Trenutno čitaš
Specijalni techno back to back setovi na stadionu Sea Star festivala!

Specijalni techno back to back setovi na stadionu Sea Star festivala!

Jysk
Jysk

Jubilarno peto izdanje Sea Stara potvrdiće status “techno raja” kojeg umaška laguna Stella Maris ponosno nosi jer stiže izuzetno jak val pojačanja i specijalnih nastupa koji zaključuju elektronski program festivala.

Ranije najavljenoj novoj globalnoj superzvijezdi Indiri Paganotto pridružuju se tri fantastične b2b kombinacije koji će svoj furiozni techno donijeti na ATP stadion u laguni! Na Nautilus Arenu stižu vodeći ukrajinski DJ čarobnjaci Daria Kolosova i Etapp Kyle, pioniri regionalne Marko Nastić i Dejan Miličević te glavne domaće techno snage DJ Jock i Shipe, a uz njih je poznato i 12 izvođača omiljene Electric Waves bine koje predvode Ilija Rudman i Ian F. Zajedno s electric punk velikanima The Prodigyjem, hitmakerima Robinom Schulzom i Mahmutom Orhanom te Senidom, Hiljsonom Mandelom, Krankšvesterima i jakom regionalnom trap ekipom 19. i 20. maja službeno drugi najposjećeniji hrvatski festival lansiraće novu festivalsku i ljetnu sezonu. Povoljnije ulaznice po cijeni od 72KM u ponudi će se naći najkasnije od petka, 10. marta do kraja dana.

sea star umag
Foto: Sea Star

S više od deset godina iskustva, DJ-ica i producentica Daria Kolosova vrlo je brzo postala vodeće ime ukrajinske underground techno scene. Svoj uzlet prema svjetskim DJ deckovima započela je uz podršku cijenjene DJ Nastie, kroz zajedničke setove, kao i izdanja za njen label NECHTO. Do sada je ostvarila nastupe u vodećim clubbing institucijama, kao što su Berghain, Bassiani, Fabric, Awakenings Festival i Amnesia, a njen DJ set za HÖR Berlin na Youtubeu broji više od 2,5 miliona pregleda. Za nju će ovo biti prvi nastup u Umagu, a za deckovima će joj se u b2b setu pridružiti Etapp Kyle. Posvećen usavršavanju DJ virtuoznosti, ubrzo je postao jedno od primjećenijih imena ukrajinske underground scene, a slučajan susret s Benom Klockom tokom putovanja u Berlin rezultirao je njegovim kasnijim izdanjima za etiketu Klockworks i etablirao ga kao jedno od brže rastućih techno imena novije generacije. Ova je reputacija dodatno učvršćena nakon što se pridružio Ostgut Bookingu, izdao EP za Unterton i pridonio kompilaciji “Ostgut Ton | Zehn” povodom desete godišnjice Ostgut Ton etikete.

sea star umag
Foto: Sea Star

Elektronska muzika, uz trap/hip hop i komercijalne plesne hitove, jedan je od temeljnih žanrova na kojima počiva program Sea Stara. U dosadašnjih pet izdanja umaški festival ugostio je velika imena poput Nine Kraviz, Amelie Lens, Paula Kalkbrennera i Svena Vatha, a tradicija partijanja uz more do ranih jutarnjih sati nastaviće se i ovog maja kada u Stella Maris stižu predvodnici nove techno struje koji proteklih sezona osvajaju najveće festivale poput Exita, Awakeningsa i Melta ili klubova kao što su Berghain, Amnesia, Fabric. Indiri Paganotto, Darii Kolosovoj i Etappu Kyleu pridružiće se jake regionalne i domaće snage u specijalnim b2b setovima, a čine ih jedan od najaktivnijih aktera ovdašnje scene Dejan Miličević, naš proslavljeni i nagrađivani artist DJ Jock, resident zagrebačkog kluba Boogaloo Shipe, te Marko Nastić, jedan od najvećih elektronskih izvođača našeg podneblja koji obilježava 25 godina rada!

Pročitaj
jysk pakovanje

sea star umag
Foto: Sea Star

Uz njih je potvrđen i kompletan line up omiljene festivalske Electric Waves pozornice koji čine Ilija Rudman, Ian F, Teo, Kali, Korak, Marin Biočić, Bronski, Marcel, Laseech, Innaca, Grenko i Ivan Erjavac. Ovim valom pojačanja zaokružio se elektronski program festivala na kojem će 19. i 20. maja u magičnom okruženju umaške lagune Stella Maris startati nova festivalska i turistička sezona.

Aktualni kontingent ulaznica po promotivnoj cijeni od 72 KM, što je čak 40% uštede, dostupan je najkasnije do 10. marta. Ulaznice su dostupne na službenoj stranici festivala te online i na svim prodajnim mjestima Gigstix.ba. Pored regularnih ulaznica u ponudi su i VIP Gold ulaznice, kao i kamp, dok su Ultimate Experience VIP ulaznice, koje daju pristup glavnim pozornicama, dostupne samo na sajtu festivala.

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum