Ultra Kreativno

Službeno je otvoren NEM Dubrovnik 2022.

Ključno regionalno događanje u TV industriji, smješteno u jedan od najljepših hrvatskih obalnih gradova, ponovo je okupilo vodeća imena televizijske profesije i biznisa. Na deveto izdanje poznatog TV marketa NEM Dubrovnik 2022, najbolji svjetski medijski stručnjaci, panelisti i predstavnici stigli su kako bi komentarisali nove trendove, različite strategije i promjene u televizijskoj branši. Hotel Dubrovnik Palace postao je središte brojnih prilika za networking i relevantnih događanja.

Foto: NEM Dubrovnik

TV market počeo je sa sastancima i druženjima u predivnim restoranima koji su bili idealna uvertira u prvi dan NEM Dubrovnika 2022, iza kojeg stoji hrvatska agencija za marketing i TV industriju Mediavision.

Svečano otvaranje u Dubrovniku ove je godine preuzeo ZDF Studios, produkcijsko-distribucijski odjel njemačke javne televizije ZDF koji je specijalizovan za internacionalne koprodukcije, preuzimanje licenca i promovisanje ZDF-ovih programskih brendova. Nakon pića dobrodošlice, Robert Franke (Vice President Drama, ZDF Studios) i Mirela Nastase (Director Drama, ZDF Studios) održali su uvodni govor i predstavili ekskluzivnu premijeru nove španjolske miniserije Boundless. „Kultni istraživač i moreplovac poput Magellana je sam po sebi brend“, objasnio je Franke. Visokobudžetna serija, čija se premijera očekuje 10. juna na Amazon Primeu, snimana je u Dominikanskoj Republici, Baskiji, Madridu i Sevilji.

Foto: NEM Dubrovnik

Prije početka samog prikazivanja, gledaocima su se kroz Q&A predstavili i Susanne Frank (Director Drama, ZDF Studios) te glumci Gonçalo Diniz i Niccolò Senni, a virtuelno se uključio i Miguel Menéndez de Zubillaga (Executive Producer). U seriji takođe glume Álvaro Morte (Money Heist) i Rodrigo Santoro (Westworld) u glavnim ulogama.

„Bila je prava odluka da producenti ostanu vjerni izvornoj priči i predstave je publici na originalnom jeziku. U suprotnom, mnogo se toga izgubi u prevodu i izođenje gubi na snazi. Danas streaming platforme donose sve više lokalnog sadržaja što publika sve bolje prihvata. Uvijek preferiramo autentičan sadržaj jer se publika snažnije s njim poveže“, izjavio je Robert Franke.

NEM Dubrovnik 2022 prvi je dan zaokružio partyjem na rooftop terasi, uz spektakularan pogled na Jadran, izvrsnu hranu, druženje i plesanje. Nezaboravna veče uspostavila je pravu atmosferu za nadolazeće intrigantne panele, govornike i ostatak programa u danima koji slijede. Šta nas sve očekuje možemo saznati na službenoj stranici NEM Dubrovnik 2022. gdje se nalazi raspored događanja i popis potvrđenih sponzora i firmi koje prisustvuju..

 

Slični članci

Očaravajuća ljudska lica izranjaju iz pažljivo izvajanih metalnih žica

Ultra magazin

Na Maldivima se gradi prvi plutajući grad na svijetu

Ultra magazin

Ladies In event održan u Banjaluci – top tema “Žene u dizajnu”

Ultra magazin