Ultra Zanimljivo

Šta nam donosi mladi mjesec u Djevici?

IuteCredit
IuteCredit

Mladi mjesec u Djevici, u četvrtak, 17. septembra 2020. godine, aktivira dugotrajni aspekt Mars kvadrat Saturn. Dakle, aspekti ovog mladog mjeseca vrlo su slični frustrirajućoj energiji mladog mjeseca od 18. avgusta. Međutim, mladi mjesec u septembru, omogućava brže i mnogo lakše rješavanje problema uzrokovanih kašnjenjem, ograničenjima i frustracijama koje izaziva aspekt Mars kvadrat Saturn. Rješavanje krize može dovesti do ostvarivanja ciljeva, prepoznavanja, stabilnosti i dugo željenog stanja harmonije.

Instagram/indg0

Mladi mjesec predstavlja kraj jednog ciklusa i početak novog ciklusa od 28 dana. Mjesec u konjunkciji sa Suncem daje okrepljujući nalet energije i inicijative. Dakle, ovo je izvrsno vrijeme za novi početak, okretanje novog lista ili započinjanje novog projekta. Takođe, možete preispitivati ​​stare navike, ponašanja i uvjerenja dok tražite nove i inovativne načine za napredak. Mladi mjesec u Djevici pružiće prijeko potrebnu dozu praktičnosti i fokusa, omogućavajući nam da vidimo šta moramo promijeniti u svojim svakodnevnim rutinama kako bismo se osjećali utemeljenije.

Međutim, iz ove novootkrivene perspektive, možda ćete shvatiti da je poboljšanja vašeg života lakše zamisliti nego učiniti. Možda ćete morati obaviti težak razgovor s nekim do koga vam je stalo; možda ćete morati naučiti reći ne onome što želite, ali vam ne služi. Dok razmišljate o svojim dugoročnim potrebama (i kako ih riješiti), vjerojatno ćete shvatiti da je potrebna mala žrtva da biste kasnije dobili veću nagradu. To bi moglo značiti nešto tako jednostavno kao što je odustajanje od vaše navike kasnonoćnog pregledavanja društvenih mreža u korist ranijeg odlaska na spavanje ili nešto tako važno kao udaljavanje od toksične grupe prijatelja.

Instagram/kellansworld
IuteCredit
IuteCredit

S mladim mjesecom u Djevici usmjerenoj na zdravlje, ovo je idealno vrijeme za fokusiranje na vaše wellness ciljeve. Sve promjene koje želite uvesti u odnosu na vašu ishranu, rutine vježbanja, mentalno zdravlje, ravnotežu između poslovnog i privatnog života ili lične veze mogu se zadržati, ako ih sada primijenite. Slušajte svoj um, tijelo i duh i poštujte svoje potrebe.

Mladi mjesec, 17. septembra, čini skladan aspekt trigona sa Saturnom i stresan aspekt kvinuksa prema Marsu. Ova dva aspekta povezuje Marsov kvadrat sa Saturnom, što ukazuje na frustraciju i inhibiciju. Kašnjenja i ograničenja uzrokovana Marsovim kvadratom sa Saturnom dugoročni su problem zbog retrogradnog Marsa. Ova tri aspekta se kombinuju u obrazac koji se naziva dominantni trougao. Predstavlja krizu povezanu s problemima rasta koja pogađa sva područja života.

Mars kvadrat Saturn donosi frustraciju i inhibiciju. Vaše želje i potrebe mogu postati jače, ali možda ćete teže izraziti svoje strasti i uspjeti. Što jače idete za svojim ciljevima, to će vjerovatnije biti veći otpor. Moguće je da opšte okolnosti sprečavaju vaš napredak. Najbolji pristup sada je odbrambeni. Umjesto počinjanja novih projekata ili lovljenja svojih želja, bolje je koncentrisati se na čuvanje onoga što već imate. Ovo je dobro vrijeme za izoštravanje noževa i jačanje odbrane. Strpljenje i naporan rad dovešće vas na cilj.

Instagram/julianmajin

Aspekt mladi mjesec kvinuks Mars stvara neravnotežu između vaših namjera i postupaka ili između vaših ciljeva i djelovanja drugih. To dovodi do iritacije i bijesa koji mogu prerasti u impulsivne akcije ili gnjev. Nakupljanje frustracije i nezadovoljstva uzrokovano Marsovim kvadratom sa Saturnom povećava razinu iritacije i povećava rizik od nepromišljenih postupaka koji bi mogli naštetiti vama i drugima.

Jednom kada se spozna svijest o konkurentskim energijama, početna izazvana iritacija može se usmjeriti u ispunjenje pomaganjem drugim ljudima. Ovo je karmički aspekt koji se ponekad odnosi na prošla iskustva u ratu ili seksu, a olakšava ih ravnoteža ličnih želja i nesebične službe.

Trigon Saturna i mladog mjeseca čini vas ozbiljnim, odgovornim, praktičnim i punim poštovanja. Ovaj stabilan i prizemni uticaj mnogo je jači od Marsovskog kvadrata sa Saturnom, a to znači da će se početne krize ili problemi najvjerojatnije riješiti na produktivan i efikasan način. Snažna radna etika i odlučnost će vam pomoći da se usredsredite na postizanje svojih dugoročnih ciljeva.

Iako nam ovo može ponuditi neku dodatnu strukturu i fokus kada je u pitanju postizanje stvari, naš će uspjeh nesumnjivo zahtijevati strpljenje. Kad god planeta Saturn nešto dodirne, zauzvrat traži naporan rad – bez prečica. Uz to, energija Djevice ističe sitno napisana slova naših ličnih ciljeva. Sve u svemu, prihvatite “lagan i stabilan” stav prema svojim ciljevima kako biste bili sigurni da nećete skrenuti s puta.

Mladi mjesec 17. septembra traje četiri sedmice do 16. oktobra. Najbolje vrijeme za započinjanje novih projekata je tokom faze rastućeg mjeseca, od mladog mjeseca 17. septembra do punog mjeseca 01. oktobra.

 

Slični članci

5 idealnih rasa pasa za starije osobe

Ultra magazin

Šta nam donosi Venera u Blizancima?

Ultra magazin

Šta nam donosi Merkur u Blizancima?

Ultra magazin