Trenutno čitaš
Premijera druge sezone nagrađivane HBO serije “Bijeli lotos”

Premijera druge sezone nagrađivane HBO serije “Bijeli lotos”

L'Occitane
L'Occitane

Druga sezona Emmyjem nagrađivane HBO serije „Bijeli lotos“ (The White Lotus) imaće premijeru 31. oktobra na HBO Max streaming platformi, a prva epizoda biće prikazana istog dana i na HBO kanalu u 20.00h.

HBO

Prva sezona, čija se radnja odvija na Havajima, od 20 Emmy nominacija u 13 kategorija osvojila je čak 10 nagrada, što je najviše za jedan naslov ove godine, uključujući i nagradu za najbolju seriju.

Serija „Bijeli lotos“ prati različite goste hotela u rasponu od sedmicu dana, ali sa svakim danom izbija tamnija strana savršenih putnika, hotelskih zaposlenika i idiličnog mjesta. Sada na njihovoj lokaciji na Siciliji, hotel Bijeli lotos dočekuje dva para koji pokušavaju odlučiti jesu li prijatelji ili neprijatelji, trogeneracijsku italijansko-američku porodicu koja istražuje svoje sicilijanske korijene, kao i White Lotus VIP gošću (dobitnica Emmy nagrade Jennifer Coolidge) koja putuje sa svojim suprugom (i pomoćnikom) u pratnji. Iza kulisa, profesionalna, ali prkosna menadžerka hotela pokušava zadržati dvoje mladih lokalaca, od kojih svaki nastoji napredovati na različite načine unutar luksuznog objekta.

Pročitaj

U drugoj sezoni glume F. Murray Abraham, Jennifer Coolidge, Adam DiMarco, Beatrice Grannò, Meghann Fahy, Jon Gries, Tom Hollander, Sabrina Impacciatore, Michael Imperioli, Theo James, Aubrey Plaza, Haley Lu Richardson, Will Sharpe, Simona Tabasco i Leo Woodall. Tvorac, scenarist i režiser serije je Mike White, ujedno i izvršni producent uz Davida Bernada i Marka Kaminea.

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum