Trenutno čitaš
Zaviri u modernu vilu Sofije Vergare u Los Anđelesu

Zaviri u modernu vilu Sofije Vergare u Los Anđelesu

Sofija Vergara poklonila je obožavaocima pogled na svoje veliko imanje u Los Anđelesu, koje je, uz pomoć dizajnerke enterijera Ohare Davies-Gaetano, glumica transformisala iz “dvorca u Transilvaniji” u mediteransku palatu svojih snova.

“Nazvala sam je, kliknule smo i zaljubila sam se u njene ideje”, rekla je Sofija za Architectural Digest. “Kada sam joj dala fasciklu za inspiraciju, shvatila sam da je većina fotografija njenih.”

Anita Calero, AD

Dom – koji ima sedam spavaćih soba, 11 kupatila i masivni garderober – ukrašen je paletom bijele boje, zajedno sa drugim mirnim nijansama plave, zelene i žute. A veliki dio njegove osobnosti potiče od kitnjastog dekora koji ispunjava sobe. U stvari, Sofija i Ohara su odlučile da izaberu niz antikviteta iz Švedske, Španije, Francuske i Italije, poput španskog lustera u njenoj trpezariji i pozlaćenih baroknih fotelja u dnevnoj sobi.

Anita Calero, AD

A neki od omiljenih umjetničkih dijela 51-godišnjakinje u njenom domu, koji se nalazi u četvrti Beverli Park u Los Anđelesu, simboli su njenog uspjeha – statua konja i slika matadora ponosno izložena u dnevnoj sobi. „Jedna od mojih želja bila je posjedovanje bilo čega od Fernanda Botera, jednog od najnevjerovatnijih, najplodnijih umjetnika u Kolumbiji,“ priznala je.

Anita Calero, AD

I dok je njen dom prilično kraljevski, zvijezda Griselde je ipak željela mjesto u kojem se osjeća ugodno. “Ne bojim se da trošim novac, ali to mora biti za nešto praktično, a ne samo za stvari koje su tu da izgledaju dobro”, objasnila je ona. “Nisam željela namještaj koji je toliko dragocjen da bi se ljudi bojali koristiti i uživati u njemu.”

Anita Calero, AD

Ali njeno omiljeno mesto na njenom imanju? Njena oaza u dvorištu, koja uključuje bazen, hidromasažnu kadu, trpezariju na otvorenom i prostor za dnevni boravak.

Pročitaj
shrek

“Većina ovih biljaka je veoma lijepa i tropska”, rekla je Sofija Vergara. “Osjećala sam se pomalo kao da sam u Kolumbiji.” Na kraju krajeva, Sofijin cilj kada je uređivala svoj dom bio je da stvori prostor za druženje sa voljenima – što je definitivno i postigla.

Anita Calero, AD

„Moji prijatelji iz Kolumbije nalaze bilo kakav izgovor da me posjete“, primjetila je ona. “Postoji nešto u ovom mjestu zbog čega gosti požele da ostanu. Posebno je. I dalje se budim svaki dan misleći, ne mogu vjerovati da je ovo moj život.”

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum