Trenutno čitaš
Šta nam donosi pun mjesec u Jarcu?

Šta nam donosi pun mjesec u Jarcu?

Pun mjesec 3. jul 2023. u Jarcu se suprotstavlja Suncu u Raku. To znači da postajemo svjesni i naših glava i naših srca, dok pokušavamo da inegrišemo to dvoje.

Kad god je mjesec u Jarcu, možemo se osjećati marljivije i svrsishodnije, a istovremeno se nosimo s mučnom sumnjom da ‘nismo dovoljni’. Da moramo nekako zaslužiti svoju ljubav, svoj odmor, udobnost, svoja zadovoljstva. Sa Suncem u Raku, međutim, zvijezde nas podsjećaju da su toplina, velikodušnost i njegovanje naše pravo. Divan podsjetnik tokom sezone Raka 2023!

Pinterest

Ono što treba da zapamtimo tokom ovog punog mjeseca je da je svako od nas blagoslovljen darom u ovom životu i osjećajem svrhe u ovom svijetu – naš je posao da to prepoznamo i onda iskoristimo. Obratite pažnju na ono što vam zvijezde pokazuju tokom ove dinamične lunacije dok otkrivaju vaš put naprijed. Takođe imajte na umu da su puni mjeseci vremena otkrivanja, gdje ono što nam je ranije bilo nepoznato ili nedostupno postaje trenutno jasnije. Emocije mogu biti na oprezu, ali s tim može doći jasnoća vizije i svrhe.

Astrološki, arhetip Jarca simbolizira temelj koji nam omogućava da učvrstimo svoju životnu svrhu. Osim što se osvrnete na mlad mjesec u Jarcu koji se dogodio u decembru 2022., provjerite gdje ovaj kardinalni zemaljski znak oživljava u vašoj natalnoj karti. Ovo je područje života u kojem doživljavate trenutak punog kruga. U međuvremenu, razmislite o temama Jarca kao što su karijera, naslijeđe, disciplina i vaš osjećaj autoriteta.

Julski pun mesec označava polovinu kalendarske godine… i ako dobro razmislite, ovo “čekiranje” ide ruku pod ruku sa suštinom Jarca. Na primjer, pored svega što bi vam se moglo ostvariti, ovo je prilika da se i sami provjerite, posebno kada je u pitanju lični i profesionalni napredak. Na čemu ste radili? Kojim ciljevima ste se nedavno posvetili? Činite li sve što je potrebno da biste uspjeli? Jarac se ne vrti okolo, a njegova energija nas uči kako da budemo realni i utemeljeni u svojoj stvarnosti. Što je još važnije, i Sunce i Merkur u tranzitu Raka, veći je naglasak na načinu na koji emocionalno percipiramo i pristupamo ovim nastojanjima. Na kraju krajeva, Jarac govori o temeljima naše životne strukture, ali Rak je ono kako se osjećamo kada se vratimo kući nakon dugog dana na poslu.

Vrijeme je da bez oklijevanja zakoračimo u naš osjećaj autoriteta. Ova lunacija nas ohrabruje da razlikujemo šta je sigurno i umirujuće nasuprot strukturama i/ili sistemima koji više ne služe našem najvišem dobru. Iako, sa retrogradnim Saturnom u Ribama – vladaru ove lunacije – postajemo svjesniji načina na koje nesvjesno samosabotiramo i/ili područja u kojima nam nedostaju čvrste granice. Srećom, uz pomoć Velikog Benefika (Jupitera), dobivamo nebesku podršku i potvrđivanje kada je riječ o našim akcijama koje napreduju.

Pinterest

Ovan

Vrijeme je da zauzmete stav, čak i ako to znači da morate ostaviti staru verziju sebe, iza sebe. Sa mjesecom koji svjetluca kroz najjavniju tačku u vašoj natalnoj karti, sve od vašeg profesionalnog života do vašeg osjećaja autoriteta je istaknuto. Što je još važnije, sa vladarem Mjeseca, retrogradnim Saturnom, koji prolazi kroz vašu 12. kuću predaje i zatvaranja, postoji potreba da napravite korak unazad i pomirite se sa onim što ne možete da kontrolišete. Sunce i Merkur se takođe smještaju u vašoj četvrtoj kući doma, porodice i emocija, podsjećajući vas da se oslonite na podršku svojih najmilijih. Umjesto da se fokusirate na ono što vam “nedostaje” ili ste nedavno izgubili, razmislite i proslavite ono što ste postigli.

Bik

Svi moramo negdje početi, zar ne? Julski pun mjesec ne samo da osvještava put koji je pred nama, već i mjesto gdje je sve počelo. Mjesec će zauzeti vašu ekspanzivnu devetu kuću avanture, višeg učenja i samootkrivanja, što znači da će mnogi od vas vjerovatno proslaviti završetak poglavlja ili možda priznati neku vrstu novootkrivene filozofije. Imajte na umu da i Sunce i Merkur sjede jedno uz drugo u Raku, preko vaše treće kuće komunikacije, braće i sestara i neposrednog okruženja. Da li ste otvoreno razgovarali o budućim planovima sa svojim kolegama? Vaša intuicija je na vrhuncu svih vremena, pa pratite svoj unutrašnji glas.

Blizanci

Ovaj pun mjesec je posebno istaknut za vas, jer će aktivirati vašu osmu kuću intimnih zajednica, ličnih razmjena i drugih izvora prihoda. S obzirom da će mjesec dostići vrhunac u disciplinovanom znaku Jarca, vaš trenutak punog kruga mogao bi imati veze s temama davanja i primanja. Mada, sa mjesečevim vladarom (retrogradni Saturn u Ribama) koji se nalazi na vašoj 10. kući karijere, ovo bi moglo da se vrti oko vašeg osjećaja autoriteta na radnom mestu. Koja bi bila vaša idealna „struktura“ za napredovanje? Da li ste otvoreni i voljni da njegujete ove obaveze na duge staze? Sa Suncem i vašim nebeskim vladarom, Merkurom, u Raku (vaša druga kuća finansija) mogao bi biti važan ugovor i/ili razgovor u toku.

Rak

Teme “ja protiv nas” su neizbježne pod julskim punim mjesecom u Jarcu, jer će aktivirati vašu posvećenu sedmu kuću dogovora, kompromisa, pregovora i partnerstava. Što je još važnije, sa Suncem i Merkurom koji lebde iznad vašeg znaka, veći je naglasak na dinamici vaših razgovora, posebno onih koji se vrte oko vaših najdubljih osjećaja. Štaviše, vladar ove lunacije (retrogradni Saturn) trenutno prolazi kroz vašu devetu kuću sistema vjerovanja i dugoročnih potraga, tako da su velike šanse da će ovo biti važno. U međuvremenu, razmislite o tome da li su ova partnerstva ili ugovorni sporazumi istinski u skladu s vašim pravim uvjerenjima.

Lav

Sve, od vaše dobrobiti do vaše svakodnevne dubinske analize, ima prednost pod ovomjesečnim punim mjesecom. Na primjer, mjesec će dotaknuti vašu šestu kuću odgovornosti, svakodnevnih obaveza i službenih radnji, ali sve dok sjedite preko puta Merkura i vašeg planetarnog vladara, Sunca. Dok lebdite iznad svoje 12. kuće privatnosti i nesvjesnih obrazaca, pozvani ste da razmislite o dinamici svog života iza kulisa, kao i o svojim motivima kada se radi o vašim svakodnevnim poslovima. Na kraju krajeva, sa retrogradnim Saturnom (vladar ove lunacije) koji prolazi kroz vašu osmu kuću zajedničkih resursa, mogli biste biti u procesu ponovnog procjenjivanja vrijednosti vaših odricanja i obaveza.

Djevica

Sačuvajte mjesta za svoja priznanja i postignuća, jer su svakako vrijedni slavlja. Ovo je posebno tačno kada je mesec na vrhuncu u Jarcu, i vaša peta kuća prepoznavanja, autentičnosti i samoizražavanja. Imajte na umu da ovo područje vaše karte takođe može govoriti o vašoj kreativnosti i talentima, tako da su neki od vas možda u procesu savladavanja jedinstvenog zanata. Štaviše, sa Suncem i Merkurom u Raku – preko vaše 11. kuće društvenih poslova i budućih aspiracija – važno je razmisliti o tome da li se okružujete pravom grupom ljudi ili ne. Ovo ima smisla sa retrogradnim Saturnom (vladar ove lunacije) koji prolazi kroz vaš sektor odnosa, jer vas se ohrabruje da postavite čvrste granice s drugima.

Pročitaj

Pinterest

Vaga

Dom je tamo gde je srce, ali i za to je potreban posao! Pun mjesec će obasjati vašu četvrtu kuću porodice i emocionalnih temelja, osvještavajući sve, od vaših najdubljih osjećaja do temelja vaše porodične zajednice. S kojim tradicijama i strukturama više ne rezonirate? S obzirom na to da će Sunce i Merkur istovremeno prolaziti kroz vašu 10. kuću nadređenih, ovo bi moglo uključivati ​​roditeljsku figuru, ako ne i vaš osjećaj autoriteta. Iako, sa retrogradnim Saturnom (vladarom ove lunacije) u vašoj šestoj kući dužne pažnje i čina služenja, jedno je sigurno: u procesu ste restrukturiranja vaših svakodnevnih poslova i samopouzdanja, te vaših ličnih granica.

Škorpija

Da li ste komunicirali iskreno i pošteno? Ovo je posebno važno uzeti u obzir sa punim mjesecom koji se spušta na vašu treću kuću trenutnih razmjena i dnevnih raznoraznih stvari, posebno putem disciplinovanog i strukturiranog znaka kao što je Jarac. Drugim riječima, jedno je pristati na nešto, a drugo održati riječ. Bilo lično ili profesionalno, takođe ne škodi razmišljanje o tome šta vam je bilo najvažnije u decembru 2022. godine, jer doživljavate trenutak punog kruga u ovoj oblasti života. I dok vladar ove lunacije (retrogradni Saturn) lebdi nad vašom petom kućom razmišljanja, prepoznavanja i samoizražavanja, mnogi od vas takođe mnogo razmišljaju o temama koje okružuju vaš lični brend. Merkur i sunce u Raku, međutim, žele da u tom procesu ostanete vjerni sebi.

Strijelac

Šta vas čini sigurnim? Radite li na finansijskom cilju? Julski pun mjesec zapaliće vašu drugu kuću vrijednosti, finansija i osjećaja sigurnosti, ali ima još toga. Sunce i Merkur (vladar vašeg sektora veza) će lebdjeti nad vašom osmom kućom intimnih zajednica i zajedničkih resursa. Nije uvijek lako baviti se osjetljivim temama, posebno kada su u pitanju vaše finansije i udobnost. Ove teme su prilično lične, ali s retrogradnim Saturnom (vladar ove lunacije) koji tranzitira vašu četvrtu kuću doma i emocionalne osnove, važno je pozabaviti se onim što vas nesvjesno blokira i koči da krenete naprijed.

Jarac

Pogledaj u mjesec i zaželi želju! Mjesec će dostići svoj vrhunac punoće u vašem znaku, a sve dok sjedi u direktnoj opoziciji sa Suncem i Merkurom u Raku, preko vaše posvećene sedme kuće dogovora, kompromisa i značajnih drugih parnerstava. To znači da ste, uprkos naglasku i fokusu koji lebde nad vašim partnerstvom, pozvani da poštujete svoj osjećaj autoriteta i možda čak i prenesete ovu istinu sa značajnom drugom osobom. Ovo je zaista poziv na ravnotežu, posebno kada su u pitanju teme „ja nasuprot mi“. A s obzirom na to da vaš planetarni vladar (retrogradni Saturn) kreće na posao u vašoj trećoj kući, nije ni čudo da se sve, od odnosa koje dijelite sa svojom braćom i sestrama, do vašeg stila komunikacije, testira u ovom trenutku.

Vodolija

Za sve postoji vrijeme i mjesto, ali julski pun mjesec ohrabruje vas da napravite korak unazad kako biste se mogli suočiti sa svojim višim ja. Lunacija će dotaknuti najprivatniji sektor vašeg grafikona, a to je 12. kuća zatvaranja, snova i nesvjesnih obrazaca. Ova kuća podsjeća na teme predaje kao i na mehanizme suočavanja. A dok sunce i Merkur potresaju vašu šestu kuću radnih rutina i svakodnevne pažnje, podsjećate se da se oslonite na svoje vršnjake za podršku i progovorite kada je pomoć potrebna. Da li ste žrtvovali svoju dobrobit da biste ostali na čelu i kontroli? Retrogradni Saturn (vladar ove lunacije) traži od vas da budete brutalno iskreni prema sebi, i kada se tiče vaših finansijskih i duhovnih ulaganja.

Ribe

Neki kažu da su ljudi s kojima se družimo odraz osobe kakva jesmo. I dok mjesec dostiže vrhunac punoće u Jarcu – preko vaše 11. kuće asocijacija, društvenih poslova i težnji – mnogi od vas doživljavaju trenutak punog kruga u carstvu svojih ideala, budućih vizija i osjećaja pripadnosti svijetu . Da li ste se okruživali grupama istomišljenika? Sunce i Merkur u Raku će sjedeti direktno preko puta Mjeseca – preko vaše pete kuće autentičnosti, kreativnosti i samoljublja – što vas, zauzvrat, podstiče da se izrazite i ostanete vjerni željama svog srca. Najbolji dio? Vladar lunacije (retrogradni Saturn) je u procesu putovanja kroz vaš znak i pomaže vam da postignete samosavladavanje koje ste tražili. Jeste li posvećeni ličnom i profesionalnom uspjehu za kojim žudite?

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum