Trenutno čitaš
Šta ćemo gledati na Netflixu u aprilu?

Šta ćemo gledati na Netflixu u aprilu?

NEM Dubrovnik 2023
NEM Dubrovnik 2023

Sudeći po najavama, u aprilu nam neće nedostajati filmova i serija za gledanje, bar kada je u pitanju platforma Netflix.

Beef (6. april)

U ovoj uzbudljivoj seriji od 10 dijelova kreatora Lee Sung Jina, dva stranca – propali izvođač radova i neispunjeni preduzetnik, koje igraju Steven Yeun i Ali Wong, gotovo se sudaraju na cesti. Ovaj prolazni trenutak pokreće svađu koja brzo eskalira i u kojoj ništa nije izvan granica – uništavanje kuća, sabotiranje karijera, miješanje s porodicama. Očekuj zapanjujuće preokrete i poglede na njihov egzistencijalni strah.

Transatlantic (7. april)

Anna Winger iz serije Unorthodox zajedno je kreirala ovaj sjajni istorijski ep pod vodstvom Gillian Jacobs, zasnovan na dirljivom romanu Julie Orringer The Flight Portfolio, koji je i sam inspirisan istinitom pričom o dvojici Amerikanaca i njihovim saveznicima koji su predvodili neposlušnu spasilačku misiju u Marseilleu 1940-ih u evakuaciji umjetnika, pisaca i drugih izbjeglica iz kandži nacista. Uprkos težini teme, trejler obećava gotovo Wes Andersonov ritam zajedno sa hirovitim scenarijem, živahnim soundtrackom i besprijekornim kostimima.

Hunger (8. april)

Ljubitelji The Bear i The Menu ne bi trebali propustiti ovaj gorući triler o nemilosrdnom svijetu fine kuhinje tajlandskog autora Sitisirija Mongkolsirija. U centru pažnje je Chutimon Chuengcharoensukying kao talentovana kuharica koja radi u porodičnom restoranu s prženim rezancima dok ne dobije poziv da uči kod uspješnog, ali dominantnog kuhara u prestižnom restoranu. Dovedena do krajnjih granica, ona počinje da izvlači netaknute tanjire hrane, ali njen život se polako urušava oko nje.

Pročitaj

The Diplomat (20. april)

Nakon šest hvaljenih sezona The Americans, Keri Russell se vraća na male ekrane kako bi igrala još jednog strašnog operativca u ovoj uglađenoj političkoj sagi Debore Cahn (Zapadno krilo, Domovina). Ona je nova ambasadorka SAD-a u Velikoj Britaniji, koja ima zadatak da smiri veliku međunarodnu krizu, a istovremeno se prilagodi svojoj novoj poziciji u centru pažnje. U međuvremenu, njen ionako turbulentan brak sa šaljivim kolegom diplomatom (Rufus Sewell) je pod sve većim pritiskom.

ALEX BAILEY/NETFLIX

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum