Trenutno čitaš
Snovi koje najčešće sanjamo i njihovo značenje

Snovi koje najčešće sanjamo i njihovo značenje

Jysk
Jysk

Mnogo toga može da se desi od momenta kada zaspemo do alarma koji nas obaviještava da je vrijeme da započnemo novi dan. Ponekad su naši snovi samo besmisleni fragmenti kojih se jedva sjećamo kada se probudimo, a nekada su tako živopisni i realni da se sjećamo svakog detalja i jednostavno ne možemo, a da ne pokušamo da dešifrujemo njihovo značenje. Snovi su različiti za svaku osobu, ali ovdje možeš da pročitaš koji su to najčešči snovi koje sanjamo i šta bi mogli da znače za tebe.

Getty Images

Padanje

Svi smo bar jednom sanjali kako padamo. Tumači snova kažu da se ovo dešava obično kada osjećamo da nemamo kontrolu nad nekim aspektom našeg života. Detalji koji okružuju pad su važni – ako jednostavno gubiš ravnotežu, može da znači da problem koji te muči dolazi iznutra. Ako neko drugi izaziva pad, može da znači da dopuštaš ljudima u tvom životu da te iskorištavaju.

Getty Images

Neko te proganja

Ne postoji strašniji san, ili bolje reći noćna mora, od one da te neko ili nešto proganja. Ako sanjaš kako ganjaš verziju sebe, može da znači da si nezadovoljan/a sobom ili nekim aspektom tvoje ličnosti na kojoj trebaš da poradiš. Ako te proganja neko koga poznaješ znači da izbjegavaš nešto ili nekoga. Ako te proganja životinja može da znači nerazriješeni bijes koji pokušavaš da potisneš.

značenje snova
Getty Images

Ispada ti zub

Kao većina stvari na ovoj listi, sve je u detaljima. Ako ti zub upravo ispada u snovima, pretpostavlja se da znači da si zabrinut/a da ćeš da izgubiš nekoga u svom životu. Takođe, postoji teorija da zub koji ispada bez razloga može da predstavlja rođenje. Slomljen zub u snovima znači da si nesiguran/a. Ako sanjaš kako sebi vadiš zub, može da znači da čuvaš tajnu koja želi da izađe na vidjelo.

značenje snova
Getty Images

Smrt

Koliko god mračno izgledalo, umiranje u snu zapravo i nije tako loše kao što misliš. Obično se radi o novom početku, a ovi snovi se ponekad dešavaju kada ti je život u stanju tranzicije.

Getty Images

Jedeš u snu

Ne iznenađuje da snovi u kojima jedeš znače glad unutar tebe…i ne radi se o hrani. Ako u snu jedeš sam/a, može da se radi o usamljenosti. Snovi u kojima jedeš pretjerane količine hrane, mogu da znače da postoji nešto što ti izaziva stres.

značenje snova
Getty Images

Životinje

Različite životinje predstavljaju različite stvari u tvojim snovima, ali glavna tema je “instinkt”. Životinje simbolizuju ponašanje koje potiskujemo u toku svakodnevnih aktivnosti. Takođe, mogu da predstavljaju ponašanje druge osobe prema tebi.

Getty Images

Novac

Kao i ostale teme u snovima, finansijske fantazije ne treba da se shvate bukvalno. Ako dolaziš do novca u snovima radi se o tome da imaš samopuzdanja u životu. Noćna mora o gubljenju novca znači suprotno – da postoje stvari u životu koje te muče.

Pročitaj

značenje snova
Getty Images

Voda

Voda je simbol nesvjesnog uma. Ako sanjaš da se utapaš ili da si potopljen/a u vodu znači da te muči unutrašnja borba povezana sa tvojim emocijama i uspomenama. Površina vode predstavlja liniju razdvajanja između problema sa kojima možeš da se nosiš i sa onim sa kojima ne možeš.

značenje snova
Getty Images

Letenje

Snovi u kojima letiš, generalno imaju pozitivnu konotaciju. Znači slobodu i da ne dopuštaš da te društvene norme sputavaju.

značenje snova
Getty Images

Sanjaš da si nevidljiv/nevidljiva

Snovi o nevidljivosti obično simbolišu osjećaj da te ljudi oko tebe ignorišu. Možda na poslu zaborave na tebe ili imaš poteškoće da pronađeš ljude koji će vidjeti tvoju pravu stranu.

 

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum