Trenutno čitaš
Stigao je uzbudljiv trailer za film “Nemoguća misija”

Stigao je uzbudljiv trailer za film “Nemoguća misija”

Banja Luka Fest - Bijelo dugme
Banja Luka Fest - Bijelo dugme

Pet godina nakon zadnje Nemoguće misije, Tom Cruise se vraća ulozi Ethana Hunta, poznatog junaka akcijom i adrenalinom nabijenog serijala!

I u novom nastavku Tom Cruise izvodi nevjerojatne vratolomije, često opasne po život. Već smo navikli na to da poznati glumac svoje akcijske scene voli izvoditi sam, rijetko kada uz pomoć kaskadera. Za zadnju “Nemoguću misiju” Tom je naučio samostalno upravljati helikopterom, te se veselimo saznati koje vratolomije je sam izveo u novom nastavku.

Sedmi i osmi film iz franšize ‘Nemoguća misija’ biće i službeni ispraćaj Ethana Hunta, kojeg Cruise glumi od 1996, a posljednji nastavak trebao bi stići u bioskope u junu 2024. godine. Budžet zadnjeg nastavka ovog adrenalinskog serijala narastao je na vrtoglavih 290 miliona dolara što je “Nemoguću misiju 7” svrstalo među najskuplje filmove svih vremena!

Foto: mojtv.hr

Reditelj Christopher McQuarrie je zaustavljao i pokretao ovaj projekt čak sedam puta od februara 2020, što je enormno povećalo troškove snimanja. Svakim prekidom snimanja filmski budžet se povećavao jer su jer su glumci i filmska ekipa dobivali dogovorene honorare i dok nisu radili. Akcijski i skupi prizori zahtijevali su zatvaranje velikih dijelova gradova poput akcijske scene tokom karnevala u Veneciji koji su se naravno otkazivali i mijenjali. Zbog toga je filmski budžet došao do vrtoglavog iznosa i tako je film s Cruiseom postao sedmi najskuplji film svih vremena.

Pročitaj
nova muzika

Sedmi dio filma “Nemoguća misija” u bioskopima će se početi prikazivati 2023. godine u distribuciji Blitz filma. Film režira Christopher McQuarrie, koji je režirao sve filmove iz franšize “Nemoguća misija” od petog nastavka. Osim Cruisea u glavnoj ulozi, u filmu se pojavljuju i: Ving Rhames, Henry Czerny, Simon Pegg, Rebecca Ferguson i Vanessa Kirby, te Hayley Atwell, Pom Klementieff, Shea Whigham, Rob Delaney, Mark Gatiss i Cary Elwes.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum