Trenutno čitaš
Saoirse Ronan i Paul Mescal udružuju snage u apokaliptičnom trileru Foe

Saoirse Ronan i Paul Mescal udružuju snage u apokaliptičnom trileru Foe

Banja Luka Fest - Bijelo dugme
Banja Luka Fest - Bijelo dugme

Bilo je samo pitanje vremena kada će popularni irski glumci nominovani za Oskara, Saoirse Ronan i Paul Mescal, glumiti zajedno. Talentovane mlade glumce spojio je režiser Garth Davis, kao muža i ženu u Amazonovom nadolazećem apokaliptičnom trileru Foe.

Zasnovan na romanu Iana Reida, sa scenarijem Reida i Davisa, Saoirse Ronan i Paul Mescal, glume u filmu o opsjedajućem istraživanju braka i identiteta smještenom u neizvjesnom svijetu. Hen i Junior obrađuju zabačeni komad zemlje koji je u Juniorovoj porodici generacijama, ali njihov miran život je doveden u pitanje kada im se na vratima pojavi stranac (Aaron Pierre) sa zapanjujućim prijedlogom. Film se bavi upornim pitanjima o prirodi čovječanstva u ne tako dalekoj budućnosti.

Instagram/vanityfair

“Ono što smatram jako moćnim u vezi filma je da traži od nas da budemo budni i živi”, rekao je Davis nedavno za Vanity Fair. „Ovaj film zaista govori: ‘Probudi se. Tvoj život je dragocjen, a ako ga uzmeš zdravo za gotovo, izgubićeš ga.’“ Jednako moćne su i Mescalove i Ronanove izvedbe, koje spajaju ljutnju i frustraciju s krivnjom i bolnom čežnjom.

S obzirom na to da je datum objavljivanja određen za 6. oktobar, 2024. bi mogla biti godina novih nominacija za Oskara, ovih talentovanih glumaca.

Pročitaj
Despicable Me 4

Instagram/vanityfair

Davisov film Lion iz 2016. godine imao je svjetsku premijeru na TIFF-u i osvojio šest nominacija za Oskara, uključujući najbolji film, a zaradio je 51,7 miliona dolara na domaćoj blagajni i 140,8 miliona dolara u svijetu.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum