Trenutno čitaš
Šta nam donosi mladi mjesec u Raku?

Šta nam donosi mladi mjesec u Raku?

Bingo Plus Banja Luka - Rođendanska nagradna igra
Bingo Plus Banja Luka - Rođendanska nagradna igra

Kada razmišljate o vlastitom emocionalnom procesu, osjećate li se sigurno u svom okruženju? Šta vas podsjeća na dom? Neophodno je da svako od nas razmisli o svom individualnom osjećaju sigurnosti, posebno kada uzmemo u obzir kako će mladi mjesec u Raku uticati na svaki horoskopski znak. Ova lunacija će nam omogućiti ne samo da autentično izrazimo svoje emocije, već i da se osjećamo sigurno u tom procesu.

Mladi mjesec u Raku stiže 17. jula, ali ovo nije jedini novi početak koji ćemo doživjeti kao kolektiv. Samo nekoliko sati nakon mladog mjeseca, lunarni čvorovi – takođe poznati kao Sjeverni čvor sudbine i Južni čvor sudbine – završiće svoje putovanje kroz osovinu Bika i Škorpije, zvanično aktivirajući osu Ovan-Vaga do januara 2025. godine. Za referencu, sjetite se decembra 2004. do juna 2006. godine, jer je to bio poslednji put da su sjeverni i južni čvor prošli ovu kardinalnu osu.

Ultra magazin

Rak predstavlja našu matičnu bazu, emocionalnu osnovu i porodičnu dinamiku. Takođe, simbolizuje našu percepciju udobnosti i sigurnosti. Uz to, Mjesec će biti u potpunoj opoziciji sa Plutonom u Jarcu, što će nas vjerovatno natjerati da se vratimo na teme iz naše prošlosti. Imajte na umu da će se Sunce na kraju suprotstaviti Plutonu između 20. i 21. jula posljednji put, a to je stalni aspekt od 2009. Postoje zastarjeli obrasci, strukture i temelji koji više nisu u skladu s našom evolucijom, a to se dešava i na individualnom i na kolektivnom nivou.

Bilo lično ili profesionalno, da li se svjesno okružujete osobama koje poštuju vaše emocionalne granice? Koji dio svoje prošlosti ste spremni ostaviti iza sebe, kako biste zakoračili u svoj puni potencijal? Uz konačnu opoziciju Sunca sa Plutonom u Jarcu, Gospodar podzemlja će biti ključni igrač u narednim sedmicama. 23. jula će se suočiti sa čvorovima sudbine (nakon njihovog ulaska u Ovna i Vagu), i to je svakako nešto što treba uzeti u obzir kada razmišljate o mladom mjesecu. Na kraju krajeva, ovaj novi početak će više nego vjerovatno zahtijevati određenu količinu hrabrosti, ali zapamtite – izlazak iz zone udobnosti podstiče rast i otpornost. U međuvremenu, razmislite o svijetu koji želite stvoriti za sebe i napredovati.

Mjesec će se takođe uskladiti sa Uranom koji donosi promjene, dodajući sloj poremećaja i oslobođenja, koji može potaknuti želju da se krene nekonvencionalnim putem. Ne mora biti neobično ili nesvakidašnje, već nešto jednostavno kao što je pristup stvarima iz drugačije perspektive. A s Venerom koja je takođe u kvadratu Urana, postoji šansa da istražite i učestvujete u zdravim eksperimentima. S druge strane, Mars u Djevici će takođe biti u opoziciji sa retrogradnim Saturnom, što nas ohrabruje da budemo pronicljivi i pragmatični u narednim koracima. Zvuči kontradiktorno kada se uzme u obzir uticaj Urana, ali ključ je da izazovemo sami sebe bez gubitka ravnoteže. Inače, Mars u Djevici nasuprot Saturnu u Ribama može biti divan uticaj za marljiv, analitičan i zamoran rad. Dakle, slobodno iskoristite ovo ako vam nedostaje disciplina ili fokus s određenim nastojanjem.

Ultra magazin

Ovan

Teme koje okružuju vašu matičnu bazu i najdublja osjećanja su naglašene pod ovom lunacijom, zbog čega je toliko važno da razmislite o tome zbog čega se osjećate sigurno i ukorijenjeno u ovom trenutku. Lebdeći iznad četvrte kuće privatnosti i emocionalnih temelja – dok je u opoziciji sa Plutonom retrogradnim u vašoj 10. kući ugleda, ozloglašenosti i roditeljskih figura – ovo je prilika da se pomirite s prošlošću, kako biste redefinisali svoj osjećaj sigurnosti. Vaš nebeski vladar, Mars, takođe će sjediti u opoziciji sa Saturnom, ohrabrujući vas da budete pronicljiviji i da opraštate. Sjeverni čvor ulazi u vaš znak prvi put od 2006. godine, a novo poglavlje života je u toku.

Bik

Mladi mjesec u Raku, donosi nove početke, od vašeg stila komunikacije do dinamike vašeg neposrednog okruženja. Sjeverni čvor će takođe završiti svoje putovanje kroz vaš znak, čineći ovu lunaciju najdominantnijom. Kako se od tada razvijao vaš osjećaj sigurnosti? Šta ste otkrili o sebi i svojim ličnim sistemima vrijednosti? Mjesec će se direktno suprotstaviti retrogradnom Plutonu, donoseći svijest na sjenovitu stranu vaše lične filozofije i pogleda na svijet. Koja uvjerenja ste spremni odbaciti, kako biste uspostavili okruženje koje tražite? Kada razmatrate kvadrat vašeg nebeskog vladara Venere sa Uranom, kosmos vas podstiče da eksperimentišete i istražujete druge opcije ako je potrebno.

Blizanci

Spremni da povratite svoju moć? Bilo da se radi o finansijama ili nekim oblicima užitaka, ova lunacija vam pruža priliku da se osjećate kao kod kuće u svom fizičkom okruženju. Na primjer, mlad mjesec će dotaknuti vašu drugu kuću novca, vrijednosti i udobnosti, a sve dok sjedi u direktnoj opoziciji sa retrogradnim Plutonom preko vaše osme kuće intimnih zajednica i energetskih razmjena. Kako su vaše intimne zajednice i dinamika odnosa evoluirali od Plutonovog prvog ulaska u Jarca 2007. godine? Vaše granice i emocionalne potrebe stavljaju se u prvi plan ove lunacije, a sa vašim nebeskim vladarom, Merkurom, koji kruži kroz vaš komunikacijski sektor, imaćete samopouzdanje i hrabrost potrebnu da im se posvetite.

Rak

Vladavina mjeseca daje vam prednost, jer ne samo da ste aklimatizovani na mjesečeve faze, već ste i izvanredno usklađeni sa svojom emocionalnošću. Ovo je posebno tačno kada se mesec obnavlja u vašem znaku, pa je važno da razmislite o dijelovima sebe/života kojima ste spremni da se posvetite i/ili otpustite. Iako je u suprotnosti sa retrogradnim Plutonom, takođe je veći naglasak na dinamici vaših odnosa, posebno na onima koji su mogli dovesti do zloupotrebe moći. U svakom slučaju, ova lunacija vam pruža priliku da vratite svoju energiju i potvrdite se, bilo lično ili profesionalno. A s Marsom koji se nalazi preko puta retrogradnog Saturna, kosmos vas podržava na ovom novom putu ka vašem samootkriću. Manifestirajte budućnost svojih snova!

Ultra magazin

Lav

Pustite univerzum da preuzme volan. Mladi mjesec je u Raku, donoseći nove početke u vašu 12. kuću iscjeljenja, zatvaranja i nesvjesnih obrazaca, ali ima još toga. Sjediće direktno preko puta retrogradnog Plutona – preko vaše odgovorne šeste kuće zdravstvenih navika i svakodnevnih radnji – naglašavajući mračne atribute vašeg svakodnevnog načina života. Bilo logistički ili u smislu vašeg blagostanja, ohrabruju vas da se predate sistemima i strukturama koje više ne služe vašem najvišem dobru. Imajte na umu da će se Venera tokom tranzita u vašem znaku suočiti sa Uranom u vašoj 10. kući autoriteta, pa nemojte biti iznenađeni ako doživite neočekivanu promjenu planova. To može biti na radnom mjestu i/ili u smislu vaših sposobnosti zarađivanja novca. U svakom slučaju, nemojte se plašiti eksperimentisanja.

Djevica

Važno je da se okružite osobama istomišljenika koji ne samo da podržavaju vaše ciljeve i snove, već vas i inspirišu na tom putu. Što je još važnije, kada je u pitanju vaš emocionalni svijet i osjećaj sigurnosti, julski mlad mjesec podstiče vas da razmislite o dinamici vašeg društvenog okruženja i da li ove veze imaju prostor za vašu individualnu istinu. Na primjer, mjesec će se obnoviti u Raku – preko vaše 11. kuće društvenih poslova – donoseći nove početke vašem osjećaju pripadnosti svijetu. Ali mjesec će takođe napraviti direktnu opoziciju retrogradnom Plutonu, naglašavajući mračne atribute vašeg samoizražavanja i/ili inhibicije u pogledu vaše autentičnosti. Smatrate li da su vaše grupe prijatelja zavisne? Kako možete redefinisati ovo područje života?

Vaga

Mladi mjesec se spušta u najjavniji sektor vaše karte, donoseći nove početke svemu, od vašeg osjećaja autoriteta do vaše reputacije u svijetu. Međutim, s obzirom na to da će se ova lunacija odvijati u znaku Raka, ovo bi se moglo vrtjeti oko roditeljske figure. Vaš vladar, Venera, je već u fazi pre-retrogradne sjenke, i preko vaše 11. kuće okruženja zajednice i individualne slobode. Što znači, kombinacija ovih energija vas podstiče da preispitate vrijednost vaših ličnih i profesionalnih ciljeva. Venera će se takođe suočiti sa Uranom, unoseći uzbuđenje i novost u vaše intimne poslove. Njegujete potpuno novi osećaj samosvijesti, ali sa mjesecom koji sedi u opoziciji sa retrogradnim Plutonom, vrijeme je da stavite tačku na stare načine i dinamiku moći unutar vaše porodične zajednice. Ovo posebno važi za Južni čvor koji je debitovao u vašem znaku po prvi put od 2006.

Pročitaj

Škorpija

Mladi mjesec u Raku donosi naglasak i plodnost u vašu devetu kuću ekspanzije, vjere, dugoročnih ciljeva i samootkrivanja. Bilo da se radi o vašoj matičnoj bazi i/ili vašim poznatim sistemima vjerovanja, ova lunacija vam pruža priliku da promijenite putanju i slijedite svoj vlastiti put. Sjedeći u opoziciji sa vašim modernim vladarom, retrogradnim Plutonom, mračniji atributi vašeg ranog djetinjstva i neposrednog okruženja mogli bi se iznenada ponovo pojaviti, ali ovdje vas se ohrabruje da zatvorite poglavlje i/ili narativ koji vam više ne odgovara. Kako je evoluirala vaša percepcija doma i porodice od Plutonovog prvog ulaska u Jarca 2007. godine? Južni čvor takođe završava svoje putovanje kroz vaš znak, nakon što je putovao kroz vašu astrološku osovinu od 2021. Vrijeme je da vratite svoju moć i stvorite nova iskustva za sebe da idete naprijed.

Foto: ultra magazin

Strijelac

Osnova vaših intimnih razmjena je odraz vašeg osjećaja sigurnosti i ranog odgoja. A s Mjesecom koji se obnavlja u osjetljivom Raku – vašoj osmoj kući spajanja, nasljedstva i drugih izvora prihoda – pruža vam se prilika da redefinišete svoju ideju “davanja i primanja”. Šta je koren vaših sumnji i strahova? Luna će sjediti u direktnoj opoziciji sa retrogradnim Plutonom u vašoj drugoj kući vrijednosti koja traži stabilnost, udobnosti i sposobnosti zarađivanja novca, naglašavajući sve, od vaših prošlih strahova do vašeg prvog utiska „sigurnosti“. Da li ste spremni da odbacite ove zastarjele sisteme i strukture? Sa Marsom koji se nalazi u opoziciji sa Saturnom, ohrabruje vas da analizirate šta vam najbolje odgovara da napredujete, bilo lično ili profesionalno.

Jarac

Otvorite svoje srce i dozvolite sebi da vas njeguju i brinu o vama. Ovo posebno važi za mjesec koji se obnavlja u Raku, preko vaše posvećene sedme kuće dogovora, kompromisa i važnih partnerstava. Iako, dok je u opoziciji sa retrogradnim Plutonom u vašem znaku, nesvjesni strahovi koji okružuju vaša partnerstva i/ili vašu sposobnost da se osjećate sigurno u svojim vezama mogu istovremeno izaći na površinu. Ovo je, međutim, prilika za vas da izgradite potpuno nove temelje i odustanete od svojih mračnih atributa kao što su potreba za kontrolom, ili možda čak i strah od napuštanja. Mars će takođe sjediti u opoziciji s vašim vladarom, Saturnom, što će vas ohrabriti da razmislite o sljedećim koracima.

Vodolija

Pažnja je ključna za mentalnu, fizičku i emocionalnu ravnotežu koju tražite. Srećom, s obzirom da se mjesec obnavlja u Raku – putem vaše šeste kuće zdravlja, svakodnevnih rituala, pažnje i djela služenja – postoji prilika za vas da njegujete životni stil za kojim žudite i koji zaslužujete. Što je još važnije, dok je mjesec u opoziciji sa retrogradnim Plutonom – preko vaše 12. kuće podsvijesti, snova, inhibicija i nesvjesnih obrazaca – pozvani ste da se pozabavite mračnom stranom svojih mehanizama suočavanja i životom iza kulisa. Ne postoji nešto što je savršeno, pa smatrajte da je ovo prilika da postavite potrebne granice. Retrogradni Saturn će takođe biti u opoziciji sa Marsom – preko vaše osme kuće intimnosti – naglašavajući šta treba da se podesi, pročisti i/ili prepravi kada se radi o vašim ličnim i/ili zajedničkim resursima. Nemojte se plašiti da sami izaberete da idete naprijed.

Ribe

Uz Lunu koja se obnavlja u vašem sestrinskom znaku Raku, i kroz vašu petu kuću strastvenih projekata i autentičnog izraza, pruža vam se prilika da njegujete svoje unutrašnje dijete i ponovo se povežete s energijama koje vas emocionalno ispunjavaju. Bilo kreativno, romantično i/ili u smislu vaših jedinstvenih talenata, razmislite o tome šta bi vas moglo nesvjesno spriječiti da slobodno izrazite ove dijelove sebe. Ovo je posebno tačno kada se mjesec nalazi u opoziciji sa retrogradnim Plutonom, jer se vjerovatno suočavate sa prošlim iskustvima koja su mogla uticati na vaš jezik ljubavi i slobodu izražavanja. Mars takođe prolazi kroz vaš sektor odnosa, i sve to dok sjedi u direktnoj opoziciji sa retrogradnim Saturnom u vašem znaku. Bilo bukvalno i/ili emocionalno, ohrabruje vas da se pozabavite onim što više ne služi kao pozitivan uticaj u vašim odnosima. Ovo može biti u vezi sa porodicom, ili možda čak i sa vašim partnerom.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum