Trenutno čitaš
Šta Venera u Biku znači za naš ljubavni život?

Šta Venera u Biku znači za naš ljubavni život?

Ljubav nije samo u vazduhu, već je zapisana i u zvijezdama – posebno kada Venera, planeta ljubavi, privrženosti i ljepote, ulazi u senzualni znak Bik, 16. marta. Horoskopski znak kroz koji se Venera kreće utiče na naše odnose – partnerstva, potrebe, pa čak i vrijednosti.

Venerin ples kroz Bika od 16. marta do 11. aprila je ekstra kosmički sočan tranzit, jer je Venera vladajuća planeta Bika. To znači da Venera može bolje pristupiti svojoj ljepoti, ljubavi, prepuštanju i slavi dok se kreće kroz Bika. Dakle, iako sezona Bika još nije stigla, ako se osjećate pomalo zaljubljeni ili popustljivi, možete zahvaliti Veneri.

Ultra magazin

Da bismo razumjeli šta znači Venera u Biku, pomaže da se ispitaju karakteristike svakog od njih, prema astrologiji. Venera je planeta koja govori o našem zadovoljstvu: Na koje hobije ili aktivnosti se oslanjate? Šta vas prirodno privlači? Bik je poznat po svojim tvrdoglavim kvalitetima, ali i po svojoj direktnoj prirodi. To ne umanjuje dubinu Bika, ali ovaj horoskopski znak ima prirodnu sposobnost da živi u sadašnjosti i priznaje ljepotu jednostavnosti. Bikovi su prirodno uključeni u pet čula u fizičkom svijetu.

Iz tog razloga, Venera u Biku priziva senzualnost sa sadašnjim trenutkom. Usporivši dovoljno da se oslonimo na naša čula, Venera u Biku cijeni luksuzne mirise, duge večere i kupanje, plišane jastuke i pjenu od čokolade. Dok je Venera u Biku, podstičemo vas da usporite.

Energija Bika takođe pruža priliku da bez napora pronađete svoju romantičnu stranu. Venera u Biku je savršeno vrijeme da kanališete svoju luksuznu unutrašnju boginju ljubavi i prepustite se brizi o sebi usmjerenoj na zadovoljstvo. Ovaj tranzit može u velikoj mjeri povećati faktor senzualnosti kada su u pitanju ljubav i romantika, pa se prilagodite onome što oduševljava vaše tijelo i radite stvari lijepo i polako!

Venera ostaje u Biku od 16. marta do 11. aprila, što vam daje skoro pun mjesec da iskoristite ovaj tranzit. U ove tri sedmice, planeta ljubavi će uspostaviti nekoliko intenzivnih veza na putu, inspirišući promjene, izazove i priliku za izlječenje. Za početak prve sedmice, Venera će se uskladiti sa sjevernim čvorom sudbine, što će uvesti potencijal za zvjezdane susrete – slatke ili sudbonosne nove početke u trenutnim vezama. Sve što se dešava u ljubavi sada izgleda posebno zamišljeno, zato budite vjerni svojim vrijednostima i poštujte ono što osjećate ispravnim.

Pročitaj

Zatim će se 30. marta Venera susresti sa Uranom, planetom šoka i iznenađenja. Za neke će ova mješavina planetarne energije dovesti do proboja u odnosima, dok bi za druge mogla signalizirati prijelomnu tačku ili raskid. Možda ćete se osjećati pozvani da istražite novi put naprijed i oslobodite se obrazaca koji vam više ne služe. Ovo je uzbudljiva energija koja se takođe može jednostavno manifestovati kao pozivanje malo više spontanosti u vaš ljubavni život.

Nekoliko dana kasnije, 7. aprila, Venera u Biku stvoriće nežnu vezu sa Neptunom, planetom snova i romantike. Ovo usklađivanje daje mističan, ružičasti spin u odnosima i takođe pomaže da se povežemo s našim duhovnim i kreativnim stranama. Ovo je vrlo kreativan i romantičan aspekt koji nas ohrabruje da poštujemo svoja osjećanja i vodimo iscjeljujuće razgovore, a sve to prateći svoja srca.

Tada ćete se možda osećati posebno duboko tokom poslednjih dana Venerinog boravka u Biku, jer će se ljubavna planeta približavati poravnanju sa Plutonom gladnim moći. Iako se ove dvije planete neće zvanično povezati do 11. aprila, neposredno nakon što Venera napusti Bika, možda ćete osjetiti povećanje intenziteta, a biće izuzetno važno da shvatite svoje želje. Na kraju krajeva, ova moćna energija će stvoriti portal za dublju psihološku integraciju svih lekcija koje ste naučili o sebi i svojim odnosima.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum