Trenutno čitaš
Stiže nam šesta sezona serije “Peaky Blinders”!

Stiže nam šesta sezona serije “Peaky Blinders”!

Banja Luka Fest - Bijelo dugme
Banja Luka Fest - Bijelo dugme

Peaky Blinders će uskoro dostići svoj vrhunac, a potvrđeno je da je šesta sezona ujedno i posljednja. Da, nevjerovatni kriminalistički triler Stevena Knighta iz West Midlandsa trebao bi se završiti 2022. – barem na televiziji.

6.sezona Peaky Blinders
Foto: BBC
Kada i gdje ćemo ih gledati?

Još uvijek nema datuma izlaska šeste sezone Peaky Blindersa. Prvi trailer je emitovan u Velikoj Britaniji 1. januara 2022. na BBC One, ali bez datuma kada tačno izlazi nova sezona.

Kao i prethodna sezona, sezona 6 će se emitovati na BBC One u Velikoj Britaniji. Za američke gledaoce, vjerovatno će se pojaviti na Netflixu u Sjedinjenim Državama nekoliko sedmica nakon što završi emitovanje u Velikoj Britaniji. To znači da će serija najvjerovatnije biti dostupna oko proljeća.

Kao i sve prethodne sezone, Peaky Blinders sezona 6 će trajati šest epizoda.

Radnja nove sezone

Vrlo je vjerovatno da će nova sezona nastaviti sa detaljima o misiji Tommyja Shelbyja da skine s vlasti fašističkog vođu Oswalda Mosleya. Kreator serije Steven Knight obećao je vatromet, to je sigurno.

Nažalost, s preranom smrću glumice Helen McCrory prije nastavka snimanja, možda nećemo vidjeti plodove Pollyne vlastite priče. Ipak, nadamo se da će njeno odsustvo u šestoj sezoni biti objašnjeno na prikladan način.

Prema malom teaser videu koji je objavio Peaky Blinders S6 Twitter, Alfie Solomons Toma Hardyja će imati veliku ulogu u okviru ove sezone.

peaky blinders 6.sezona
Foto: independent.co.uk
Glumačka ekipa 6. sezone

Redovna glumačka postava, uključujući Cillian Murphyja, Paula Andersona i Toma Hardyja, vraćaju se, uz novajliju Stephena Grahama. Helen McCrory (Polly Grey) preminula je od raka u aprilu 2021., prije nego što je snimanje šeste sezone nastavljeno nakon karantina uvedenih tokom pandemije. Otkriveno je da nije snimila nijednu scenu prije smrti.

Pročitaj

Navodi se da će seriju režirati Anthony Byrne, koji je radio i 5. sezonu.

Hoće li biti 7. sezone?

Šesta sezona Peaky Blindersa biće posljednja koja će se emitovati na TV-u. Međutim, Steven Knight je često otkrivao da planira da se priča nastavi u drugim oblicima – uključujući film negdje u nastavku. Koji će se likovi pojaviti i ko će glumiti, postaće jasno tek nakon što se otkrije završetak 6. sezone.

Pogledaj prvi zvanični trailer 6.sezone.

Izvor: pocket-lint.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum