Trenutno čitaš
Tvoj astrološki vodič za ljetni solsticij 2024.

Tvoj astrološki vodič za ljetni solsticij 2024.

ljetni solisticij 2024

Ljetni solsticij, 20. juna, obilježava najduži dan na sjevernoj hemisferi. Tokom ovog dana postoji univerzalni osjećaj jedinstva.

Izraz “solsticij” je izveden od latinskih riječi “sol” (sunce) i “sistere” (stajati mirno). Tokom solsticija, Sunce izlazi na svoju najvišu tačku na nebu, zbog nagiba Zemlje oko svoje ose. Oko tri dana, izgleda da lebdi na svom dnevnom putu iznad glave, stvarajući iluziju stoji na mjestu. Ova trenutna pauza označava prekretnicu, jer putanja sunca počinje da se okreće (sa naše tačke gledišta), što dovodi do postepeno kraćih dana za ljude koji žive iznad ekvatora.

Ultra magazin

Pauziranje ne samo da sprečava sagorijevanje, već i dugoročno poboljšava naše opšte blagostanje i produktivnost. Kada odvojimo vrijeme za razmišljanje, dobijamo jasnoću i perspektivu, što može dovesti do inovativnijeg i efikasnijeg rješavanja problema i manje zamora od donošenja odluka. Odmor omogućava našem umu da se napuni, čineći nas efikasnijim kada se vratimo svojim zadacima.

Možemo uzeti primjer iz ove kosmičke pauze kako bismo preusmjerili naše energije.

Štaviše, predah podstiče kreativnost i inspiraciju. Naše najbolje ideje često dolaze kada dopuštamo našim umovima da lutaju i istražuju nove mogućnosti bez pritiska samonametnutih rokova. Pauziranje takođe jača našu emocionalnu otpornost, jer pruža priliku da obradimo svoja iskustva i osjećanja koja ona mogu izazvati. Zauzvrat, ova jasnoća može poboljšati ključne odnose i komunikaciju, kako na radnom mjestu, tako i u našim ličnim životima.

Uživajte u ovom čarobnom godišnjem dobu i prilikama koje se mogu razviti u mjesecima koji su pred nama. Savjet: Odredite namjeru za vrijeme solsticija, jer je narednog dana pun mjesec. Sva ova kosmička energija će vas podstaknuti na uspjeh.

Na dan solsticija akciona planeta Mars i neuhvatljivi Neptun se spajaju, čineći nas izgubljenim u našim budućim snovima. Ovo dan za planiranje, razmišljanje i traženje zadovoljstva.

Ultra magazin

Evo kako svaki horoskopski znak može najbolje fokusirati svoje kontemplativne napore tokom ljetnog solsticija 2024.

Ovan

Zastanite i razmislite o: domu i porodičnom životu

Koliko su bogate i korisne emocionalne veze koje imate? Provjerite postoji li nešto što treba njegovati ili liječiti u kućnoj bazi. Dom je tamo gde je srce i gdje će vaš fokus biti tokom ovog solsticija. Ovo je vrijeme da se vratite svojim korijenima i možda izliječite ili shvatite svoju lozu predaka ili porodicu na dubljem nivou. Vaš fokus u drugoj polovini godine je na brizi o sebi i stvarnom njegovanju sebe i davanju sebi onoga što vam je potrebno i pronalaženju dubokog osjećaja unutrašnje sigurnosti.

Bik

Zastanite i razmislite o: komunikaciji i mentalnom zdravlju

Provedite vrijeme vodeći dnevnik ili meditirajući kako biste očistili svoj um i fokusirali se na jasnoću u svojim interakcijama. Ovaj solsticij će od vas tražiti da zapamtite snagu svog glasa i da počnete da je koristite. Druga polovina godine je vrijeme za saopštavanje svoje istine i traženje onoga što želite i trebate. Pogledajte gdje vaš društveni život treba malo osnažiti i možda da li možete započeti hobi ili kurs i naučiti nešto novo da proširite svoj um.

Blizanci

Zastanite i razmislite o: odnosima i vrijednostima

Želite sve, Blizanci, i zaslužujete da imate. Fino podesite ravnotežu između davanja i primanja u svom privatnom i profesionalnom životu. Blizanci vrijeme je da utvrdite svoje vrijednosti za drugu polovinu godine i razjasnite šta vam je zaista važno. Ovo je divno vrijeme da pogledate svoj dom, finansije, posao i gdje provodite najviše vremena i energije i da li vam to služi. Pogledajte svoje nivoe samopoštovanja i zapamtite da vaša vrijednost određuje šta ćete, a šta nećete prihvatiti u životu, znajte šta zaslužujete.

Rak

Zastanite i razmislite o: ambicijama i ciljevima

Kako sezona Raka počinje godišnjim solsticijem, odvojite vrijeme da ponovo procijenite svoj smjer i osigurajte da je u skladu s vašim autentičnim strastima. Solsticij za vas se odnosi na samootkrivanje i kako želite da se pojavite u svijetu u drugoj polovini godine. Ovo bi moglo biti vrijeme pravog samousavršavanja i postajanja najboljeg sebe, skoro kao da se ponovo rađate. Pogledajte šta ste odlagali ili izbjegavali i počnite da radite na tome.

Ultra magazin

Lav

Zastanite i razmislite o: duhovnom blagostanju i snovima

Slatki odmor je upravo ono što zaslužujete prije početka sezone Lava 22. jula. Provedite vrijeme povezujući se sa svojim unutrašnjim ja i stvarajući prostor za kreativne i meditativne prakse. Ovaj solsticij je divno vrijeme za vas da dobijete ozdravljenje i završetak ne samo u prvoj polovini godine, već i sa svime što ste predugo nosili sa sobom. Pogledajte gdje se ograničavate i što je za vas moguće i iskoristite ovaj solsticij da proširite svoj um. Vaš fokus u drugoj polovini godine je na produbljivanju vaših duhovnih praksi i otkrivanju da je sve što vam je potrebno već u vama.

Djevica

Zastanite i razmislite o: društvenim vezama i inovativnim idejama

Ovdje ste da napravite razliku, Djevice. Razmislite kako svojim vještinama rješavanja problema i praktičnom magijom možete doprinijeti svojoj zajednici i svijetu. Ovaj solsticij želi da se zaista počnete fokusirati na svoje nade i snove za budućnost. Budući da će vam zajednica i prijateljstva biti veliki fokus u drugoj polovini godine, pogledajte gdje možete sarađivati ​​s drugima ili okupljati ljude ili kako možete kreirati ili ponuditi stvari koje će biti od veće koristi za kolektiv. Vaša energija je potrebna svijetu.

Vaga

Pauzirajte i razmislite o: karijeri i dugoročnim planovima

Razmislite o svojim postignućima i isplanirajte svoje sljedeće korake kako biste bili sigurni da su u skladu s vašim finansijskim ciljevima i težnjama. Vaša karijera i ambicije će postati fokus ove druge polovine godine. Ponovo procijenite svoje ciljeve za godinu, otpustite ono što više nije u skladu i razjasnite smjer u kojem želite ići. Postavite planove, strukture i temelje koji će vam pomoći da tamo stignete. Razmislite ko želite da budete u ovoj drugoj polovini godine i radite da to postanete.

Pročitaj
sedmični horoskop

Škorpija

Zastanite i razmislite o: uvjerenjima i osjećaju za avanturu

Razmislite šta bi vas moglo spriječiti da preuzmete neophodan rizik. Napravite listu podrške koja vam je potrebna (i imate) da vas pokrene. Ova druga polovina godine biće prava avantura za vas, jer ste pozvani da proširite svoje horizonte i počnete da vidite širu sliku svog života. Ovo bi bilo divno vrijeme da učite ili naučite nešto novo, posebno ako vam to pomaže da duhovno rastete ili steknete neku novu mudrost, ili da planirate neke avanture i putovanja na mjesta na kojima nikada niste bili.

Foto: Ultra magazin

Strijelac

Zastanite i razmislite o: unutrašnjoj transformaciji i finansijskom rastu

Razmislite o promjenama koje ste prošli i gdje biste željeli uložiti svoje vrijeme i energiju za maksimalne nagrade ovog ljeta. Ovaj solsticij će od vas tražiti da pogledate gdje ste dali svoju moć u prvoj polovini godine i tražiti da je povratite i pustite ono što vam nije služilo. Ovo bi takođe bio dobar trenutak da sagledate svoje finansije, posebno sve dugove ili zajmove i osigurate da imate najbolje ponude.

Jarac

Zastanite i razmislite o: partnerstvu i ravnoteži

Odnosi su dvosmjerna ulica. Razmislite šta možete unijeti u veze (i tražiti od partnera) da stvari budu harmoničnije. Iskoristite ovu priliku da sagledate odnose u vašem životu. Jesu li recipročni, zdravi i ispunjavajući ili postoje neki razgovori ili promjene koje treba napraviti? Pogledajte i odnos koji imate sa sobom i kako se možete više voljeti u ovoj drugoj polovini godine.

Vodolija

Zastanite i razmislite o: dnevnim rutinama i zdravlju

Dajte svom tijelu isto toliko ljubavi koliko i svom mozgu, intelektualno. Napravite korak unazad da vidite podržavaju li vaše navike vaše blagostanje i kako ih možete poboljšati. Ono što radite svakodnevno je važno i ovaj solsticij će naglasiti vaše dnevne rituale i rutine. Takođe će biti veliki fokus na vaše zdravlje i dobrobit u ovoj drugoj polovini godine, pa je sada vrijeme za svakodnevne prakse samopomoći. Razmislite o meditaciji, vođenju dnevnika, jogi, treningu s utezima, bilo čemu što vam pomaže da se osjećate najbolje.

Ribe

Zastanite i razmislite o: samoizražavanju i kreativnosti

Stavite svog unutrašnjeg perfekcionistu u stolicu za tajm-aut, Ribe. Razmislite o tome kako možete bolje pokazati svoje talente i biti izražajniji u svakodnevnom životu. Ribe ovog solsticija žele da znaju šta vam donosi sreću i radost i da li sebi dajete dovoljno vremena za te stvari. Kako prelazite u drugu polovinu godine, prihvatite više zadovoljstva, igre i zabave i malo romantičnog života. Ovo je divno vrijeme za vas da u potpunosti vjerujete u sebe i potpuno se izrazite, krećući se svijetom s više povjerenja i lakoće.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum