Trenutno čitaš
Šta nam donosi Merkur u Djevici?

Šta nam donosi Merkur u Djevici?

Hotel Bijele vode
Hotel Bijele vode

Od 4. avgusta Merkur, planeta komunikacije, je konačno izašla iz dramatičnog Lava i prešla u ozbiljnu, fokusiranu i mnogo prizemljeniju Djevicu. Djevica je usmjerena na detalje i malo je reći da se kosmički glasnik, Mekur, ovdje osjeća kao kod kuće. U znaku Djevice, Merkur blista i ovo odličan period za perfektnu koncentraciju, posvećenost, disciplinovanost u ispunjenju zadataka, te strpljivost da se svaki zadatak izvrši do kraja. 

mekur u djevici
Foto: Ultra magazin

Merkur u Djevici donosi nam period u kojem ćemo sve primjećivati, bićemo brbljiviji nego inače i radoznalost će biti na jednom višem nivou. Analiziranje i razmišljanje o svakom postupku biće itekako prisutno i u ovom periodu, a glavno pitanje koje ćemo postavljati je “Zašto”, ali takođe ćemo u ovom periodu biti raspoloženi i da saslušamo druge šta imaju za reći.

Hladnokrvno, ligičko i nepristrasno razmišljanje biće takođe na repertoaru tokom boravka Marsa u Djevici, a sklonost analiziranju sitnica i detalja može da izazove iritaciju okoline. Ovo je period tačnosti i naviranja poslovnih ideja, a mozak će raditi ubrzano i tražiti greške kako u svom radu tako i u tuđem što bi moglo izazvati konflikte među radnim kolegama.

Sredinom avgusta, kada Merkur bude u trigonu s Uranom, ultimativnim inovatorom i radikalnim misliocem biće idealno vrijeme za slobodno razmišljanje, pa bi bilo dobro da se pripremimo za odvažne ideje i svježa, ali nekonvencionalna rješenja starih problema.

merkur u djevici
Foto: Ultra magazin

Merkurova opozicija sa Merkurom, 21. avgusta može nas naučiti bitnu lekciju. Ako se ne kontroliše, Merkur u Djevici može ići sam ispred sebe i juriti, naglašavajući želju da ispravljamo stvari, kao i strah od neuspjeha, tako da je upravo sada način na koji mjerimo svoju vrijednost u odnosu na naše vanjske uspjehe i neuspjehe pod mikroskopom. Ali Merkur u Djevici je ovdje da nas podsjeti da produktivnost, metrika i rezultati nisu krajnji cilj.

Pisanje, kreativnost ili bilo koji umjetnički izražaj koji nam nudi prostor za obradu i istraživanje unutarnjeg svijeta mogli bi biti dodatna podrška u ovo vrijeme. Komunikacija takođe može postati mutna, stoga vježbajte strpljenje, pažljivo birajte riječi i zapamtite da uvijek postoji mogućnost da se složite ili ne složite.

Pročitaj

Kada Merkur bude u trigonu s Plutonom 22. kolovoza, postoji toliko mnogo načina za komunikaciju: govor tijela, snovi, vjetar… Sve će nositi neku poruku, pa bilo bi dobro obratiti pažnju na koji način poruke stižu do nas.

Tokom ovog razdoblja koje će trajati tri sedmice, Merkur će takođe proširiti načine na koje dijelimo znanje i učimo. Kada je u Djevici, planeta komunikacije otkriva šta je moguće kada se usudimo zajedno postavljati pitanja. Ostanite otvoreni prema povezivanju, kolektivizmu i posmatranju stvari cijelim bićem, a zatim svjedočite događajima.

 

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum