmičkog čišćenja vašeg uma. Očekujte da će se pojaviti neke neočekivane ideje. Zagrlite ih. Ovdje su da vas podstaknu, da vas ispitaju zašto vjerujete u ono u što vjerujete, zašto se upuštate u razgovore koje vodite i zašto vas određene teme pobuđuju. Super stvar kod ovog punog mjeseca je to što je to vaša prilika da premostite jaz između vlastitih misli i kolektivne mudrosti svijeta. Održavajući otvorenu perspektivu, dotaknućete izvor znanja i uvida, koji mogu proizaći samo ako budete otovreni za različite ideje i iskustva svijeta.

Ribe

Ovaj puni mjesec smatrajte svojim kosmičkim partnerom, spremnim otkriti više o tome što vam je zaista važno. Moglo bi zvučati pomalo čudno preporučivati nešto Ribama, koje su poznate po svojoj dubokoj osjetljivosti, intuiciji i dubokoj povezanosti sa svijetom. Prirodni ste u brizi za druge i razumijevanju duhovne strane života. Ali okrenimo scenarij na trenutak. Šta kažete na to da uzmete dio te njegujuće energije i usmjerite je prema unutra, prema sebi? Ovaj pun mjesec je vaša prilika da učinite upravo to. Vrijeme je da se otvorite i budete iskreni o tome što stvarno želite. Zavirite u svoje finansije i materijalna dobra. Jesu li u skladu s vašim istinskim ja i vašom duhovnom suštinom? Ovo je fantastičan trenutak za finansijsko preispitivanje. Provjerite te svoje popustljivosti. Jesu li usklađeni s vašim višim ja? Zapamtite, balans je ključan. Pretjerano ili nedovoljno uživanje tokom ovog vremena može vas izbaciti iz pravca. Napravite korak unazad, drage Ribe i razmislite gdje možete uložiti više svoje energije, a gdje bi bilo mudro vratiti je malo unazad. Ovaj pun mjesec je usmjeren na pronalaženje one slatke tačke između materijalnog i duhovnog obilja.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum