Trenutno čitaš
Savršeno organizovane namirnice djeluju tako smirujuće

Savršeno organizovane namirnice djeluju tako smirujuće

Gala Home
Gala Home

Fotografije uredno sređenih kuhinja i plakara mogu biti inspiracija – pa čak i djelovati  smirujuće.Insider je sastavio neke od najboljih fotografija ostava, ormarića i frižidera food bloggera i stručnjaka za organizaciju doma. Stručnjaci su podijelili i savjete o tome kako lako urediti prostor u kuhinji.

Ova profesionalno organizovana ostava ima mjesta za sve grickalice koje možeš zamisliti. Providne posude olakšavaju raspored hrane po redoslijedu boja, kao i jasno uočavanje zaliha.

Instagram/philadelphianeat

Sarah Gim vlasnica food bloga “The Delicious Life” pokazala je svoju vizuelno ugodnu ostavu u kojoj se nalaze namirnice poredane po duginim bojama.

Instagram/thedelicious

Ove police izgledaju slikovito s prozirnim staklenkama orašastih plodova i žitarica. “Uvijek imam teglice chia sjemenki, mljevenog sjemena lana i sjemenki konoplje, ali volim sve tri držati u frižideru kako bi duže trajale (posebno lan, kad se samelje, lako može da se užegne)”, napisao je food blogger Cherie Tu.

Instagram/thrivingonplants

Ova YouTuberka svoj je frižider pretvorila u nešto iz snova, napunjen staklenim posudama i organizovanim grupama namirnica. “Koristila sam mnogo staklenog posuđa, tkanine i silikonskih vrećica i prethodno usitnila puno povrća kako bih kuhanje brzih obroka kod kuće učinila lakšim”, rekla je Lucie Fink o svom frižideru.

Instagram/luciebfink

Jedna bloggerka koristila je kvačice kako bi kreirala uredan špajz sa grickalicama u vrećicama. Jedinstveni sistem za skladištenje oslobađa prostor u tipično tijesnom ormariću.

Instagram/inside_150

Ova bloggerka savjetuje stvaranje “zona” u ostavi s označenim posudama. “Stvorite zone u svojoj ostavi po grupama namirnica”, rekla je organizatorka Nikki Johnson. “Držeći se sličnih stvari, svi ne samo da će znati gdje sve mogu pronaći, već i gdje sve to pospremiti.”

Pročitaj

organizovane namirnice
Instagram/theprettypeacefulhome

Etikete su jeftin i jednostavan način za odvajanje sadržaja u frižideru. U ovom stručno organizovanom frižideru svaka ladica i spremnik za hranu su jasno označeni.

Instagram/chicly_organized

I začini zaslužuju malo ljubavi. Presipanje začina u iste posude mala je promjena koja čini foto-vrijednu policu ili ormarić sa začinima.

organizovane namirnice
Instagram/makeroomwithzahra

Za otvorene police ili ormariće možeš upotrijebiti odgovarajuće korpe za izlaganje voća ili druge hrane koja ne treba biti u frižideru. Food bloggerka Kristen Hong kreativna je s inače skučenim prostorom u svojoj kuhinji, prikazujući voće i povrće u metalnim korpama.

organizovane namirnice
Instagram/hellonutritarian

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum