Trenutno čitaš
Službeno je otvoren NEM Dubrovnik 2022.

Službeno je otvoren NEM Dubrovnik 2022.

Ključno regionalno događanje u TV industriji, smješteno u jedan od najljepših hrvatskih obalnih gradova, ponovo je okupilo vodeća imena televizijske profesije i biznisa. Na deveto izdanje poznatog TV marketa NEM Dubrovnik 2022, najbolji svjetski medijski stručnjaci, panelisti i predstavnici stigli su kako bi komentarisali nove trendove, različite strategije i promjene u televizijskoj branši. Hotel Dubrovnik Palace postao je središte brojnih prilika za networking i relevantnih događanja.

Foto: NEM Dubrovnik

TV market počeo je sa sastancima i druženjima u predivnim restoranima koji su bili idealna uvertira u prvi dan NEM Dubrovnika 2022, iza kojeg stoji hrvatska agencija za marketing i TV industriju Mediavision.

Svečano otvaranje u Dubrovniku ove je godine preuzeo ZDF Studios, produkcijsko-distribucijski odjel njemačke javne televizije ZDF koji je specijalizovan za internacionalne koprodukcije, preuzimanje licenca i promovisanje ZDF-ovih programskih brendova. Nakon pića dobrodošlice, Robert Franke (Vice President Drama, ZDF Studios) i Mirela Nastase (Director Drama, ZDF Studios) održali su uvodni govor i predstavili ekskluzivnu premijeru nove španjolske miniserije Boundless. „Kultni istraživač i moreplovac poput Magellana je sam po sebi brend“, objasnio je Franke. Visokobudžetna serija, čija se premijera očekuje 10. juna na Amazon Primeu, snimana je u Dominikanskoj Republici, Baskiji, Madridu i Sevilji.

Foto: NEM Dubrovnik

Prije početka samog prikazivanja, gledaocima su se kroz Q&A predstavili i Susanne Frank (Director Drama, ZDF Studios) te glumci Gonçalo Diniz i Niccolò Senni, a virtuelno se uključio i Miguel Menéndez de Zubillaga (Executive Producer). U seriji takođe glume Álvaro Morte (Money Heist) i Rodrigo Santoro (Westworld) u glavnim ulogama.

„Bila je prava odluka da producenti ostanu vjerni izvornoj priči i predstave je publici na originalnom jeziku. U suprotnom, mnogo se toga izgubi u prevodu i izođenje gubi na snazi. Danas streaming platforme donose sve više lokalnog sadržaja što publika sve bolje prihvata. Uvijek preferiramo autentičan sadržaj jer se publika snažnije s njim poveže“, izjavio je Robert Franke.

Pročitaj

NEM Dubrovnik 2022 prvi je dan zaokružio partyjem na rooftop terasi, uz spektakularan pogled na Jadran, izvrsnu hranu, druženje i plesanje. Nezaboravna veče uspostavila je pravu atmosferu za nadolazeće intrigantne panele, govornike i ostatak programa u danima koji slijede. Šta nas sve očekuje možemo saznati na službenoj stranici NEM Dubrovnik 2022. gdje se nalazi raspored događanja i popis potvrđenih sponzora i firmi koje prisustvuju..

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum