Trenutno čitaš
Šta kupiti na Sajmu knjige u Banjaluci?

Šta kupiti na Sajmu knjige u Banjaluci?

Bingo - Sve za dom
Bingo - Sve za dom

6.septembra je otvoren 27. Međunarodni sajam knjige u Banjaluci i iako je uvijek pravo vrijeme za kupovinu knjige, sada imamo i izgovor u vidu sajma. Stiže nam jesen koja je godišnje doba udobnosti i opuštanja u vlastitom domu, i uživanja u dobroj knjizi i omiljenom toplom napitku. Ukoliko ne znaš koje naslove da odabereš na ovogodišnjem sajmu, mi ti donosimo nekoliko prijedloga. 

šta kupiti na sajmu knjiga
Foto: freepik.com
Guzelj Jahina “Vozom za Samarkand”
Foto: laguna.rs

Guzelj Jahina je jedan od najboljih izdanaka savremene ruske književnosti. “Vozom za Samarkand” je njen treći roman. Jahinu krasi jedinstveni stil koji čini da se čitanje pretvori u pravo uživanje u ljepoti riječi. Tematika njenih romana je prošlost Rusije, čime se bavila i u ovom romanu. Voz iz naslova kreće iz grada Kazanj do Samarkanda u vrijeme Ruskog građanskog rata 1923. prevozeći djecu siročad u provincije gdje će imati više hrane i biti zbrinuta.

Delija Ovens “Tamo gde rakovi pevaju”
šta kupiti na sajmu knjiga
Foto: knjizare-vulkan.rs

Svjetski bestseler, roman “Tamo gdje rakovi pevaju”, je ove godine dobio i ekranizaciju, a napokon je izašao i na našem jeziku. U pitanju je triler koji je zaludio svijet i koji ispituje granice istine i laži, dobra i zla. Neukrotiva djevojka Kaja živi sama u kolibi u močvari otuđena od okruženja. Kada lokalci pronađu mrtvo tijelo u močvari, djevojka je prva na listi osumnjičenih.

Isabel Aljende “Tanušna morska latica”
Foto: kosmosknjige.rs

Ovo djelo latinoameričke književnice Isabel Aljende je kritika ocijenila kao njen najbolji roman dosad. Krajem 30- ih godina 20.vijeka dok u Španiji bukti građanski rat, jedan od najpoznatijih čileanskih pjesnika Pablo Neruda, organizuje putovanje brodom za španske izbjeglice koje žele da se nastane u Čileu. Oslanjajući se na istorijske događaje, Aljende piše o životu, ljubavi, prijateljstvu i sudbini ljudi koji će se integrisati u čileansko društvo i obogatiti njegov kulturni život.

Pročitaj

Geran Everdal “Lagom”
šta kupiti na sajmu knjiga
Foto: Delfi knjižare

Filosofija življenja stanovnika skandinavskih zemalja posljednjih godina je izučavana više nego ikad. U skladu s tim je izašla i knjiga “Lagom” koja govori o životu na švedski način. Riječ “lagom” nema svoj ekvivalent na našem jeziku, ali bi se mogla prevesti kao “taman”. U čemu je tajna švedske filosofije lagoma i kako se on primjenjuje u svakodnevnom životu možeš saznati u ovoj knjizi.

Tošikazu Kavaguči “Dok se kafa ne ohladi”
šta kupiti na sajmu knjiga
Foto: knjizare-vulkan.rs

Svjetski bestseler japanskog autora govori o jednom posebnom kafeu u kome likovi mogu ponovo da prožive jedan događaj iz prošlosti. Postoji legenda da iz njega više nikada ne izađu isti. Sve što je potrebno je ući u kafić, sjesti i naručiti kafu i nikako ne dozvoliti da se kafa ohladi. Ovo je knjiga koja tjera na razmišljanje o tome koliko uopšte živimo u sadašnjem trenutku.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum