Trenutno čitaš
Sedmični horoskop od 28. aprila do 4. maja

Sedmični horoskop od 28. aprila do 4. maja

sedmični horoskop

Sedmični horoskop od 28. aprila do 4. maja donosi period olakšanja kada su u pitanju komunikacija, putovanja i tehnologija, zbog činjenice da smo uspješno prošli kroz period retrogradnog Merkura u Ovnu.

29. aprila Venera, planeta ljubavi, prelazi u svoj matični znak Bika gdje boravi naredne četiri sedmice. Zatim 30. aprila Mars, planeta akcije, napušta Ribe i ulazi u svoj matični znak Ovna u narednih šest sedmica. Nije baš često da imamo Veneru i Mars kod kuće u svojim znakovima, a to je pokazatelj da nas kosmos daruje astrološki kompatibilnom energijom, koja će ovu sedmicu učiniti lakšom za protok i navigaciju.

Ali prije nego što se previše uzbudite, nismo u potpunosti izašli iz problema kada je riječ o retrogradnosti. U četvrtak, 2. maja, Pluton, planeta transformacije, počinje svoju petomjesečnu retrogradnost u znakovima Vodolije i Jarca. Iako nećemo osjetiti ovaj uticaj tako snažno kao retrogradni Merkur, kako započnemo vikend, počećemo osjećati suptilne promjene koje se dešavaju na psihološkom i društvenom nivou…

Freepik

Ovan

Ovo je uzbudljiva sedmica za vas. Dok se 29. aprila pozdravljate od Venerinog tranzita kroz vaš znak, dočekujete svoju vladajuću planetu Mars u svom znaku 30. aprila, gdje će ostati šest sedmica. Ovo je vrhunac ove sedmice i omogućava vam da započnete mjesec maj osjećajući se osnaženo, seksi, privlačno, magnetično i spremno da osvojite svijet. Samo zapamtite da, budući da još uvijek imamo post-sjenku Merkura do 7. maja, možda ćete i dalje imati trenutke u kojima sami sebi proturječite.

Sa retrogradnim Plutonom u Vodoliji počevši od 2. maja, ponovo ćete procijeniti kako želite da se pojavite u svom društvenom krugu. Dio vas je možda prerastao vašu trenutnu grupu prijatelja ili ste možda doživjeli svađu tokom retrogradnog Merkura kroz vaš znak u aprilu. Neka vam retrogradni Pluton pomogne da dođete do srži vaših vrijednosti kao prijatelja ili poznanika. Ovo će vam pomoći da privučete ljude koji su u skladu s vašim vrijednostima, dok mirno puštate da odu oni koji to nisu.

Bik

Sezona Bika ove sedmice nastavlja da bude jaka, a Venera ulazi u vaš znak 29. aprila. Pošto je Venera kod kuće u vašem znaku, vjerovatno se osjećate dobro u svojoj koži. Sunce, Venera, Jupiter i Uran koji su u vašem znaku u isto vrijeme mogu dovesti do toga da osjećate pritisak da uspostavite svoj život, ali u isto vrijeme, ako se ova energija koristi produktivno, može vas motivisati da izbacite otpad i višak u vašem životu i jednostavno uradite ono što morate učiniti.

Retrogradni Pluton počinje 2. maja u znaku Vodolije, a to aktivira vaš sektor karijere i društvene mreže. Iskoristite ovaj petomjesečni preokret da osmislite načine da se oslobodite bilo kakvih ograničavajućih uvjerenja koja vas sprečavaju da tražite povišicu, bolji posao ili dosljednije ulažete u svoje projekte koji su vam važni. Obratite pažnju na svoje podsvjesne misli i snove u ovo vrijeme. Iz njih se mogu izvući mnoge lekcije i putevi.

Blizanci

Ova prva puna nedjelja direktnog Merkura u Ovnu će vjerovatno biti stimulativna i nagrađujuća za vas. Završićete mjesec april osjećajući se kao da je život manje zbunjujući. Venerin ulazak u Bika 29. aprila aktivira vaš sektor duhovnosti i zatvaranja, tako da možete odlučiti da provedete vrijeme sami meditirajući kako biste mogli ući u mjesec maj osjećajući se prizemljenim i emocionalno sigurnim. Kada Mars 30. aprila uđe u Ovna, aktivira se vaš društveni sektor, što može dovesti u pitanjevaše dobro raspoloženje.

Plutonov retrogradni put kroz Vodoliju počinje 2. maja, i iako nećete odmah osjetiti posljedice ovoga, vjerovatno ćete krenuti na putovanje niz stazu sjećanja, jer je Pluton trenutno u vašem sektoru ekspanzije, dugih putovanja. Ako se uhvatite da žudite za svojim zlatnim danima, imajte na umu da vam retrogradni Pluton može pomoći da ponovo otkrijete svoje najdublje strasti i svoj razigrani duh.

Rak

S obzirom da Venera ulazi u svoj matični znak Bika 29. aprila i stimuliše vaš sektor prijateljstva i društvenih mreža, vjerovatno ćete željeti usmjeriti svoju energiju na njegovanje veza koje djeluju ispunjeno i svrsishodno. Zatim 30. aprila Mars ulazi u svoj matični znak Ovna narednih šest sedmica. Energija Marsa u Ovnu se slaže s vašom prirodom Raka, tako da ćete tokom ovog tranzita vjerovatno osjetiti snažan osjećaj nemira dok procjenjujete koji su vam trenutno najhitniji prioriteti i preduzimate hrabre akcije u vezi s njima.

Pluton, planeta transformacije, počinje svoju petomjesečnu retrogradnost u Vodoliji 2. maja. To se dešava u vašem sektoru transformacije, intimnosti i vanjskih resursa. Šanse su da ćete razmišljati o trenucima kada ste dozvolili da se vaša energija iskoristi – svjesno ili nesvjesno. Vrijeme je da vratite svoju energiju. Postavite zdrave granice koje vam pomažu da sačuvate i zaštitite svoje resurse.

Freepik

Lav

Sa Venerom koja 29. aprila ulazi u Bika, vjerovatno ćete ući u sjajan period na poslu – nove prilike dolaze sa svih strana, a ako se to još nije dogodilo, pripremite se jer imate Sunce, Veneru, Jupiter i Uran u vašem sektoru karijere. Samo dajte sve od sebe da ne dozvolite da vas ego spriječi da tražite pomoć ili da priznate svoje slabosti.

Mars, Planeta akcije, ulazi u vatreni znak Ovna 30. aprila, aktivirajući vaš sektor putovanja, medija i visokog obrazovanja. Nemojte se iznenaditi ako iznenada osjetite poziv da otputujete u stranu zemlju ili krenete na novi kurs. Ako to želite učiniti već neko vrijeme, ali još niste napravili iskorak, smatrajte to znakom da barem počnete planirati svoje putovanje ili novi put ove sedmice.

Djevica

Ovo je prva puna sedmica u kojoj vaš vladar Merkur nije retrogradan, a to vam omogućava da završite mjesec april osjećajući se utemeljenije i sa više kontrole. Zatim 29. aprila Venera ulazi u Bika na četiri sedmice, aktivirajući vaš sektor putovanja, ekspanzije i visokog obrazovanja. Ako imate priliku da otputujete negdje novo, kuhate ili otkrijete novu kuhinju, ili krenete na novi kurs učenja, imate zeleno svjetlo za početak ove sedmice, jer vas Merkurovo direktno kretanje podržava.

Plutonova retrogradnost u Vodoliji počinje 2. maja i aktivira polje zdravlja i svakodnevnih obaveza u narednih pet mjeseci. Možda ćete primijetiti da u ovo vrijeme imate manje motivacije za vježbanje. Razmislite o nekim jednostavnijim, ali efikasnijim fizičkim vježbama. Ključno je koristiti ovu retrogradnost da istražite različite načine da ostanete zdravi bez osjećaja da je to teret ili žrtva.

Vaga

Mjesec april završava se tako što vaš vladar Venera ulazi u svoj matični znak Bika 29. aprila, a zatim Mars, planeta akcije, ulazi u vaš suprotni znak Ovna 30. aprila. Ova kombinacija Bik-Ovan vas ohrabruje da pronađete ravnotežu između vaše želje da imate sve pod kontrolom i vaše potrage da se potpuno odreknete kontrole. Ako se na početku sedmice nađete ispunjeni kontradikcijama i dvostrukim standardima, to je sasvim normalno. Samo se pobrinite da budete fleksibilni i da napravite mjesta i za dvostruke standarde drugih ljudi…

Sa retrogradnim Plutonom koji počinje ove sedmice 2. maja, vaš sektor sudbine, prave ljubavi i rutine se aktivira u narednih pet mjeseci. Ako ste u vezi i odjednom počnete da razmišljate o vezi, bitno je da vodite računa o svojim podsvjesnim osjećajima, jer je Pluton planeta podsvijesti. Ne morate donositi nikakve brzoplete odluke, ali sada kada je Merkur direktan u vašem sektoru partnerstva, vjerovatno ćete dobiti više uvida i osjetiti veću jasnoću.

Škorpija

Sada kada ste preživjeli pun mjesec u Škorpiji, najvjerovatnije se osjećate kao da je sve moguće. Venerin ulazak u Bika 29. aprila, ipak služi kao podsjetnik na potrebu da se prizemljite, ali i da se okružite ljudima koji vas drže prizemljenim i čine da se osjećate sigurno. Zatim, 30. aprila, vaš planetarni vladar Mars prelazi u svoj drugi matični znak Ovna u narednih šest sedmica, i to služi kao kontrast Veneri u Biku. Nemojte se iznenaditi ako jedan dio vas poželi da miruje s početkom maja, a drugi dio vas želi da odjednom poboljša svaki dio vašeg života.

Vaš drugi planetarni vladar Pluton počinje svoju petomjesečnu retrogradnost 2. maja, u znaku Vodolije. Sa ovim retrogradnim aktiviranjem vašeg sektora korijena, prošlosti, doma i vašeg naslijeđa, možda ćete se osjećati pozvanim da uskoro krenete na put kako biste bolje razumjeli svoje naslijeđe ili povezali dijelove koji nedostaju. Čak i ako trenutno ne možete putovati, osjećaćete se skloni da se ponovo povežete s članovima porodice koji mogu podijeliti s vama neke od vaše bogate porodične istorije, čak i ako je to složeno, neuredno ili neugodno za suočavanje.

Freepik

Strijelac

Kako se april bliži kraju, razmišljate o burnim, ali ekspanzivnim efektima sezone pomračenja i retrogradnog Merkura. Sada kada je Merkur direktan u Ovnu, vaš misaoni proces je efikasniji. Ulazak Venere u Bika  29.aprila omogućava vam da razmislite prije nego što progovorite, a Marsov ulazak u Ovna 30. aprila vas ohrabruje da napravite kreativne i romantične rizike. Ako ovo zvuči kontradiktorno po prirodi, to je zato što je tako. Prihvatite činjenicu da je život ispunjen paradoksima.

Pročitaj

Plutonov retrogradni put u Vodoliji počinje 2. maja i aktivira vaš sektor komunikacije u narednih pet mjeseci. Tokom ovog tranzita primijetićete da želite da govorite samo s ljudima koji se ne boje koliko su vaše misli hrabre i onima koji ne pokušavaju da priguše vaše svjetlo zbog toga koliko jako sijate. Vaša misija je da ne dozvolite da vaš ponos ili vaš ego dovedu do toga da “zapalite mostove” i narušite odnose tokom ovog retrogradnog perioda.

Jarac

Sa Venerom koja ulazi u svoj matični znak Bika 29. aprila i Marsom u Ovnu 30. aprila, vjerovatno ćete ove nedjelje biti napunjeni energijom orijentisanom na akciju. Završićete mjesec april osjećajući se koketnijim, hrabrijim i pomalo agresivnim, pa ako ne znate šta ćete sa sobom preusmjerite tu energiju u fizičku aktivnost.

U međuvremenu, Pluton počinje svoju retrogradnost 2. maja u vašem sektoru novca i sigurnosti, tako da ćete se baviti ovim temama u narednih šest mjeseci. To znači da biste imali koristi od fokusiranja na pronalaženje načina razmišljanja o obilju umjesto da se zaglavite u strahovima od najgoreg scenarija. Ako ostanete znatiželjni i prilagodljivi, to će vam pomoći da transformišete svoj život na bolje.

Vodolija

Ovo je važna sedmica za vas. Pluton, Planeta transformacije, trenutno je u vašem znaku, a 2. maja počinje svoju petomjesečnu retrogradnost kroz vaš znak. Plutonova retrogradnost pomoći će vam da se suočite s ograničavajućim uvjerenjima koja postoje u vama, a takođe će dovesti do promjene u načinu na koji percipirate i izražavate sebe. Ova sedmica je poziv da se prilagodite tokom ovog putovanja istraživanja sebe.

Venera i Mars takođe prave velike pokrete ove nedelje, pri čemu Venera ulazi u svoj matični znak Bika 29. aprila, a nakon toga Mars je kod kuće u Ovnu počevši od 30. aprila. Ovi astrološki tranziti pomoći će vam da naučite kako da se osjećate opuštenije, čak i ako se Venera u Biku suprotstavi s vašom prirodom Vodolije i sa retrogradnim Plutonom u Vodoliji. Obratite pažnju na sve probleme u komunikaciji koji se javljaju ove sedmice: Mars u Ovnu u vašem komunikacijskom sektoru pomoći će vam da ih riješite.

Ribe

S ulaskom Venere u Bika 29. aprila, vaš sektor komunikacije i kreativnosti je aktiviran u naredne četiri sedmice. Ovo vas ohrabruje da se udubite u umjetničke projekte koji vas oduševljavaju. Ne morate nužno da unovčite ove talente, ali s Marsom, Planetom akcije, koja ulazi u svoj matični znak Ovna 30. aprila, vaš sektor novca i sigurnosti se aktivira, što može dovesti do toga da s relativnom lakoćom ostavrite nove prihode. Pitanje je sada: Šta ćete učiniti sa ovim obiljem?

Pluton počinje svoju petomjesečnu retrogradnost u Vodoliji 2. maja, a to aktivira vaš sektor iscjeljenja, zatvaranja i duhovnosti. Od kada je Pluton ušao u Vodoliju krajem januara, možda ste primjetili da morate uspostaviti neke granice u vašim odnosima. To definitivno nije jednostavno putovanje, i možda je dovelo do toga da se na tom putu osjećate frustrirano , jer ste duboko osjetljivo biće koje intenzivno osjeća. Ali ova retrogradnost će vam pomoći da razmislite o situacijama u vašem životu u kojima morate naučiti da se prepustite, za vaše dobro.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum