Trenutno čitaš
Retrogradni Merkur je stigao, a fleksibilnost je ključ za preživljavanje

Retrogradni Merkur je stigao, a fleksibilnost je ključ za preživljavanje

Svi za njega znamo, ali ga definitivno ne volimo: retrogradni Merkur. Poznato je da zloglasni astrološki tranzit uzrokuje masovnu histeriju, kvarove i smiješne memove.

Prošle godine, Planeta komunikacija je četiri puta bila retrogradna. Ove godine, na sreću, dobijamo pauzu sa samo tri retrogradna tranzita. Retrogradnosti se 2023. dešavaju u zemaljskim znakovima, osim posljednje koja se kreće od Jarca do Strijelca. Generalno treba da pronađemo bolje načine da uštedimo novac i prihvatimo svoje samopoštovanje. Fokus na zemaljska pitanja će nas podstaknuti da pobjegnemo iz naših zona udobnosti i prihvatimo svježe ideje. Vrijeme je da krenemo naprijed i da uložimo svoju kreativnost i novac u situacije koje mogu rasti.

Ultra magazin

Povrh toga, odnosi su važna tema tokom ovog tranzita. To znači da ćemo mi odlučivati ​​koga i šta želimo u našim životima. Ako nam nešto ili neko ne koristi, ili nas ne čini srećnim, vreme je da prekinemo vezu i da idemo dalje.

Od 21. aprila do 14. maja retrogradni Merkur je u znaku Bika. Klasične retrogradne nezgode Merkura – tehnički problemi, izgubljeni mejlovi, neshvaćene poruke – biće najintenzivniji tokom početka ovog tranzita. To je zbog toga što se Merkur okreće retrogradno dok je u konjunkciji sa Uranom, planetom elektriciteta. Pozitivno je to što nam ova kombinacija može pomoći da dođemo do novih rješenja za stare probleme.

Iako često pokušavamo da gledamo sa vedrije strane kada je u pitanju Merkurov retrogradni tranzit, ovaj bi mogao da donese više nerviranja nego inače. Činjenica da se ova retrogradnost preklapa sa prvom sezonom pomračenja 2023. učiniće ga napornijim, ali i moćnijim. Ono što je zajedničko retrogradnom Merkuru i sezoni pomračenja je to što su vrlo transformativni, tako da možemo očekivati ​​da ćemo biti prisiljeni na promjene. Međutim, takođe ćemo dobiti priliku da se izvučemo iz negativnih obrazaca i situacija.

Međutim, da bismo zaista evoluirali tokom ovog vremena, moramo biti fleksibilni. Bik je veoma fiksan znak i često je otporan na promjene, dok Merkur predstavlja sve u vezi sa promjenama. Stoga, ovaj tranzit ima tendenciju da dovede do zamke zbog energije Bika. Možda se osjećate neodlučno tokom ovog tranzita, ali ne dozvolite da vas to frustrira. Opet, fleksibilnost je ključna ovdje.

Ultra magazin

Fokus ove retrogradnosti će biti na odnosima i finansijama – što su oba glavna područja za Bika. Bivši se mogu vratiti, emocije bi mogle izbiti ili se promijeniti, a mi bismo mogli započeti plan štednje i paziti na potrošnju. Ovo nije vrijeme za prepuštanje – iako to Bik voli da radi – stoga ispraznite svoja internetske košarice za kupovinu koje su pune do vrha i sačuvajte to razmetanje za neki drugi dan.

Pročitaj

Šta god da kupite može doći sa razočarenjem ili će jednostavno trebati vječnost da dođe do vas. Uopšteno govoreći, naše finansije mogu takođe imati neke vrste kašnjenja ili zastoja. Retrogradnost Merkura u Biku može nas natjerati da prilagodimo svoj budžet ili da čekamo ček ili nadoknadu koja je kasnila.

Kada je u pitanju ljubav, mogli bismo imati zadatak da sagledamo sisteme vrijednosti u našim najbližim vezama. Moramo se zapitati da li su ti sistemi usklađeni sa našim trenutnim partnerima i da li treba razgovarati. Rješavanje bilo kakve neizrečene tenzije unutar naših partnerstava svakako je na meniju u okviru ove retrogradnosti.

Iako retrogradnost Merkura često izaziva pustoš, postoji dobra strana ovog posebnog planetarnog okretanja. Najvažniji dan na koji treba obratiti pažnju je 1. maj, kada se sunce i retrogradni Merkur spajaju, stvarajući aspekt koji se zove kazimi. U ovom slučaju komunikacija će biti jasna, što će ga učiniti najboljim danom retrogradnosti. Ovo je dan retrogradnosti kada treba planirati važne sastanke, intervjue, pozive. Iako će i dalje imati prizvuk retrogradnih vibracija, to je najbolja stvar koju imamo dok Merkur ne krene direktno 14. maja. Do tada, sretno!

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum