Trenutno čitaš
Revijom Marka Fehera otvorena prva kulturno modna manifestacija “Creative & Fashion Industry” u Banjaluci

Revijom Marka Fehera otvorena prva kulturno modna manifestacija “Creative & Fashion Industry” u Banjaluci

Afrodita - Ljeto
Afrodita - Ljeto

U Banskom dvoru otvorena je prva “Creative & Fashion Industry” modna manifestacije čime je Banjaluka postala mjesto modnih zbivanja.

Veče je počelo revijom dizajnera Marka Fehera koji je svojom revijom oduševio sve prisutne i poručio MIR I LJUBAV SVIMA. Marko je dio svjetskog modnog “šlaga” i dizajnerska vizija, te je svojom revijom dokazao i potvrdio zašto blista na svjetskom modnom tronu.

Borislav Brezo

“U Banjaluci nastavljam predstavljanje kolekcije koju sam započeo u Holandiji, gdje su nas pozvali iz evropske komisije, a 10 dizajnera iz Evrope radilo je na projektu koji je imao imao za cilj da pričamo o protestu i buntu koji mi osjećamo ka Evropi i da li nas ona i na koji način uvažava ili ne uvažava. Tamo sam pričao o tome kako je Bosna loše tretirana od Evropske unije, ovdje pričam kako mi loše tretiramo jedni druge, pa zato nas i drugi tako tretiraju, jer smo zaslužili” –  kazao je Marko.

U nastavku programa banjalučkim zaljubljenicima u modu predstavljen je novi brend muških i ženskih torbi ŠURLAN  – ART OF CHOICE čiju su ljepotu naglasili lepršavi odjevni komadi dizajnerke iz Grčke KATERINE VAMVAKA i njenog brenda  “gaffer&fluf”.

ŠURLAN BAGS – ART OF CHOICE je naziv prve modne kolekcije kompanije MODA d.o.o. iz Banjaluke koja još od davne 1986. godine na internacionalnom nivou djeluje u svijetu mode, kroz proizvodnju i izvoz širokog asortimana visokokvalitetnih proizvoda od kože. Jedni su od najvećih izvoznika kožne galanterije u BiH. Za mnogobrojne inostrane partnere u cjelosti proizvode brendove, koji su sinonim za premium kvalitet. Predstavili su ženske i muške torbe u koje su utkani talenat, ljubav, znanje i iskustvo u poslu.

Iza ovog brenda stoje dvojica braće, ekonomista i logističar Nikola Šurlan i umjetnik Dragan Balaban. Ova kolekcija rezultat je svakodnevne borbe između Nikoline operativnosti i praktičnosti i Draganovog sanjalaštva i apstrakcije koju njegova ličnost nosi.

Borislav Brezo

“Zadnjih deset godina imao sam priliku da radim na razvoju i proizvodnji nekih od najpopularnijih  švajcarskih brendova i uspio sam da vidim kako modna scena funkcioniše trenutno u Švajcarskoj i Evropi i kakvi su trendovi za razvoj iste u budućnosti. Tu sam prepoznao i šansu koju bi banjalučki lokalni umjetnici i proizvođači mogli da iskoriste i da budu dio te priče u budućnosti, a isto tako da pozicioniramo Banjaluku kao epicentar regionalnog umrežavanja i saradnje. Ideja je da evropski brendovi u razvoju na jednom mjestu, odnosno u Banjaluci, mogu naći sebi najbliže saradnike u vidu proizvodnje, nabavke materijala, dizajna, fotografije, digitalnog marketinga, a da naši  brendovi, kreativci i zanatlije dobiju priliku za plasman svog proizvoda na švajcarsko i evropsko tržište”, – naglasio je Nikola Šurlan koji je i direktor ove manifestacije.

Prvo veče revijskog dijela manifestacije zatvoreno je predstavljanjem dizajnerke iz Zagreba Morane Krklec i istoimenog brenda ženske odjeće iz Hrvatske koja je na modnoj sceni prisutna već više od 10 godina.

Osvajanjem titule najbolje mlade modne dizajnerke u Hrvatskoj 2012. godine u sklopu takmičenja LIFT by Perwoll, a u sklopu Fahion.hr-a postala je prepoznata od strane struke, kritike i publike.

Još 2016. godine Morana je otvorila svoj Atelje, a postavljanjem armaturne mreže koja omogućuje neograničene transformacije prostora, od ateljea, showrooma, do galerijskog prostora ili prostora za druženje stvorila je kreativni kutak koji rado posjećuju pripadnici modne scene ali i zaljubljenici u posebne modne komade ove dizajnerke koje žele nositi na sebi.

Borislav Brezo

“Predstavila sam aktuelnu kolekciju ljeto/zima za 2023. godinu. Jako mi je drago što sam pozvana na ovaj događaj i što sam u Banjaluci. Uvijek je bitno sudjelovati na ovakvim manifestacijama, mi dizajneri da prezentiramo svoj rad, a sa druge strane da se pruži i podrška organizatorima koji su se odlučili da se upuste u ovakvu priču”, – kazala je Morana.

U drugom dijelu programa  SHOWROOM koji je prodajnog karaktera posjetioce je dočekala zanimljiva “postavka”. Svoje kreacije i nakit u Crvenom salonu Banskog dvora predstavili dizajneri iz regiona, ali i umjetnici iz Banjaluke koji se bave ručnom izradom nakita i predmeta od kože.

Pročitaj
crveni detalji

Među njima su:

 • Dizajnerka Marta Miljanić (Beograd)
 • Dizajnerka Miranda Kaludis (Cirih)
 • Neo Design – dizajnerka Nevena Ivanović (Beograd)
 • Brend Šurlan  MODA d.o.o. – (Banjaluka)
 • Morana Krklec (Zagreb)
 • Učilište za modu,dizajn, ljepotu i zdravlje PROFOKUS  (Zagreb)
 • Nakit Unikat – Sara Ćurlić (Banjaluka)
 • Puzzla Design  nakit – Sanja Šeranić (Banjaluka)
 • Handmade in BL – Aurelijo Ševčuk (Banjaluka)
 • Nakit Tekne  – Jana Kuvalja (Banjaluka)
 • Ivyqstudio nakit – Ivana Kurešević – (Šamac)

 

U PETAK 16.06. 2023. NA PROGRAMU OD 20.00 ČASOVA SU:

 • Revija dizajnerke Nevene Ivanović i njenog brenda NEO DESIGN iz Beograda
 • Revija dizajnerke  Mirande Kaludis iz Ciriha
 • Revija dizajnerke Mare Danz  iz Ciriha.

Kreativnost nosi raznolika lica, a “Creative Fashion Industry” otkriće  vam sva.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum