Trenutno čitaš
Trendovi za uređenje interijera koji će izaći iz mode 2022.

Trendovi za uređenje interijera koji će izaći iz mode 2022.

Kada spakujemo božićne ukrase, nemilosrdno ćemo čistiti nered i počastiti se s nekoliko novih trendovskih predmeta za dom. Ali, kako ne bismo promašili šta je sada moderno u uređenju interijera, donosimo ti trendove koje smo ostavili u 2021. godini i za koje u 2022. godini nema mjesta. Istražili smo i došli do zaključka da su japandi i cottagecore 2 ultra popularna trenda iz prošle godine, koji se neće nastaviti u godini pred nama.

Foto: fy

Oba su prošle godine bili veliki trendovi dnevnih soba. Oni su takođe oni za koje smo zapravo očekivali da ćemo ih vidjeti više u 2022. godini – ali tu se njihova popularnost završava.

Dok je kombinacija japanskog i skandinavskog stila neutralna i minimalistička, a opet primamljiva, cottagecore slavi nostalgični seoski stil života.

Foto: futniture and choice

Nedavno istraživanje Atlas Ceramics takođe sugeriše da su japandi i cottagecore dosegli vrhunac u 2021. Online prodavač pločica je pregledao podatke Google Searcha i otkrio da su ova dva stila među osam najkratkotrajnijih trendova 2021. godine.

Na prvom mjestu je svijeća u obliku ženskog tijela, koje se prošle zime nismo mogli zasititi. Međutim, od aprila, potraga za svijećama inspirisanim ženskim oblikom pala je za čak 444%.

Foto: home designing

Pored dva pomenuta stila uređenja enterijera, kao i nekada ultra popularne svijeće, donosimo još nekoliko kratkotrajnih trendova u 2021. godini. To su “boucle stolice” – udobne fotelje u bež tonovima, “bum vaze”, “bista vaze”, kao i vaze koje podsjećaju na školjke. Prate ih zidovi u blokovima boja i lampe u obliku gljiva.

Pročitaj
NEM Zagreb 2023

Ovo je osam trendova koji su imali svoj veliki trenutak u 2021. godini, ali se nisu zadržali – prema Atlas Ceramics. Ovo se zasniva na tome koliki su nivoi pretrage za njih fluktuirali u posljednjih šest mjeseci.

Foto: behance

Što se tiče trendova u interijerima za koje mislimo da će biti aktuelni 2022. godine, ulažemo novac u raskošan stil inspirisan neobičnim ukrasima. A pošto je ljubičasta najavljena kao Pantone boja ove godine, vidjećemo i dosta ove kraljevske nijanse.

Hoćeš li ove godine renovirati svoj dom?

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum