Trenutno čitaš
Retrogradni Merkur u Djevici će odvesti svaki horoskopski znak na divlju vožnju

Retrogradni Merkur u Djevici će odvesti svaki horoskopski znak na divlju vožnju

Bingo Plus Banja Luka - Rođendanska nagradna igra
Bingo Plus Banja Luka - Rođendanska nagradna igra

Ako se osjećate umorno i neraspoloženo, kao da niste sasvim pri sebi, možda je za to kriv retrogradni Merkur. Kada se čini da se planeta komunikacije vraća unazad od našeg gledišta na Zemlji, to može učiniti da vaš mozak radi dodatno samo da bi funkcionisao.

23. avgusta do 15. septembra, Merkur će se retrogradno kretati, a svoje putovanje počinje na 21 stepenu Djevice. Počevši od Djevice, promjenjivog zemljanog znaka povezanog s kvalitetama kao što su logika, naporan rad, zdravlje, analiza, kompetencija i inteligencija, ova retrogradnost bi mogla zaustaviti neke od vaših planova. Iako činjenica da Merkur vlada Djevicom smanjuje neke od negativnih efekata, ovaj period će vas vjerovatno potaknuti da se vratite na osnove i rekonstruišete svoj svijet. To je prilika da unesete više organizacije i efikasnosti u svoj život, jer Djevica cijeni značajne informacije.

Ultra magazin

Međutim, budući da ova retrogradnost počinje na 21. stepenu, koji je takođe poznat kao stepen Strijelca, njegov utjecaj bi se mogao proširiti na područja koja se odnose na putovanja, obrazovanje i vaš pristup iskustvima. 21. stepen izaziva žeđ za znanjem i smislenim spoznajama, vodeći vas da krenete na putovanje tokom ove retrogradnosti i na kraju pronađete put svom autentičnom ja. Istražujući nove, neistražene puteve, dužni ste otkriti nove aspekte sebe na tom putu.

To bi takođe moglo donijeti više “bivših” prijatelja ili ljubavi, kao rezultat retrogradnosti Venere, planete koja je retrogradna od 22. jula do 3. septembra. Posebno vodite računa da izbjegnete nesporazume u vezama jedan na jedan.

Zahvaljujući uticaju Djevice, zapravo je idealan period za istraživanje, reviziju i uređivanje svega što je narušilo vašu unutrašnju ravnotežu, posebno na dnevnoj bazi. Zemljani znak orijentisan na detalje je, na kraju krajeva, povezan sa šestom kućom wellnessa i svakodnevne rutine. Međutim, retrogradnost Merkura u Djevici može vas natjerati da se pozabavite svakodnevnim obavezama koje ste stavili u drugi plan, kao i da ponovo razmislite o tome kako brinete o svom zdravlju i služite drugima i sebi.

Kako Merkur nastavlja svoje direktno kretanje na 8 stepeni Djevice, čekaće vas nalet strasti, intenziteta, pa čak i osjećaj zatvorenosti dok se retrogradni Merkur završava 15. septembra. Osmi stepen, povezan sa Škorpijom, mogao bi vas dovesti licem u lice s tajnom koja će vam promijeniti život. Kako dugo zakopane istine izađu na vidjelo, zablude će izblijediti, stvarajući prostor za duboku i često emocionalno intenzivnu jasnoću. Važno je da se ne okrenete od onoga što možda ne želite da priznate, jer će prihvatanje istine na kraju dovesti do vašeg oslobođenja.

Ova “komunikacijska kriza” koja traje oko tri sedmice ima tendenciju da pokrene neriješene probleme iz vaše prošlosti. Ovo je posebno tačno ako je razgovor dugo ignorisan. On skreće pažnju na nesređene situacije, nudeći vam priliku da pronađete rješenje i krenete naprijed iz prošlosti.

Međutim, važno je imati na umu da se Merkur često naziva nestašnom planetom. Tokom svoje retrogradne faze, čini se da Merkur uživa u dodavanju novih neprijatnosti u naše živote. Budite spremni na više kašnjenja, frustracija, nesporazuma, pa čak i tehničkih grešaka. Kada je Merkur retrogradan, planovi postaju manje stabilni, tako da nije najbolje vrijeme za sklapanje ugovora ili donošenje važnih životnih odluka. Ali nemojte dozvoliti da vas ovo ispuni strahom – ponekad jednostavno morate preuzeti odgovornost.

Ultra magazin

Ovan

Povratak planete komunikacije u vašoj šestoj kući zdravlja i svakodnevne rutine usmjeriće vaš fokus na pitanja zdravlja. Ako je prošlo neko vrijeme otkako ste prošli određeni pregled ili imate želju da promijenite svoju fitnes rutinu, sada je prilika.

Bik

Merkur se vraća kroz vašu petu kuću romantike, potencijalno podstičući komunikaciju sa bivšom ljubavi, ali i ohrabrujući vas da ponovo posjetite omiljeno mjesto za izlaske ili se vratite kreativnom hobiju ili umjetničkom projektu.

Blizanci

Retrogradni Merkur na vas ima poseban uticaj, jer je vaš vladar. Ovog puta, Merkur se kreće unazad kroz vašu četvrtu kuću porodičnog života, gurajući vas da se pozabavite svim teškim pitanjima vezanim za porodične probleme ili, doslovno, vaš dom.

Rak

Planeta komunikacije kruži unazad kroz vašu treću kuću komunikacije, pa nemojte se iznenaditi ako se ti klasični retrogradni kvarovi i nesporazumi podignu na viši nivo. To je razlog da usporite i budete svjesniji o tome kako ispoljavate svoju društvenu energiju i skim provodite vrijeme.

Lav

Zaokret planete komunikacije u vašoj drugoj kući prihoda je prilika da ponovo pogledate svoj budžet, vrijednosti, planove zarađivanja novca i odnos prema materijalnoj imovini. Takođe ćete dobro razmisliti o tome da li ste adekvatno cijenjeni za ono što donosite na sto u poslovnim poduhvatima.

Djevica

Planeta komunikacije slijeće natrag u vaš znak i prvu kuću, što vam može pomoći da promijenite način na koji se predstavljate svijetu. Možda ćete htjeti urediti svoju biografiju, osvježiti svoju garderobu ili fizički izgled prije ostvarivanja velikog ličnog cilja.

Pročitaj

Vaga

Kako se Merkur ovog puta kreće unazad kroz vašu 12. kuću duhovnosti, možda ćete se osećati usporeno i pospano. Ali takođe možete uliti svoju energiju u maštovite aktivnosti i rutine uma i tijela koje ste prethodno obožavali.

Škorpija

Merkurovo okretanje kroz vašu 11. kuću društvenih veza i prijatelja može vam pomoći da se vratite na zajedničke poduhvate, timske napore i platonske veze koje će vam omogućiti da se osjećate povezanije. Naravno, veze se mogu formirati s kolegama i prijateljima, ali ove trenutke možete preformulisati kao prilike za usavršavanje komunikacijskih vještina i osjećaja za timski rad.

Strijelac

Merkur se vraća kroz vašu 10. kuću karijere, što vam omogućava da razmislite o svom pristupu dugoročnim profesionalnim ciljevima. Sada je vaša prilika da pregledate i revidirate svoj plan igre kako biste ostavili svoj trag i zaradili priznanje.

Jarac

Dok se Merkur vraća kroz vašu devetu kuću avanture i visokog obrazovanja, možda ćete biti inspirisani da usavršite određene vještine ili planirate putovanje na omiljeno mesto, gdje ste ranije provodili vreme. Da, iako uvijek čujete da je putovanje “ne-ne” tokom retrogradnog Merkura, ponovno posjećivanje mjesta iz prošlosti moglo bi dovesti do ličnog rasta.

Vodolija

Merkurovo okretanje u vašoj osmoj kući intimnosti zahtijeva od vas da preispitate zajedničke resurse i ono što čini da se osjećate najsigurnije kada se povežete s nekim fizički i emocionalno. Pokretanje teških razgovora o prošlim emocionalnim ranama možda nije najlakša stvar, ali sada može biti nevjerovatno izlječivo.

Ribe

Merkur će se kretati unazad kroz vašu sedmu kuću partnerstva, što vas podstiče da razmislite o vašim odnosima jedan na jedan, reciprocitetu unutar ovih veza i ciljevima na kojima radite sa prijateljem, kolegom, partnerom ili voljenom osobom. Vrijeme je da se pozabavite nedovršenim poslovima u vezama.

 

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum