Trenutno čitaš
Slasne jabuke sa cimetom kao jednostavan i brz desert

Slasne jabuke sa cimetom kao jednostavan i brz desert

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Jabuke sa cimetom su ukusne same, kao prilog, grickalica ili desert. Odličnog su ukusa uz namirnice za doručak kao što su zobene pahuljice, jogurt, vafli, palačinke ili francuski tost, a divne su sa šlagom ili sladoledom za posebnu poslasticu.

jabuke sa cimetom
Foto: thekitchn.com
Potrebni sastojci:
  • 900g jabuka
  • 1/2 šolje smeđeg šećera
  • 2 kašičice mljevenog cimeta
  • 2 kašike neslanog putera
  • 2 kašike vode
  • 2 kašičice kukuruznog skroba
  • 1 kašičica ekstrakta vanilije
Priprema:

Oguli, izreži jezgru i nareži 900 g kiselih jabuka na kriške. Stavi u veliku zdjelu. Dodaj 1/2 šolje smeđeg šećera i 2 kašičice mljevenog cimeta. Promiješaj da se sjedini i premažu kriške jabuke.

Rastopi 2 kašike neslanog putera u velikoj tavi na srednjoj vatri. Dodaj smjesu od jabuka i kuhaj, često miješajući, dok se smeđi šećer ne počne topiti. Stavi 2 kašike vode i 2 kašičice kukuruznog skroba u malu posudu i miješaj dok se kukuruzni skrob ne otopi, a zatim prelij preko jabuka. Nastavi da kuvaš, često miješajući, dok jabuke ne omekšaju i dok se premaz od cimeta i šećera ne zgusne, oko 8 minuta.

Pročitaj
focaccia

Skloni posudu sa vatre. Dodaj 1 kašičicu ekstrakta vanilije i promiješaj da se sjedini. Posluži toplo.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum