Trenutno čitaš
Šta nam poručuje prvi ovogodišnji retrogradni Merkur od 14. januara?

Šta nam poručuje prvi ovogodišnji retrogradni Merkur od 14. januara?

Kosmos nam je dao samo dvije sedmice mira po ulasku u 2022. godinu, prije nego što je pokrenuo priču retrogradnog Merkura. Prvi ovogodišnji retrogradni Merkur u Vodoliji, koji kreće 14. januara i traje do 03. februara. Ovaj tranzit poznat je po tome što uzrokuje tehničke kvarove i probleme, zastoje u putovanju i saobraćaju, maglu u mozgu i komunikacijske probleme, svađe, nesporazume u izobilju. Međutim, to može biti korisno vrijeme da usporite i pregledate svoju trenutnu putanju, kako biste mogli ispraviti kurs i izvršiti potrebna prilagođavanja, koja će vam pomoći da nadmudrite dramu. Vrijeme je da malo stanete na loptu i razmislite, kako da sprovedete te zacrtane novogodišnje odluke i ciljeve… Kada dođe 03. februar, bićete spremni da se suočite sa novom vizijom i akcijom. Sretno!

Foto: Ultra magazin

Merkur je planeta koja upravlja svim pitanjima logistike, a to uključuje stvari kao što su razmišljanje, pisanje, slanje SMS-ova, poruka, e-mailova, razgovore, komunikaciju. Ovaj čini nepovoljan trenutak za početak novih projekata, lansiranje novih kampanja, proizvoda ili potpisivanje ugovora, jer je veća vjerovatnoća da ćete naići na nesporazume ili prepreke. Takođe je važno, da budete pažljivi oko dvostruke provjere rokova, papirologije…

Merkur je 1. januara ušao u vazdušni znak Vodolije, gde će započeti svoj nadolazeći obrt u vidu retrogradnog hoda. Ovo bi moglo dodatno opteretiti tehnološku komunikaciju, pa se pobrinite da napravite kopiju svojih datoteka, dokumenata, fajlova i još jednom provjerite svaki e-mail prije slanja. Ako je moguće, izbjegavajte velike kupovine i odložite započinjanje bilo kakvih velikih projekata, poput renoviranja, potpisivanja važnih ugovora, kupovine stana ili kuće, popravke, kupovine namještaja, bijele tehnike, sve dok Merkur ne krene direktno 03. februara.

Retrogradni Merkur je uvijek na lošem glasu. Kad god nešto pođe po zlu, možda ćete čak čuti da neko krivi za to što je Merkur retrogradan. Ali istina je da nije ni izbliza tako strašno, kako se predstavlja. Retrogradni Merkur jednostavno povećava mogućnost nesporazuma, ali težina situacije u potpunosti zavisi od toga šta se već dešava u vašem životu. Srećom, retrogradni Merkur traje samo tri sedmice, a prije nego što ga osjetite, retrogradni Merkur je već gotov.

Foto: instagram/collagecandi

Ova retrogradnost počinje 14. januara na 26 stepeni Vodolije i završava se 3. februara na 11 stepeni Jarca. Prvi ovogodišnji retrogradni Merkur 2022. biće u znaku Vodolije, donoseći fokus na ideje, koje se osjećaju inovativnim i orijentisanim na zajednicu. To će izazvati društvenu dinamiku grupa u koje ste uključeni, a istovremeno će vas inspirisati da nađete srednji put između previše nezavisnosti i previše prilagođavanja. Do 25. januara, Merkur će se privremeno retrogradno vratiti u prizemljenog i disciplinovanog Jarca, ohrabrujući vas da radite još više i još bolje.

Trenutno je na nebu retrogradna i Venera, a zajedno, retrogradni Venera i Merkur tražiće od nas da preispitamo, preoblikujemo i transformišemo način, na koji komuniciramo u odnosima, vezama svih vrsta. Oni će sigurno donijeti eksplozije iz prošlosti, kako bi nam pomogli da preoblikujemo neke od naših negativnih emocionalnih i komunikacijskih obrazaca.

Možda ćemo biti izazvani da pristupimo stvarima iz drugačije perspektive, tokom ovih astro tranzita. Da biste sretno preživjeli januar, dajte prednost otvorenim umovima i kretanju, koje treba da ide svojim tokom. Merkur počinje u Vodoliji i završava u Jarcu, a ova dva znaka donose veoma različite energije, što znači da će ova retrogradnost, doživjeti neke udarce u našoj komunikaciji. Dok je Merkur u Vodoliji, možda smo svi malo otvoreniji i prijemčiviji za nove ideje i načine, da radimo nove stvari na potuno nove načine. To će se dogoditi kolektivno, dok društvo bude preispitivalo ono što mu koristi u cjelini i pojedinačno, dok budete preispitali svoje odnose na poslu, sa partnerom, prijateljima i porodicom.

Foto: instagram/cult.class

Jedan od načina na koji se možete pripremiti za ova retrogradni Merkur, je da se osvrnete na prošli retro Merkur, koji je bio od 30. januara – 19. februara 2021. godine, kada smo imali prvi retrogradni Merkur takođe u Vodoliji. Razmislite kakve god da su se teme, zbrke ili zabune tada desile, mogu se ponovo pojaviti, ali ovog puta imate valjda malo više pameti, iskustva da se osvijestite i pripremite za tu dramu.

Kada Merkur zaroni u Jarca 25. januara, tada energija može postati ozbiljnija, a mi možemo postati previše kritični ili izbirljivi. Jarac je ozbiljan znak i ovo je vrijeme za pažljivo razmatranje života, posebno kada je u pitanju posao, ali važno je zastati i “pomirisati ruže” s vremena na vrijeme i zapamtiti, da postoji više života od posla i karijere.

Pročitaj

Koristite retro Merkur da se opustite. Odmorite, relaksirajte se, opustite se, učiniti nešto za svoje mentalno zdravlje. Moguće je da će stvari postati čudne i intenzivne – promjene će se dogoditi iz vedra neba, što će uzrokovati da evoluiramo i promijenimo svoj način razmišljanja. Možemo očekivati ​​da će se naši telefoni, kompjuteri, kućanski aparati pokvariti, a internet i društvene mreže usporiti. Ali, retrogradni Merkur nam daje priliku da predahnemo, zastanemo, duboko razmislimo o svemu i da kad Merkur krene direktno, 03. februara krenemo u akciju.

Foto: instagram/dystopia_visuals

Da biste maksimalno iskoristili ovu retrogradnost Merkura, imamo nekoliko prijedloga: Provedite vrijeme u prirodi, šetajte, isplanirajte novi plan ishrane, očistite svoje prostore, ormare, očisitite stare e-mailove, poruke, višak fotografija i ostavite sebi dovoljno vremena i prostora u svom rasporedu da odmorite ili odete na neki spa predah, mazažu ili tretman lica. Zapamtite: često da bismo krenuli naprijed, prvo se moramo pomaknuti nazad, dobro razmisliti, analizirati, a to je nešto što nam retro Merkur, daje priliku da uradimo.

Retrogradni Merkur – posebno u humanitarnoj i slobodnoj Vodoliji i marljivom i ambicioznom Jarcu, može biti produktivno vrijeme za jačanje platonskih veza, oživljavanje kreativnosti i bavljenje grupnim projektima, na kojem ste prethodno napravili pauzu ili preispitivanje velikih profesionalnih ciljeva i planova, kako biste ih ostvarili u narednom periodu. Radi se o stavljanju noge na kočnicu i povlačenju unazad u pokušaju da izgladite i unaprijedite svoju vožnju naprijed.

Kada dođe 03. februar, bićete spremni da se suočite sa novom vizijom i akcijom. Sretno!

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum