Trenutno čitaš
Šta nam donosi sezona Raka?

Šta nam donosi sezona Raka?

Hotel Bijele vode
Hotel Bijele vode

Ljeto je već odavno u vazduhu, kalendarski je došao kraj proljeću, a sezona Blizanaca odlazi u stranu, kako bi napravila mjesta za sezonu Raka. Završava se društvena, komunikativna sezona Blizanaca, a dolazi sentimentalna, intuitivna sezona Raka. Pod vladavinom Mjeseca, koji služi kao emocionalni kompas astrologije, kardinalni vodeni znak se odnosi na ulazak u osjećanja. Dok Sunce ulazi u znak Raka, mi smo pozvani da stupimo u kontakt sa sobom i da razmislimo o tome kako želimo da usmjerimo našu energiju. Možda se zapitamo kako trošimo energiju i uočimo gdje je gubimo. 

sezona raka
Foto: Ultra magazin

Sljedećih mjesec dana bićemo povezaniji sa svojim korijenima, sentimentalniji i spremniji da se dublje povežemo sa svojim najbližima i samim sobom. Sezona Raka je emocionalno vrijeme i vrlo važna tačka u astrološkoj godini. Ako naše novogodišnje odluke nisu uspjele ovaj period nam daje drugu šansu.

Osim nove energije u kojoj ćemo svi uživati, sezona Raka nam takođe daje povećanu želju da provodimo više vremena kod kuće i da se povežemo sa svojim porodicama. Osjećaćemo se malo emotivnije i perceptivnije za energiju drugih ljudi. Rak je veoma intuitivan, tako da kad god Sunce uđe u ovaj znak, svi osjetimo kako naša intuicija i čula postaju jača.

Slijediti svoju intuiciju je ključno za sljedeći mjesec. Iako je uvijek dobra ideja zaviriti u sebe, sada će naši osjećaji biti još više uočljivi, pa bilo bi dobro da se vodimo njima.  Opuštanje će takođe biti važna stavka tokom sezone Raka, jer pomoći će nam da razbistrimo um, te podstaknemo fizičke i emocionalne veze. Osim povezivanja sa svojim najdubljim emocijama idealno je vrijeme da shvatimo i okolinu na jednom dubljem, emotivnijem nivou. Sezona Raka je najbolje vrijeme za rad na liječenju ili suočavanje sa teškom porodičnom dinamikom.

Budući da sezona Raka može biti prilično nostalgična, češće nego inače osvrtaćemo se na prošlost. Bilo bi dobro da zaronimo u dubinu zacijelimo stare rane i prestanemo, te radimo na tome da oprostimo i prestanemo zamijerati svima koji su nas na bilo koji način povrijedili. To je jedini način da izliječimo stare ožiljke – oprostiti i tako u život pustiti novu energiju i nove ljude.

Datum koji treba zabilježiti u kalendaru je 1. jul, kada se Mars u Ovnu sukobljava s Plutonom. Ovo je datum kojeg trebamo biti svjesni i ne dozvoliti da se mali problemi pretvore u velike probleme koji mogu imati trajne posljedice.

Pročitaj

Sredinom jula Sunce i Merkur formiraju sekstil sa Uranom kada će se sjeverni čvor približiti Uranu budeći ogromnu moć planete promjena i revolucije. Vrijeme je za aktivizam, ogromni tehnološki napredak i lično oslobođenje.

Sezona Raka je sezona nježnosti, emocionalnog izražavanja i osjetljivosti. Teme porodičnog i kućnog karaktera su izraženije u ovom periodu, a mi možemo osjećati duboku povezanost s onima s kojima dijelimo krvne veze. To može biti period iscjeljivanja porodičnih odnosa i ponovnog povezivanja sa našim domovima, stvaranja sigurnih prostora za sebe, dok se malo povlačimo iz društva. Pred nama je sezona koja donosi istinu.

 

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum