Ova zdrava sjeckana salata je odličan način da iskoristiš ostatke kuhane piletine. Preostalu polovinu tvrdo kuhanog jajeta možeš rezervisati za užinu.

Sastojci:
- 2 šolje sjeckane zelene salate
 - ¼ šolje sjeckanog paradajza
 - ¼ šolje sjeckanog krastavca
 - ¼ šolje narezanih gljiva
 - 85 g grilovanih ili pečenih pilećih prsa, narezanih na kockice ili trake
 - ½ tvrdo kuhanog jajeta, nasjeckano
 - ¼ šolje graha bez dodavanja soli, ocijeđenog i ispranog
 - Preliv pesto, honey mustard ili po želji
 
Priprema:
Stavi zelenu salatu u srednju činiju. Dodaj pola preliva i izmiješaj. Na zelenu salatu u redove rasporedi nesjeckani paradajz, krastavac, gljive, piletinu, jaje i grah. Prelij sa preostalim prelivom.
Prijatno!
	Ključne riječi
	
																													
		
		
								
		
		




