Ultra Kreativno

Trendovi za uređenje interijera koji će izaći iz mode 2022.

Kada spakujemo božićne ukrase, nemilosrdno ćemo čistiti nered i počastiti se s nekoliko novih trendovskih predmeta za dom. Ali, kako ne bismo promašili šta je sada moderno u uređenju interijera, donosimo ti trendove koje smo ostavili u 2021. godini i za koje u 2022. godini nema mjesta. Istražili smo i došli do zaključka da su japandi i cottagecore 2 ultra popularna trenda iz prošle godine, koji se neće nastaviti u godini pred nama.

Foto: fy

Oba su prošle godine bili veliki trendovi dnevnih soba. Oni su takođe oni za koje smo zapravo očekivali da ćemo ih vidjeti više u 2022. godini – ali tu se njihova popularnost završava.

Dok je kombinacija japanskog i skandinavskog stila neutralna i minimalistička, a opet primamljiva, cottagecore slavi nostalgični seoski stil života.

Foto: futniture and choice

Nedavno istraživanje Atlas Ceramics takođe sugeriše da su japandi i cottagecore dosegli vrhunac u 2021. Online prodavač pločica je pregledao podatke Google Searcha i otkrio da su ova dva stila među osam najkratkotrajnijih trendova 2021. godine.

Na prvom mjestu je svijeća u obliku ženskog tijela, koje se prošle zime nismo mogli zasititi. Međutim, od aprila, potraga za svijećama inspirisanim ženskim oblikom pala je za čak 444%.

Foto: home designing

Pored dva pomenuta stila uređenja enterijera, kao i nekada ultra popularne svijeće, donosimo još nekoliko kratkotrajnih trendova u 2021. godini. To su “boucle stolice” – udobne fotelje u bež tonovima, “bum vaze”, “bista vaze”, kao i vaze koje podsjećaju na školjke. Prate ih zidovi u blokovima boja i lampe u obliku gljiva.

Ovo je osam trendova koji su imali svoj veliki trenutak u 2021. godini, ali se nisu zadržali – prema Atlas Ceramics. Ovo se zasniva na tome koliki su nivoi pretrage za njih fluktuirali u posljednjih šest mjeseci.

Foto: behance

Što se tiče trendova u interijerima za koje mislimo da će biti aktuelni 2022. godine, ulažemo novac u raskošan stil inspirisan neobičnim ukrasima. A pošto je ljubičasta najavljena kao Pantone boja ove godine, vidjećemo i dosta ove kraljevske nijanse.

Hoćeš li ove godine renovirati svoj dom?

Slični članci

Portugalski umjetnik stvara nevjerovatne predmete napravljene od vune

Ultra magazin

Trendovi uređenja doma koji će vladati 2022.

Ultra magazin

5 trikova za kreiranje dječijeg kutka za igru

Ultra magazin