Trenutno čitaš
Stigla je sezona Raka! Vrijeme je da nosimo svoje srce na rukavu.

Stigla je sezona Raka! Vrijeme je da nosimo svoje srce na rukavu.

sezona raka 2024

Ko je uzbuđen zbog ljeta? Nakon nezaboravnog proljeća, mnogi su spremni za početak sezone Raka 2024. godine, koja ne samo da označava početak ljeta već donosi i intenzivan astrološki period. Iako bi na početku mogli biti oprezni, nema razloga za brigu. Sezona Raka utiče na svaki horoskopski znak, obećavajući nezaboravno ljeto.

Ljetni solsticij se poklapa sa ulaskom Sunca u znak Raka 20. juna. Ovo je posebna astrološka pojava jer Sunce u Raku odgovara Mjesecu, koji je Rakov planetarni vladar. Zbog ove sinergije, možemo očekivati emotivne uspone i padove, dok nas sezona Raka tjera da prihvatimo svoja osjećanja.

Ultra magazin

Budući da je Rak najnježniji znak zodijaka, bićemo bliži nego ikada onima do kojih nam je stalo. Naše emocije će biti jake, ali možemo ih dublje razumjeti. Iako će nam biti teško izraziti se drugima, jer je Rak vodeni znak i nijem, moći ćemo analizirati svoja osjećanja i želje prije nego što ih izrazimo.

Mjesec koji je pred nama će nas potaknuti da nosimo srce na rukavu, iako ćemo nastaviti sa strepnjom. Za povjerenje u druge trebaće vremena, ali kada se s njima povežemo na dušebrižan i nostalgičan način, osjećaćemo se kao da su dio našeg srodstva. Prijateljstva i veze zbog kojih se osjećamo viđenim, saslušanim, sigurnim i sretnima su oni koje ćemo izabrati da evoluiramo i rastemo. Oni koji to ne urade biće trenutno na pauzi.

Sunce Raka nam daje podsticaj da postignemo svoje ciljeve. Ako postoji želja koju ste željeli da ostvarite, sada ćete imati priliku da je ostvarite. Isto važi i za liječenje naših srca. Vodena, altruistička energija Raka može izliječiti traume i rane. Briga o sebi omogućava nam da se transformišemo i priuštimo sebi zdraviji način života ili razmišljanja o sebi.

Foto: Ultra magazin

Astrološki događaji i uticaji

Sezona Raka počinje punim mjesecom u Jarcu, 21. juna, što je prvi od dva puna mjeseca tokom ove sezone. Ovo će nam donijeti teme i osjećanja koja će se razvijati tokom ljeta. Očekuje se da će veze biti testirane zbog napetosti između Venere u Raku i čvorova karme i sudbine 26. juna, što bi moglo rezultirati važnim odlukama o odnosima. Možda je vrijeme da krenete naprijed od veze ako to nije u skladu s vašom sudbinom. Pažljivo odmjerite svoje izbore prije nego što donesete tešku odluku.

29. juna, Saturn kreće retrogradno u Ribama, što donosi introspekciju o našim odgovornostima. Iskoristite ovu planetarnu energiju da razmislite o ograničenjima u vašem životu i o tome šta odlučite da napravite od njih.

Ubrzo nakon toga, 2. jula, Merkur ulazi u Lava, što će pojačati dramatičnost komunikacija. Razgovori će postati preuveličani, jer će svi htjeti da njihov unutrašnji pripovjedač zablista. Iako ovo može biti zabavno, očekujte da će Merkur u Lavu pojačati dramu u naizgled jednostavnim diskusijama i interakcijama.

Istog dana, Neptun kreće retrogradno u Ribama, omogućavajući nam da sagledamo stvarnost jasnije, bez idealizacije. Vrijeme je da skinete ružičaste naočale.

Mladi mjesec u Raku 5. jula donosi priliku za manifestaciju novih početaka i ostvarenje snova. Ovo ljeto bi moglo biti početak nečeg novog, ako ste spremni za ostvarenje vaših najluđih snova! Razmislite o tome šta osjećate da trebate učiniti i slijedite svoju intuiciju dok se krećete ovim novim lunarnim ciklusom.

Ultra magazin

8. jula, Venera u Raku stvara harmoničan aspekt s Uranom u Biku, donoseći neočekivane, ali dobrodošle promjene u ljubavi, ljepoti ili financijama.Mogli biste imati neočekivanu sreću, poput pronalaska novca kada vam je najpotrebniji ili jasnoće u vašem ljubavnom životu. Prihvatite iznenađenja koja mogu doći jer će ispasti bolje od očekivanog.

9. jula, Jupiter u Blizancima donosi pozitivnu energiju, dok Venera ulazi u Lava 11. jula, podstičući izražavanje ljubavi i samopouzdanja. Pozitivna osjećanja će se pojaviti dok budete razmatrali puteve kojima želite da krenete. Možda ćete se osjećati presrećno, posebno ako primite znakove i signale da ste usklađeni sa svojom sudbinom. Imajte povjerenja u sebe i šta god odlučite.

Ohrabrujemo vas da se autentično pojavite u svemu što radite tokom Venere u Lavu. Ovo je energija „sve ili ništa“ sa svojim stilom, ljubavnim životom i finansijskim mogućnostima. Budite sigurni u svoje modne izbore i seksualnu energiju kako biste požnjeli nagrade Venere u Lavu.

Međutim, intenzitet će zahvatiti inače dobrodušnu energiju jer će se Venera u Lavu 12. jula suprotstaviti retrogradnom Plutonu u Vodoliji. Ako želite da se osjećate snažno i osnaženo, onda morate okrenuti novi list. Možda ćete morati konačno očistiti svoj ormar da biste se osjećali dobro u vezi sa svojim stilskim odabirom. Možda je čak i vrijeme da izbrišete i blokirate svog bivšeg. Krenite naprijed sa čistim listom.

Pročitaj

Ultra magazin

Budite na oprezu s obzirom da će period retrogradne sjene Merkura početi 16. jula. Period prije sjene će nagovijestiti šta će se dogoditi u sljedećem retrogradnom Merkuru. Obratite pažnju na znakove tokom perioda prije sjenke, kako biste se mogli kretati u nadolazećoj retrogradnoj snafus.

Vaši postupci i ambicije mogu se raspršiti kada Mars uđe u Blizance 20. jula. Mars u Blizancima nije lak tranzit, jer će za to biti potreban nivo fizičke i mentalne fleksibilnosti da se nosimo sa svime što se pojavi. Jednom kada nađete pronašete svoj put u obavljanju više zadataka, Mars u Blizancima može vam pomoći da postanete superproduktivni.

Kraj sezone Raka završava tokom drugog punog mjeseca u Jarcu 21. jula. Prisjetite se početka sezone Raka jer je prvi pun mjesec u Jarcu možda aludirao na ono što je trebalo završiti ili kulminirati tokom drugog punog mjeseca u Jarcu. Možda ste spremni da promijenite brzinu dok budete razmatrali svoje odgovornosti i dužnosti. Skinite težinu svijeta sa svojih ramena i uživajte u ljetu.

Dok se opraštate od sezone Raka, mogli biste sa zebnjom iščekivati ​​zabavu i ludnicu usred ljeta dok sunce ulazi u Lava 22. jula. Srećom, osjetljivost sezone Raka može vam pomoći da se pripremite za dramu sezone Lava.

Ultra magazin

Ljeto pod astrološkim uticajem

Sezona Raka je najemotivniji period u godini, kada ćemo biti bliži onima koje volimo. Iako ćemo možda imati poteškoća u izražavanju, ovo je vrijeme za introspekciju i dublje razumijevanje osjećanja. Rak je poznat po svojoj kreativnosti i sposobnosti da sagleda stvari iz različitih perspektiva, što će nam pomoći u donošenju promišljenih odluka.

Ova sezona će biti mješavina različitih energija. Voda, sunce u Raku, Saturn i Neptun u Ribama donose emocionalnu dubinu, dok vatrene planete poput Merkura i Venere u Lavu dodaju strast i teatralnost. Uran u harmoničnom aspektu sa suncem Raka pomoći će nam da prihvatimo nove emocije i shvatimo da dom nije mjesto već osjećaj koji stvaramo s voljenima.

Sezona Raka donosi mnogo mogućnosti za emocionalni rast, kreativnost i nove početke. Iskoristite ovaj period za introspekciju, povezivanje s voljenima i ostvarenje svojih najluđih snova. Spremite se za najbolje ljeto do sada!

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum