Trenutno čitaš
Savjeti za lakše disanje

Savjeti za lakše disanje

Young Lions
Young Lions

Pravilno disanje u bilo kojim uslovima je veoma važno, ali je posebno važno kada smo opušteni kod kuće. Na žalost, u našem domu postoje stvari koje otežavaju disanje. “Iznenadili biste se koliko alergena ima u svakom domu i kako zapravo negativno utiču na disanje,” rekla je Ana DeSouza alergolog. Na sreću, sa ova tri savjeta koja možeš unaprijediti disanje u domu.

Foto: Getty Images
Posteljina protiv grinja

Grinje vole da se nastane u jastucima, gdje mogu da postanu okidači alergije, a to može da dovede do simptoma kao što su problemi sa disanjem, kihanje i kašalj. “Ako kišete i kašljete cijele godine, to je vjerovatno razlog,” rekla je DeSouza.

Stručnjaci preporučuju jastučnice protiv grinja, i ne samo jastučnice već misle da je odlična ideja posteljina protiv grinja koja ima mikroskopske pore koje ne dozvoljavaju grinjama da prođu u jastuke i dušeke kreirajući barijeru za grinje dok spavamo.

Foto: Getty Creative
Koristi krpe od mikrofibera
“Ove krpe su zaista sjajne za čišćenje prašine u domu,” kaže DeSouza. “Uklanjaju prašinu, prljavštinu i dlake kućnih ljubimaca sa mjesta za koje niste ni znali da su prljava, lako se peru i mogu da se koriste više puta.” Dobra ideja je da kupite pakovanje u različitim bojama i koristite za svaku sobu jednu boju. Krpe od mikrofibera su zaista vrijedne kupovine, odlično čiste bez pretjerane upotrebe sredstava za čišćenje. Krpa od mikrofibera i voda mogu da uklone 98% čestica i prašine sa površina u kući.
Foto: Getty Creative
Okruži se biljkama

I dok su sve biljke u domu sjajne za vazduh, rajska palma je posebno dobra. NASA je uradila istraživanje o biljkama koje poboljšavaju kvalitet vazduha i rajska palma se pokazala kao najbolja. To je zapravo veoma pristupačan, prirodan način za filtriranje otrovnih hemikalija, kao što su benzen i formaldehid iz vašeg doma. Biljke uzimaju ugljen dioksid i oslobađaju kiseonik. Međutim, stručnjaci kažu da, iako pomaažu, biljke treba redovno čistiti od prašine i provjeravati stanje zemlje u saksijama, jer mogu da nakupe prašinu i buđ, što može da pogorša alergije. Biljke takođe povećavaju vlažnost vazduha u domu što olakšava disanje, a to je posebno važno u zimskom periodu kada je vazduh u domovima suh zbog grijanja.

Pročitaj

Izvor: yahoo.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum