Trenutno čitaš
Šta nam donosi mladi mjesec u Djevici?

Šta nam donosi mladi mjesec u Djevici?

Došlo je doba uspostavljanja nekog reda u našim životima. 14. septembra, mladi mjesec u Djevici nas gura naprijed i inspiriše da budemo produktivni u područjima našeg života kojima je to najpotrebnije. Ova energija će nam donijeti svjež, organizovan početak — i možete je iskoristiti u svoju korist.

Djevica je znak koji voli efikasno upravljanje vremenom i obavljanje poslova. Tokom ovog mladog mjeseca, možda ćete osjetiti snažniju želju da se organizujete, bilo da se radi o vašem privatnom životu, poslu ili kućnom okruženju. Odlično je vrijeme za rasterećenje i pojednostavljenje rutina. Ipak, budite realni — Rim nije sagrađen za jedan dan, a vaša nova i poboljšana rutina neće biti toliko pouzdana koliko želite da bude tokom sjaja mladog mjeseca.

Ultra magazin/Pinterest

Od svih znakova zodijaka, Djevica je najviše orijentisana na detalje, dajući nam analitičke vještine koje su nam sada potrebne da vidimo naše trenutne situacije iz objektivne perspektive. Kako bismo najbolje iskoristili ovu energiju, treba da prihvatimo praktičnost: pravimo liste, dajemo prioritet činjenicama i brojkama i analiziramo šta treba promijeniti i zašto. I uzmite si vremena! Tek tada ćemo biti spremni za konačni uspjeh.

Ovaj poseban mlad mjesec aspektira i retrogradni Uran i retrogradni Neptun, a planetarni vladar mladog mjeseca u Djevici je Merkur, koji je takođe retrogradan. To znači da će se otkriti tajne i doći do pogrešnih komunikacija. Retrogradni Uran u Biku će dodati element iznenađenja, dok će retrogradni Neptun u Ribama otkriti tajne stvari. Sada kada znamo istinu, možemo li vidjeti ljude i situacije u istom svjetlu?

Mladi mjesec se javlja dan prije nego što se završi retrogradni Merkur. Ne samo da smo spremni za novi početak, već smo spremni i da krenemo u novom smjeru.

Mladi mjesec će formirati veliki trigon na nebu sa retrogradnim Uranom u Biku i retrogradnim Plutonom u Jarcu, koji će ujediniti sve zemljane znakove, a ovo će nam ponuditi vrlo jedinstven portal za manifestaciju ove godine. U astrologiji, veliki trigoni su aspekti poravnanja, podrške i toka. S obzirom na to da se dešavaju u materijalnim zemljanim znakovima, ovo je plodna prilika za postavljanje namjera da se izgradi nešto opipljivo u stvarnom svijetu.

Pročitaj

Ultra magazin

Iako je ovo vrijeme da odlučimo šta želimo promijeniti u svojim životima, možda je bolje odložiti implementaciju te promjene, ali samo za kratko. To je zato što će tokom ovog snažnog vremena sunce formirati opoziciju sa Neptunom. Iako nas ovaj intenzivan sukob ne bi trebao zaustaviti, moramo biti svjesni da bi mogao imati zbunjujući efekat. Iz tog razloga, ovaj mladi mjesec još nije pravo vrijeme za promjene. Pravo vrijeme za djelovanje dolazi sedmicu kasnije, kada dođe jesenji ekvinocij 22. septembra.

Dani oko ovog mladog mjeseca daju novogodišnju energiju – zamislite to kao početak da 2024. bude najbolja što može biti. Oslobodite se zastarjelih obrazaca i ponašanja koji vam više ne služe i zamijenite ih zdravijim alternativama koje će vas približiti životu koji želite voditi.

Mladi mjeseci u Djevici su tu da nas podsjete da u svakodnevnom životu postoji magija. Iako ponekad ne možemo osjetiti tu magiju, vjerujte nam – tu je. I čeka da je zgrabite.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum