Ova zdrava sjeckana salata je odličan način da iskoristiš ostatke kuhane piletine. Preostalu polovinu tvrdo kuhanog jajeta možeš rezervisati za užinu.
Sastojci:
- 2 šolje sjeckane zelene salate
- ¼ šolje sjeckanog paradajza
- ¼ šolje sjeckanog krastavca
- ¼ šolje narezanih gljiva
- 85 g grilovanih ili pečenih pilećih prsa, narezanih na kockice ili trake
- ½ tvrdo kuhanog jajeta, nasjeckano
- ¼ šolje graha bez dodavanja soli, ocijeđenog i ispranog
- Preliv pesto, honey mustard ili po želji
Priprema:
Stavi zelenu salatu u srednju činiju. Dodaj pola preliva i izmiješaj. Na zelenu salatu u redove rasporedi nesjeckani paradajz, krastavac, gljive, piletinu, jaje i grah. Prelij sa preostalim prelivom.
Prijatno!
Ključne riječi