Trenutno čitaš
Šta Venera u Ovnu znači za tvoj znak i podznak?

Šta Venera u Ovnu znači za tvoj znak i podznak?

venera u ovnu

Venera je u Ovnu od 5. do 29. aprila 2024. Sa Venerom u Ovnu ljubav je spontana i direktna. Pod ovim vatrenim uticajem Venera je veoma uzbudljiva. Odvažni smo, svježi i pomalo nestrpljivi kada su u pitanju stvari ljubavi i srca.

Ne osvrćemo se unazad sa energijom Ovna. Ne zanima nas izvinjenje ili zadržavanje na prošlosti – to je potpuno novi dan! Vrijeme je da stvari profunkcionišu upravo sada.

Ovan je poznat po ljubavi prema osvajanju, ali ljubav prema Ovnu može biti dugotrajna sve dok je relativno svježa. Želje su jake i izražavaju se spontano, entuzijastično i direktno.

venera u ovnu
Pinterest

Dok je Venera u Ovnu, mi gravitiramo aktivnostima, zadovoljstvima, razonodama i predmetima nalik Ovnu. Naši ukusi mogu skrenuti ka akciji, novom poduhvatu, osvajanjima, hrabrim ili odvažnim akcijama, itd. Možemo biti pomalo impulsivni s našim izborom oko novca ili zabave.

Naši interesi mogu biti uporni i jaki, ali možda i kratkotrajni. Venera u naš život unosi ljubav, ljepotu, zadovoljstvo, vrijednost, obilje, harmoniju i umjetnost. Podsjeća nas da su naše potrebe i želje vrijedne da ih se sasluša i poštuje.

Venera u Ovnu je samoljublje, ljubav prema sebi. To je iscjeljenje našeg odnosa sa našim željama, našom hrabrošću i poštovanjem naših želja i potreba.

Dok se Merkur retrogradno kreće u istom znaku, rasplićući priče i vjerovanja o tome ko smo mi, Venera uliva duboku ljubav u ove prostore. Ispunjava nas ljubavlju koju tako duboko zaslužujemo, kako prostorima koje otvoreno izražavamo, tako i prostorima koji se rjeđe održavaju. Venera u Ovnu je odvažna, strastvena, avanturistička…

Nemoguće je zanemariti naše čežnje kada se Venera sjedini sa vatrenim znakom Ovna! Venera je planeta ljubavi, novca, ljepote i žudnje, a kada se ona kreće kroz nezavisnog i liderskog Ovna, podsjetimo se da su naše vlastite potrebe važne, a na nama je da se pobrinemo da ih ispunimo.

Radi se o tome da sebe stavite na prvo mjesto, isprobate nove stvari i otkrijete šta će vas najviše zadovoljiti. Na kraju krajeva, tek kada sebe shvatite, volite i zagrlite, u svoj život privlačite najbolje stvari, a to je ono što je Venera u Ovnu. Kada se Venera kreće kroz Ovna, prvog znaka zodijaka, svima nam nudi priliku da počnemo iznova u pitanjima ljubavi, novca i samosvijesti. Starim obrascima i slabim vezama više nema mjesta kada Venera uđe u Ovna. Umjesto toga, napredujemo u novim iskustvima i avanturističkim susretima i spontaniji smo u potrazi za zadovoljstvom.

venera u ovnu
Pinterest

Ovan je veoma nezavisan znak koji je u velikoj mjeri fokusiran na sebe i svoje interese. Stoga, ljubav i odnosi ponekad mogu izgledati sebični ili neuravnoteženi tokom Venerinog tranzita kroz Ovna. Ali ovo može biti nevjerovatno vrijeme da identifikujete svoje potrebe i istražite svoje mogućnosti – Venera u Ovnu rasplamsava hrabru vatru pod nama, koja nas čini samopouzdanijima i hrabrijima kada se sastajemo i komuniciramo sa drugima. A za one u vezama, istraživanje ličnih želja i zajedničko iskustvo novih stvari je siguran način da ponovo zapalite vatru. Dakle, iako se čini da je Venera u Ovnu vrlo egocentrična, radi se o tome da poboljšate svoj ljubavni život putem sebe.

Što se tiče novca, Venera u Ovnu je vrijeme za ulaganje u sebe – ne u velike kupovine ili dugoročna ulaganja, već u uzbudljive stvari koje podižu vaše samopouzdanje i želju za životom. Nova odjeća, frizura ili aktivan vikend bijeg će vas revitalizovati i doprinijeti vašem ispunjenju. Ipak, pazite, želimo trenutno zadovoljstvo pod Venerom u Ovnu i mogli biste pretjerati u potrošnji bez razmišljanja o posljedicama. Generalno, Venera u Ovnu nije vrijeme za duboko zaljubljivanje ili dugoročne obaveze. Zamislite to više kao testnu fazu u kojoj ćete probati različite okuse, prije nego što se odlučite na samo jedan.

Radi se o životu u trenutku, bez straha od prošlosti ili brige za budućnost. Vrijeme je da idete za onim što želite, a ne pristajete na ništa manje. Pripremite se za nalet ogromne vrućine, dok se Venera spušta u Ovna, rasplamsavajući strastveno buđenje tokom proljeća!

Dok magnetna Venera prelazi u vatrenog i samoodlučnog Ovna, ovaj april mjesec mogao bi donijeti neviđene romantične uspone.

Ovo je vrijeme da:

  • Izgovarajte svoje želje bez izvinjenja
  • Povećajte svoju razmetljivost
  • Uživajte u svojoj nezavisnosti
  • Igrajte se sa novim stilovima
  • Uključite se tako što ćete slijediti svoje istinsko JA
Pinterest

OVAN

Amorov sjajni reflektor sija na VAS dragi Ovnovi počevši od 4. aprila dok zaljubljena Venera krstari vašim znakom do 29. aprila. Ljubav dolazi u mnogim oblicima tokom ove očaravajuće godišnje faze, od pozitivnih prijateljstava do romantičnih iskri, koje možete čak osjetiti s više osoba. Neki Ovnovi će cijeniti zadržavanje statusa single, uživajući u neprekidnom vremenu „ja“. Ponovo se zaljubite u jedno od svojih ličnih interesa i gledajte kako vaše veze cvjetaju. Sa kraljicom ljepote Venerom koja vodi ovu igru, mogli biste debitovati sa novim izgledom u naredne tri sedmice, za kojim će se svi okretati.

BIK

Zavodljiva Venera prelazi u Ovna, donoseći brzu bajkovitu kvalitetu u sve vaše romantične interakcije do 29. aprila. Skidajte povremeno ružičaste naočale ili biste se mogli uvući u nešto što vam na kraju nije dobro. Provjerite možete li se otisnuti na odmor na plaži ili vikend u neki Airbnb prije isteka mjeseca. Ako ste čekali signal da napustite nezdrave veze, evo ga. Diplomatska Venera vam pomaže da napravite graciozan izlazak, ali nemojte odugovlačiti!

BLIZANCI

Atrakcije dobijaju osvježavajuće neočekivani preokret dok ljubavna planeta Venera prelazi u Ovna do 29. aprila. Može li ta osoba za koju ste oduvijek mislili da je “samo prijatelj” imati veći romantični potencijal? Mogu se pojaviti osjećaji, ostavljajući vas da se zapitate zašto to nikada prije niste istraživali. Parovi mogu pomaknuti okvir uz neko visokoumno istraživanje. Idite korak po korak i budite spremni da puno komunicirate, posebno od kada je Merkur retrogradan do 25. aprila.

Instagram/@dashaglamorama

RAK

Ciljevi u karijeri dobijaju infuziju kreativnosti i uzbuđenja dok se magnetna Venera pomjera u Ovna i vašu profesionalnu zonu do 29. aprila. Preuzmite inicijativu da uspostavite razgovore sa klijentima ili sastanak za ručak sa svojim šefom. Odabir nečijeg društva može vam dati inspiraciju za postizanje svojih mjerila primjenom vremena testirane mudrosti zajedno s vlastitom jedinstvenom metodologijom. Romantično, ovaj ciklus Venere podiže vaše standarde. Ako pristajete na manje nego što zaslužujete, promijenite pristup što prije.

LAV

Sami Lavovi mogu teško pasti na nekoga drugačijeg porijekla – nekoga iz druge zemlje. Dozvolite sebi da se izgubite u svojoj mašti: nebo obasjano mjesečinom, talasi koji se razbijaju i fantastičan ljubavnik koji vas hvata u plesnoj igri. Zatim učinite sve što možete da vizija postane stvarnost, bez obzira da li ste sami ili ne. Druženje na društvenoj mreži moglo bi donijeti krajnje prednosti dinamičnog dueta.

DJEVICA

Ljubavna planeta Venera ulazi u Ovna i vaše zavodljivo osmo polje, pojačavajući vaš magnetizam  sve do 29. aprila. Selektivno emitujte te čari! Ljudi koje sada privlačite neće brzo napustiti vašu stranu. Sa pravim partnerom, to je jako dobra stvar. Neka vam slatkorječiva Venera pomogne u raspravama o ekskluzivnosti, čak i onoj vrsti “sretno do kraja života”. Ključna veza mogla bi doći do trenutka “napravi ili prekini”. Hoćete li se posvetiti ili odustati? Diplomatska Venera može vam pomoći da pronađete pravo rješenje. Ako ste već pronašli pravu ljubav, magija se sada dešava iza zatvorenih vrata. Privatnost, molim!

Pročitaj

Pinterest

VAGA

Ne postoji prekidač za “isključenje” za vaše ljubavne priče počevši od 5. aprila, jer vatrena Venera ulazi u vatrenog Ovna do 29. aprila. S vašim romantičnim vladarom koji poziva na ozbiljan pristup vezama, mahnite zbogom vezama koje ne obećavaju da će evoluirati u sigurnu vezu. Šta je sljedeće za vas dvoje? Stavite svoje individualne strasti na sto i smislite nove načine da se međusobno podržite. Samo zapamtite razliku između kompromisa i žrtve!

ŠKORPIJA

Zasučite rukave i počnite da radite na svim problemima u vašim najbližim vezama. Venera ulazi u hrabrog Ovna, pomažući vam da se suočite sa problemom u životu (ili vašem krevetu). Umjesto da želite da se sukob magično riješi, nađite vremena da sjednete i razgovarate od srca. Ovaj ciklus bez besmislica pomaže vam da dođete do korijena stvari i oboje ćete osjetiti olakšanje. Ali sa retrogradnim Merkurom do 25. aprila, tajming je sve. Škorpije u vezi se mogu povezati kroz drugarske treninge tokom ovog ciklusa, koji poboljšava zdravlje. Ako ste single? Njega sebe je nevjerovatan afrodizijak.

STRIJELAC

Uđite u centar pažnje sa samopouzdanjem dok zavodljiva Venera ulazi u Ovna i vašu petu kuću koja vam okreće glavu potpuno u periodu od 5. do 29. aprila. Ne morate se izvinjavati zbog monopola pažnje ili žongliranja s više kandidata. U ljubavi je sve pošteno, zar ne? Po istom principu, iskoristite ovu milosrdnu kosmičku silu da potaknete druge, pogotovo jer je Merkur retrogradan u Ovnu do 25. aprila. Brak, bebe ili drugi ciljevi dugoročne veze sada bi mogli biti na prvom mjestu. Za druge Strijelčeve, kreativni projekat može zaokupiti vašu pažnju.

JARAC

Estetska Venera dodaje hrabru boju vašem svijetu. Između 5. i 29. aprila, vaša ideja o uzbudljivom vikendu mogla bi izgledati kao farbanje akcentnog zida ili lov na kuću sa agentom za nekretnine. Budući da je Venera planeta ljubavi, nema ničeg romantičnijeg od boravka kod kuće da skuhate večeru i otvorite flašu vina. Jarčevi u vezama bi u narednih nekoliko sedmica mogli krenuti prema zajedničkom životu ili početi tražiti nekretnine za kupovinu kao par.

VODOLIJA

Vaš čuveni duhoviti stil flertovanja počinje kada provokativna Venera ulazi u Ovna. Osjećate vibracije? Možete to izgovoriti pomoću emojija, memova i video ćaskanja kako biste testirali hemiju, a ako vidite zelena svjetla, nastavite odatle. Za vas je sjajan razgovor krajnji afrodizijak – možda i nostalgičan dok je Merkur retrogradan do 25. aprila. Možda čak i prijateljstvo pređe u nešto više. Uz slatkorječivu Veneru u mješavini, moći ćete podstaknuti osjetljive teme kao prijateljsku raspravu i istraživanje – NE dramatičnu borbu.

RIBE

Otvorite novčanik. Možda ćete uskoro plivati ​​u nekom ozbiljnom novčanom toku dok Venera vođena vrijednostima boravi u Ovna od 5. do 29. aprila. S vašim apetitom za ekstravagantne stvari, primamljivo je da se razbacujete. Ali da li vam je ZAISTA potrebno sve što kupujete? Prije nego što krenete u žurku potrošnje, napravite popis i steknite dobar predosjećaj o protoku vašeg budžeta. Ovaj spori i senzualni ciklus može djelovati kao oživljavanje romantike na staromodan način, koji u potpunosti odgovara poetskim Ribama, a to će se udvostručiti zbog od Merkurovog retrogradnog kretanja koji podstiče nostalgiju sve do 25. aprila.

Pročitaj mjesečni horoskop za april za svoj znak i/ili podznak.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum