Trenutno čitaš
Stigao je trailer za biografski film o životu Amy Winehouse

Stigao je trailer za biografski film o životu Amy Winehouse

Amy Winehouse

Nakon godina čekanja, biografski film o životu Amy Winehouse konačno stiže 12. aprila 2024. godine, a danas je objavljen zvaničan trailer.

Marisa Abela glumi Amy Winehouse u filmu Back to Black, koji će prikazati početak njene karijere; upoznavanje njenog budućeg muža, Blakea Fielder-Civila i nikad viđeni uvid u uspon Amy Winehouse do slave i njen intenzivan put ka tome da postane muzički fenomen.

Opis filma kaže da je “ispričan očima Amy  i inspirisan njenim duboko ličnim tekstovima. Film istražuje i obuhvata mnoge slojeve legendarne umetnice i burnu ljubavnu priču u centru jednog od najlegendarnijih albuma svih vremna.”

Glumačku postavu čine i Jack O’Connel kao njen suprug Blake Fielder-Civil, Eddie Marsan kao otac Mitch, Lesley Manville kao njena baka Cynthia. Back to Black režirala je priznata umjetnica, nominovana za BAFTA-u, Sam Taylor-Johnson.

Pročitaj
jennifer lopez farmerke

Za Marisu Abelu ovo će biti prva glavna uloga. Njena uloga u BBC-jevoj seriji Industry, kao ambiciozna pripravnica Yasmin, učinila ju je jednom od najuzbudljivijih mladih britanskih zvijezda, a pojavljivanje u Barbie Grete Gerwig – nesumnjivo hit filmu 2023. – učvrstilo joj je mjesto jedne od omiljenih novih zvijezda.

Pjevačica Amy Winehouse je umrla sa 27 godina 2011. godine. Winehouse je izdala “Back to Black”, svoj drugi i posljednji studijski album, 2006. godine. Osvojio je pet Grammy nagrada.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum