Trenutno čitaš
Stiže nam 5.sezona popularne serije „The Crown“

Stiže nam 5.sezona popularne serije „The Crown“

Bingo osmica - XXL ušteda
Bingo osmica - XXL ušteda

„Kruna“ će trajati mnogo duže nego što smo mislili. Uprkos ranijim najavama u kojima se navodi da će peta sezona serije biti posljednja, Netflix je potvrdio da će se serija nastaviti nakon pete sezone. Najveći problem je, međutim, to što će fanovi zbog kašnjenja povezanih s koronavirusom morati čekati duže nego inače.

Ali čak i sa odgađanjima, Netflix je već počeo da najavljuje članove nove kraljevske ekipe. Poput Claire Foy i Matta Smitha iz sezona 1 i 2, Olivia Colman i ekipa će biti zamijenjeni novim glumcima u sezonama 5 i 6 kako bi odražavali protok vremena. Evo šta znamo o sljedećem dijelu „Krune“, ko će biti u njemu i kada ga očekivati.

5.sezona serije premijerno će biti prikazana 9. novembra 2022.

Netflix je potvrdio da će 5. sezona hit serije „The Crown“ biti objavljena ovog novembra, objavljujući prvi teaser sezone kao dio njihovog godišnjeg događaja za obožavaoce, Tudum. Kratak snimak se fokusira na razdvajanje princa Charlesa (Dominic West) i princeze Diane (Elizabeth Debicki) 1992. godine, sa glasovima koji govore o globalnom odgovoru na vijesti dok se članovi kraljevske porodice pripremaju za televizijski intervju.

5.sezona serije The Crown
Foto: Netflix

Službeni poster za sezonu 5 stavlja Dianu i Charlesa u prvi plan, nagovještavajući fokus sezone na njihov brak uz natpis “Podijeljena kuća”. Dok par stoji na rubovima kadra, van fokusa, kraljica Elizabeta (Imelda Staunton) čvrsto stoji u punom fokusu, kao centar porodice.

Netflix je objavio prvi zvanični trailer

Sada imamo i službeni trailer za sezonu. Klip počinje kratkim spominjanjem požara u zamku Windsor iz 1992., prije nego što se fokusira na sukob koji bjesni u porodici, dok se princeza Diana odvaja od Charlesa i Firma pokušava da je spriječi da progovori.

Foto: Netflix

Netflix objavljuje prve zvanične fotografije iz 5. sezone.

Nove slike iz predstojeće sezone “The Crown” prikazuju potpuno novu glumačku ekipu koja se u potpunosti pretvara u članove kraljevske porodice.

Predstavljene fotografije uključuju Elizabeth Debicki kao princezu Dajanu, Dominic Westa kao princa Charlesa, Imeldu Staunton kao kraljicu Elizabetu, Oliviu Williams kao Camillu Parker-Bowles, Jonathana Prycea kao princa Filipa, Claudiu Harrison kao princezu Anne, Lesley Manville kao princezu Margaret.

5.sezona serije The Crown
Foto: Netflix

Ovo ipak neće biti posljednja sezona

Iako je Netflix u januaru 2020. najavio da će peta sezona serije „The Crown“ biti njena posljednja, nekoliko mjeseci kasnije, streamer je potvrdio da će serija zapravo dobiti još jedno poglavlje.

“Kada smo počeli da raspravljamo o pričama za petu sezonu, ubrzo je postalo jasno da bismo se trebali vratiti na prvobitni plan i napraviti šest sezona, kako bismo ispoštovali bogatstvo i složenost priče”, rekao je Peter Morgan u izjavi.

A s obzirom na to da je 6. sezona trebala da dovede priču u rane 2000-te, prema Varietu, to znači da bi sezona 5 mogla pokriti kasne 90-e; ali to tek treba da se potvrdi.

5.sezona serije The Crown
Foto: Netflix

Priča navodno uključuje čuveni intervju princeze Diane

Deadline je objavio da će 5. sezona pokrivati ​​bombastični intervju princeze Diane za BBC program “Panorama”, gdje je razgovarala o posljedicama svog braka s princom Charlesom, njegovoj vezi sa Camillom Parker Bowles i njenom osećanju da nema podršku kraljevske institucije. “Bilo nas je troje u ovom braku” njena je poznata rečenica sa snimka.

Posljednjih mjeseci, intervju iz 1997. godine, koji je vodio novinar BBC-ja Martin Bashir, našao se na udaru kritike jer je istraga potvrdila da su korištene neetičke prakse kako bi se osiguralo Dianino učešće.

Pročitaj

5.sezona serije The Crown
Foto: Netflix

Peta sezona uključivaće posljednji javni nastup princeze Diane

Nove paparaco fotografije prikazuju Elizabeth Debicki kako rekonstruiše jedno od poslednjih javnih pojavljivanja princeze Diane u petoj sezoni serije „The Crown“.

Dana 3. juna 1997, samo dva mjeseca prije smrti, princeza Diana, koja je bila pokroviteljka Engleskog nacionalnog baleta, gledala je predstavu „Labudovo jezero“ u Royal Albert Hallu. U to vrijeme nosila je blistavu bebi plavu haljinu koju je dizajnirao Jacques Azagury, zajedno sa odgovarajućim satenskim cipelama Jimmy Chooa.

Na fotografiji se vidi kako Debicki prikazuje pokojnu princezu u sličnom blistavom plavom kostimu, iako haljina nije tačna replika.

 

Izvor: harpersbazaar.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum