Trenutno čitaš
Šta povezuje Crabfeedera direktno sa “Igrom prestola”?

Šta povezuje Crabfeedera direktno sa “Igrom prestola”?

NLB Banka - Okvir pomoći
NLB Banka - Okvir pomoći

Prethodnik “Igre prestola”, “Zmajeva kuća”, već je ostavio trag na fanovima u ranim dijelovima svoje prve sezone. Njegova druga epizoda, “The Rogue Prince”, dostigla je 10,2 miliona gledalaca na različitim HBO platformama, što je nešto više od premijerne epizode nedelju dana ranije. U suštini, do sada su gledaoci koji su voljeli “Igru prestola” pokazali spremnost da se masovno vrate u svijet fantazije Vesterosa.

Foto: Ollie Upton / HBO

Međutim, jedan zanimljiv element dosadašnje serije bio je brzo uvođenje, a zatim isto tako brzo ubijanje Crabfeedera (Daniel Scott-Smith), iako su neki njegovu brzu smrt negativno upoređivali sa brzom smrti Noćnog kralja. Maskirani i zanimljiv lik sam po sebi, kako zbog svoje tihe svireposti, tako i zbog toga što očigledno služi kao prva vanjska prijetnja Targaryenovim protagonistima. Međutim, postoji i nešto u vezi s njim što iznenađujuće povezuje Crabfeedera direktno sa “Igrom prestola”.

Maska Crabfeedera je vrlo slična onima koje nose Sinovi Harpije

Tokom intervjua za Entertainment Weekly, glumac Crabfeedera Daniel Scott-Smith opširno je govorio o vremenu koje je proveo kao lik u seriji “Zmajeva kuća”. Među zanimljivijim sitnicama Scott-Smith je otkrio nešto zaista fascinantno o maski svog lika i njenim vezama s poznatim zločinačkim kultom iz “Igre prestola”. To je odraz moći tako da je Scott- Smith bio prilično sretan što je odigrao baš tu ulogu.

Sve ovo otvara razna pitanja i odgovore. Šta je inspirisalo Sinove Harpije da počnu da nose maske po uzoru na onu koju je nosio Crabfeeder? Je li on za njih legendarna figura ili to ima neke dublje, možda vjerske konotacije?

Foto: looper.com
Greyscale 

Iako se čini da ožiljci na koži Crabfeedera isprva ukazuju na opekotine, ipak su to ožiljci uklanjanja sivih krljušti (greyscale). To sugeriše da je akter “Zmajeve kuće” zauzima sličan pristup kao Jorah Mormont i Samwell Tarly u zaustavljanju i širenju ove bolesti. Međutim, budući da smo imali priliku vidjeti da još uvijek postoje mnoge mrlje sivih krljušti, čini se da je sve to prestao uklanjati zbog intenzivne boli i umora drugih da sami rizikuju da dobiju infekciju. Kao moćan vođa, Drahar bi vjerovatno imao pristup iscjeliteljima koji bi pokušali da zaustave bolest. Međutim, za razliku od Joraha u “Igri prestola”, oni koji su bili zaduženi za uklanjanje sivih krljušti kod Crabfeedera očito nisu bili uspješni potpuno.

Pročitaj

Izvor: looper.com

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum