Trenutno čitaš
Semifreddo sa plazmom, malinama i bijelom čokoladom! Nećeš odoljeti!

Semifreddo sa plazmom, malinama i bijelom čokoladom! Nećeš odoljeti!

Semifreddo
Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Ako si u potrazi za savršenim desertom koji kombinuje sve ono što volimo tokom toplih dana – kremastu teksturu, osvježavajuće voće i omiljeni keks iz djetinjstva – onda je ovaj recept baš za tebe.

Semifreddo sa plazmom, malinama i bijelom čokoladom prošlog ljeta, a slutimo da će biti i svakog idućeg, bio je apsolutni hit na Instagramu, a mi smo ga pronašli na profilu @slatki_biseri i odlučili da ga podijelimo s tobom.

Sastojci:

  • 4 žumanca
  • 4 kašike šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 200 g bijele čokolade
  • 150 g plazma keksa
  • 200 g malina (svježih ili zaleđenih. Ako koristiš smrznute prokuvaj ih sa 2 kašike šećera 15 – 20 min na najnižoj temperaturi-kao za džem)
  • 500 ml biljne slatke pavlake

Priprema:

Žumanca umutiti sa šećerom i vanilom pa skuhati kratko na pari (samo dok se žumanca dobro ugriju, pazi da se ne prekuhaju). U vreo fil dodati bijelu čokoladu, promiješati ga da se čokolada istopi, pa ga ostaviti da se ohladi. U hladan fil dodati umućenu slatku pavlaku i podijeliti ga na dva dijela. Plazmu izmrviti oklagijom tako da ostanu krupniji komadi, a 4 kašike odvojiti. Ostatak plazme dodati u jednu polovinu fila.

Pročitaj
potaž

Kalup 10×25 obložiti providnom folijom, sipati 2 kašike izmrvljene plazme, žuti fil, maline, fil sa plazmom. Odozgo posuti sa 2 kašike mrvljene plazme. Ostaviti 2-3 sata u zamrzivaču da se stegne, pa prevrnuti na tanjir. Služiti odmah, a ostatak čuvati u zamrzivaču ili frižideru po želji.

Prati nas

   

© 2025 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum