Trenutno čitaš
Sada možeš iznajmiti kuću Gwyneth Paltrow na Airbnb-u, a evo i drugih poznatih domova u kojima možeš provesti noć

Sada možeš iznajmiti kuću Gwyneth Paltrow na Airbnb-u, a evo i drugih poznatih domova u kojima možeš provesti noć

Gwyneth Paltrow je ove sedmice najavila da će otvoriti svoj dom (kuću za goste) za posjetioce koji žele da borave u kući sa jednom spavaćom sobom u Montecitu koja se nalazi iza njene vile – zajedno sa ponudom “fantastične, ugodne večere” i kupatila opremljenog proizvodima njenog lifestyle brenda Goop.

U postu na Instagramu, Paltrow je predstavila obilazak svoje “lijepe male” kuće za goste koja uključuje bar, kamin na drva, kadu i bazen, koju je na Airbnb-u ponudila samo za jednu noć.

Boravak će uslijediti uz večeru slavnog kuhara i sa njenim suprugom, TV piscem Bradom Falchukom, u privatnoj vinskoj sobi na imanju, rekla je Paltrow u videu, u kojem se pojavio i izvršni direktor Airbnb-a Brian Chesky.

Potencijalni gosti mogu pokušati rezervisati besplatan boravak kada se otvori 15. avgusta, a boravak je za dvije osobe samo u subotu, 9. septembra.

STEPHEN PAUL/AIRBNB

Paltrow je kupila kuću za 5 miliona dolara 2016. godine i izvršila opsežne renovacije na imanju kako bi izgradila svoju vilu od 14.000 kvadratnih metara i okolno imanje.

Glumicu je prošle godine obišla ekipa Architectural Digest, a časopis je kuću opisao kao “dizajniranu da njeguje um, tijelo i dušu”.

STEPHEN PAUL/AIRBNB

Evo još nekih poznatih domova koji se iznajmljuju.

Hotelski apartman Coco Chanel

Rekreacija apartmana slavne modne dizajnerke u hotelu Ritz Paris, gdje je boravila 34 godine počevši od 1937. godine, dostupan je za iznajmljivanje. Apartman od 2.024 kvadratna metara nalazi se na drugom spratu i kaže se da ima bolji pogled na Pariz od originalnog stana na trećem spratu. U apartmanu mogu da spavaju do tri osobe, uključuje odvojeni prostor za sjedenje i garderobu, a iznajmljuje se za više od 18.000 evra po noći.

RITZ PARIS

Francuska vikendica Julie Child

Izuzetno održavana francuska kuća za odmor poznate američke kuharice Julie Child i njenog muža može se iznajmiti za 933 dolara po noći na Airbnb-u. Rezidencija, nazvana La Pitchoune u La Peetchu, uključuje bazen, peć na drva i kuhinju koju je dizajnirala sama Julia. Uključuje izuzetno visoke pultove koji odgovaraju njenoj visini i originalni kuhinjski pribor koji još uvijek visi na zidovima.

THE AIRBNB COMMUNITY

Kuća za odmor Agathe Christie

Veličanstvena vila koja je nekada bila mjesto gdje je književnica Agatha Christie provodila svoja ljeta i Božiće dostupna je za iznajmljivanje od neprofitne organizacije National Trust u Engleskoj. Kuća ima privatnu terasu i pristup vrtovima u kojima je Christie igrala kroket i golf. Kuća sa četiri spavaće sobe može ugostiti osam osoba istovremeno i košta 1.819 dolara za boravak od dvije noći.

Pročitaj
kafa

NATIONAL TRUST

Stingova ljetna rezidencija

Frontmen grupe The Police i njegova supruga Trudie Styler posjeduju 400 godina staru rezidenciju u Italiji koju koriste ljeti, ali iznajmljuju posjetiocima ostatak godine. Vinogradi, maslinjaci, studio za snimanje, teniski teren, usluge konsijerža, 865 hektara i šest pansiona dolaze sa boravkom u vili Il Palagio iz 6. vijeka, u kojoj može da spava 28 ljudi za 180.000 dolara za sedam noći.

GETTY IMAGES

Kuća Belle Swan

414 dolara po noći košta boravak u kući Charlija i Belle Swan na sjeverozapadu Pacifika iz filmova Sumrak saga. Kuća sa pet spavaćih soba, navedena na Airbnb-u, nalazi se u Saint Helensu, Oregon i nudi pogled na horizont.

THE AIRBNB COMMUNITY

Bachelor vila

Kuća sa sedam spavaćih soba poznatija kao “The Mansion” dostupna je za iznajmljivanje za 30.000 dolara po noći na Airbnb-u. Kuća u Malibuu od 10.000 kvadratnih metara je mjesto gdje se snima The Bachelor TV show i takmičari borave, a posjeta uključuje dva đakuzija, sto za bilijar i pogled na vinograd.

THE AIRBNB COMMUNITY

 

Izvor: forbes.com

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum