Trenutno čitaš
Šta nam donosi mladi mjesec u Strijelcu?

Šta nam donosi mladi mjesec u Strijelcu?

Posljednji mlad mjesec u 2023. je u znaku Strijelca. Iako ima još mnogo astroloških događaja koje treba proći prije nego što uspijemo zakoračiti u novu godinu (retrogradni Merkur), ovaj mladi mjesec nam, barem, daje malo pozitivne energije. 12. decembra, mlad mjesec u Strijelcu donosi vibracije koje će sigurno završiti našu turbulentnu godinu u dobrom tonu. Barem se nadamo.

Strijelac utjelovljuje kvalitete entuzijazma, istraživanja i filozofskog razmišljanja. Dolazak mladog mjeseca u Strijelcu pojačava ove karakteristike i želju za širenjem, rastom i istraživanjem. Pojačava iskru za ostvarenjem snova, postavljanjem ciljeva i traženjem novih prilika. Postavljanje namjera tokom ove faze mjesečevog ciklusa siguran je način da se to maksimalno iskoristi.

Ultra magazin

Kada se mlad mjesec pojavi u Strijelcu, on nas poziva da razmišljamo ekspanzivno, razmotrimo sve mogućnosti u našoj budućnosti i napustimo našu zonu udobnosti. Tema ovog mjeseca je korištenje vašeg idealizma i širenje vaše perspektive. Istovremeno, to je trenutak da vidite širi pogled na opcije koje su pred vama, da postavite namjere i dozvolite da vas vaša uvjerenja guraju naprijed u budućnost. Vrijeme je da se otvorite novim putevima.

Od ključne je važnosti da budete svjesni šta zaista želite, jer ono što zasijete u ovom trenutku može uticati na vaš život u godinama koje dolaze. Razmislite kako su se vaši ideali promijenili u protekla tri mjeseca ili u protekloj godini. Iskreno razmislite o tome kako želite oblikovati svoj život i postavite namjere da idete naprijed na bilo koji način koji vam najviše odgovara. Iskoristite ovo vrijeme da prođete kroz vrata mogućnosti i otpustite potencijalne strahove od onoga šta se može, a šta ne mora dogoditi u budućnosti. Budućnost još nije tu, ali vaše sadašnje radnje i misli utiču na to kako se možete kretati ka željenom ishodu. Ako obavite posao da odredite svoje namjere, možete ih gledati kako se razvijaju za dvije sedmice, tokom punog mjeseca u Raku.

Međutim, postoje dvije strane ovog konkretnog mladog mjeseca u Strijelcu – strana koja će nas pripremiti da započnemo nešto novo, i druga strana koja nam zamagljuje put da započnemo te akcije. Mladi mjesec će sjediti čvrsto pored Marsa u Strijelcu, što stvara hitnost da se postupi na hrabar i slobodan način. Možda će biti potrebno da sada postavite jače granice s drugima, na osnovu vaših ličnih uvjerenja i filozofije.

Ranije smo spominjali retrogradni Merkur, a Planeta komunikacija će zapravo započeti svoj ples unatrag u Jarcu dan nakon mladog mjeseca, 13. decembra. To će donijeti konfuziju i sumnje u bilo koje ideje, projekte ili odnose za koje se nadate da ćete započeti. Jupiter, planeta povezana sa Strijelcem i vladarom ovog mjeseca, takođe će biti retrogradna, pojačavajući potrebu za okretanjem prema unutra, pauziranjem i razmišljanjem prije nego što se krene u akciju.

Ultra magazin

Zbog ovih planetarnih retrogradnosti, ovaj mlad mjesec je savršeno vrijeme da pogledamo unazad i analiziramo 2023. To će nam omogućiti da dobijemo informacije koje su nam potrebne da bismo postavili nove ciljeve kada dođe prva sedmica 2024.

Dok će ove dvije planete uzrokovati malo haosa, njihove retrogradnosti će se završiti 1. januara, odnosno 30. decembra. Aktivnosti ili ideje o kojima sanjamo pod ovim mladim mjesecom, zahuktaće se ubrzo nakon što te dvije planete počnu da ubrzavaju na nebu u Novoj godini.

Pročitaj

Mladi mjesec u Strijelcu stvoriće kvadrat s Neptunom u Ribama, što znači da će postojati mnogo dvosmislenih osjećaja o tome kako se možemo pokrenuti naprijed. Sa aktiviranim čvorovima sudbine na osi Ovna i Vage, možemo se osjećati kao da se ne krećemo u svoju sudbinu. Ipak, sudbina traži od nas da napravimo korak unazad i shvatimo težinu onoga što želimo da postignemo.

Zbog ovog treba da budemo strpljivi prema sebi. Neće sve informacije koje su vam potrebne stići odmah. Odgovori koje tražimo mogli bi stići 22. decembra, kada počne sezona Jarca.

Ovo je posljednji mlad mjesec u godini, a 2024. godine astrološki uticaji upućuju na ubrzano kretanje naprijed u budućnost. Dakle, ono što odlučite da radite u narednim sedmicama i mjesecima može poprimiti oblik i transformisati vaš život – kao i uvijek, bitno je biti pažljiv i svjestan onoga što namjeravate. Zamislite da vam ovo vrijeme nudi praznu listu, a ako znate temu ovog mjeseca, možete zajedno stvarati i raditi s njegovom energijom.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum